প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা অহমেদবাদ মেত্রো রেল প্রোজেক লমথাখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা অহমেদবাদ মেত্রো তোংখ্রে
30 SEP 2022 3:20PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অহমেদবাদ মেত্রো রেল প্রোজেক লমথাখ্রে অমসুং কালুপুর স্তেসন্দগী দুর্দরসন কেন্দ্র মেত্রো স্তেসন ফাওবা মেত্রো তোংখ্রে।
মহাক্কী গুজরাত খোঙচৎকী নিনি চনবা নুমিৎতা, প্রধান মন্ত্রীনা অহমেদবাদ মেত্রো রেল প্রোজেক্কী অশংবা ফিরাল হাইখি। প্রধান মন্ত্রীনা গান্ধীনগর স্তেসন্দগী অনৌবা বান্দে ভারত এক্সপ্রেস ২.০ তোংদুনা কালুপুর স্তেসন্দা থুংলখি। থৌরম অদুগীদমক পাংথোকপা মেত্রো রেল একজিবিসন অমশু প্রধান মন্ত্রীনা য়েংখি।
খোঙচৎ অদুদা প্রধান মন্ত্রীগা লোয়ন্না গুজরাতকী চীফ মিনিস্তর শ্রী ভুপেন্দ্র পতেল, গুজরাতকী রাজ্যপাল শ্রী অচর্য়া দেবব্রাদ অমসুং হাওসিং অমসুং আর্বন এফেয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী হরদিপ সিংহ পুরি শরুক য়াখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মহৈরোয়শিং, শান্নরোয়শিং অমসুং মীচম মীয়ামগা লোয়ন্না মেত্রো তোংমিন্নখি। মহাক্না মখোয়গা ৱারি শানখি। মখোয় অয়াম্বনা মহাক্কী ওতোগ্রাফ লৌখি।
অহমেদবাদ মেত্রো রেল প্রোজেক অসি চৎথোক-চৎশিনগী মচাক-মথুমশিং শিংথানিঙাই ওইনা ফগৎহনবা অমনি। অহমেদবাদ মেত্রো রেল প্রোজেক্কী ফেজ-১ অসি ইস্ত-ৱেস্ত কোরিদোরদা অপ্পারেল পার্কতগী থালতেজ ফাওবা অমসুং নোর্থ-সাউথ কোরিদোরদা মোতেরাদগী গ্যাসপুর ফাওবদা পুন্না অশাংবা কিলোমিতর ৩২নি। ইস্ত-ৱেস্ত কোরিদোরদা থালতেজ-বাসত্রাল রুত্তা স্তেসন ১৭ লৈরি। মসিগী কোরিদোর অসিদা কিলোমিতর ৬.৬কী লৈনুংগী শরুক অমা লৈরি অমসুং মসিদা স্তেসন ৪ লৈ। কিলোমিতর ১৯ শাংবা নোর্থ-সাউথ কোরিদোর অসিনা গ্যাসপুরদগী মোতেরা স্তেসন ফাওবা শম্নদুনা পুন্না স্তেসন ১৫ লৈ। ফেজ-১ প্রোজেক অসি পুন্না লুপা কোতি ১২,৯০০ হেন্না চঙনা পায়খৎপনি।
অহমেদবাদ মেত্রো অসি লৈনুংগী তেন্নেলশিং, ভাইয়াদকশিং অমসুং থোঙশিং, মথক অমসুং লৈনুংগী স্তেসনশিং, বাল্লাস্তলেস রেল ত্রেকশিং অমসুং দ্রাইভর য়াওদনা চেনবা অসিনচিংবা খ্বাইদগী নৌবা অমসুং ফবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক অমনি। মেত্রো ত্রেন্দা ইনর্জি য়াম্না চঙদবা প্রোপুলসন সিস্তেম অমা য়াওদুনা মসি ইনর্জি চাদা ৩০-৩৫ ফাওবা কনবা ঙম্লে। ত্রেন অসিদা অফবা মখলগী সস্পেন্সন সিস্তেম অমা য়াওদুনা অতোঙবশিং য়াম্না নুংঙাইবা অমা ফাওহল্লে।

Prime Minister's Office
PM flags off Ahmedabad Metro Rail Project
PM takes a ride in Ahmedabad Metro
30 SEP 2022 3:20PM by PIB Delhi
The Prime Minister flagged off the Ahmedabad Metro Rail project and took a metro ride from Kalupur station to Doordarshan Kendra metro station today.
On the second day of his Gujarat visit, the Prime Minister waved the green flag for the Ahmedabad Metro Rail Project. The Prime Minister arrived at Kalupur Station after taking a ride in the brand new Vande Bharat Express 2.0 from Gandhinagar Station. The Prime Minister also witnessed a Metro Rail exhibition that was put up on the occasion.
The Prime Minister was accompanied by Chief Minister of Gujarat, Shri Bhupendra Patel, Governor of Gujarat, Shri Acharya Devvrat, and Union Minister of Housing and Urban Affairs, Shri Hardeep Singh Puri.
During the ride in the Metro, the Prime Minister travelled with students, sportspersons and common commuters. He interacted with them. Many of them took his autograph.
The Ahmedabad Metro Rail Project is a monumental boost to multimodal infrastructure connectivity. Phase-I of the Ahmedabad Metro project comprises about 32 km of the East-West corridor from Apparel Park to Thaltej and the North-South corridor between Motera to Gyaspur. The Thaltej-Vastral route in the East-West corridor has 17 stations. This corridor also has a 6.6 km underground section with four stations. The 19 km North-South corridor that connects Gyaspur to Motera Stadium has 15 stations. The entire Phase 1 project is built at a cost of more than ₹12,900 crores.
Ahmedabad Metro is a massive state of art infrastructure project involving underground tunnels, viaducts & bridges, elevated and underground station buildings, ballastless rail tracks and driverless train operation compliant rolling stock etc. The metro train set is equipped with an energy-efficient propulsion system which can save about 30-35% of energy consumption. The train has a state of art suspension system providing a very smooth riding experience to passengers.