Cabinet
Cabinet approves modifications in “Programme for Development of Semiconductors and Display Manufacturing Ecosystem in India”
Offer 50% incentives for semiconductor fabs across the technology nodes as well as for compound semiconductors, packaging and other semiconductor facilities
21 SEP 2022 3:47PM by PIB Delhi
The Cabinet, chaired by Prime Minister, Shri Narendra Modi, has approved the following modifications in the Programme for development of semiconductors and display manufacturing ecosystem in India:
1. Fiscal support of 50% of Project Cost on pari-passu basis for all technology nodes under Scheme for Setting up of Semiconductor Fabs in India.
2. Fiscal support of 50% of Project Cost on pari-passu basis under Scheme for Setting up of Display Fabs.
3. Fiscal support of 50% of Capital Expenditure on pari-passu basis under Scheme for Setting up of Compound Semiconductors / Silicon Photonics / Sensors Fab and Semiconductor ATMP /OSAT facilities in India. Additionally, target technologies under the Scheme will include Discrete Semiconductor Fabs.
Under modified programme, a uniform fiscal support of 50% of Project Cost shall be provided across all technology nodes for setting up of Semiconductor Fabs. Given the niche technology and nature of compound semiconductors and advanced packaging, the modified programme shall also provide fiscal support of 50% of Capital Expenditure in pari-passu mode for setting up of compound semiconductors / silicon photonics / sensors / Discrete semiconductors fabs and ATMP/OSAT.
The programme has attracted many global semiconductor players for setting up fabs in India. The modified programme, will expedite investments in semiconductor and display manufacturing in India. On the basis of discussion with potential investors, it is expected that work on setting up of the first semiconductor facility will commence soon.
An Advisory Committee comprising global experts from industry and academia was constituted to advise India Semiconductor Mission - the nodal agency for the Programme for development of semiconductors and display manufacturing ecosystem in India. Advisory Committee has unanimously recommended uniform support for all technology nodes of silicon semiconductor fabs / Silicon Photonics / Sensors / Discrete Semiconductor Fabs and ATMP/OSAT, which has been accepted by the Government. The technology nodes of 45nm and above have high demand which is inter-alia driven by Automotive, Power and Telecom applications. Moreover, this segment constitutes around 50% of the total semiconductor market.

মন্ত্রীমন্দল
কেবিনেতনা “ভারত্তা সেমিকন্দক্তর অমসুং দিসপ্লে মেন্যুফেকচরিং তৌবগী ইকোসীস্তেম শেমগৎপগী প্রোগ্রাম” দা শেমদোক-শেমজিন তৌবগী অয়াবা পীখ্রে
তেক্নোলোজী নোদ শিনবা থুংবগী সেমিকন্দক্তর ফেবকা লোয়ননা কম্পাউন্দ সেমিকন্দক্তর, পেকেজিং অমসুং অতোপ্পা সেমিকন্দক্তর ফেসিলিতীশিংদা কীদমক্তা ৫০% ইন্সেন্তিব পীগনি
21 SEP 2022 3:47PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী কেবিনেতনা ভারত্তা সেমিকন্দক্তর অমসুং দিসপ্লে মেন্যুফেকচরিং তৌবগী ইকোসীস্তেম শেমগৎপগী প্রোগ্রামদা মখাগী থৌওংশিং শেমদোক-শেমজিন তৌবগী অয়াবা পীখ্রেঃ
1. ভারত্তা সেমিকন্দক্তর ফেব লিংখৎপগী স্কিমগী মখাদা তেক্নোলোজী নোদ খুদিংগী পেরি-পাসু বেসিস্তা প্রোজেক্তকী অচঙবা শেনফমগী ৫০% ফাওবগী ফিস্কেল সপ্পোর্ত পীবা।
2. ভারত্তা দিসপ্লে ফেব লিংখৎপগী স্কিমগী মখাদা পেরি-পাসু বেসিস্তা প্রোজেক্তকী অচঙবা শেনফমগী ৫০% ফাওবগী ফিস্কেল সপ্পোর্ত পীবা।
3. ভারত্তা কম্পাউন্দ সেমিকন্দক্তর/সিলিকোন ফোতোনিক্স/সেন্সর ফেব অমসুং সেমিকন্দক্তর এ.তি.এম.পি./ও.এস.এ.তি. ফেসিলিতী লিংখৎপগী স্কিমগী মখাদা পেরি-পাসু বেসিস্তা কেপিতেল এক্সপেন্দিচরগী শেনফমগী ৫০% ফাওবগী ফিস্কেল সপ্পোর্ত পীবা। অহেনবা ওইনা, স্কিম অসিগী মখাদা লৈগদৌরিবা তার্গেত তেক্নোলোজীশিংগী মনুংদা দিস্কৃত সেমিকন্দক্তর ফেবসু য়াওগনি।
শেমদোক্লবা প্রোগ্রাম অসিগী মখাদা, সেমিকন্দক্তর ফেব লিংখৎপগীদমক্তা তেক্নোলোজী নোদ খুদিংদা প্রোজেক্তকী অচঙবা শেনফমগী ৫০% ফাওবগী মান্নবা ফিস্কেল সপ্পোর্ত পীগনি। অখন্নবা মীয়াম্না পাম্নবা তেক্নোলোজী অমসুং কম্পাউন্দ সেমিকন্দক্তরগী মওং-মতৌ অমদি এদভান্স ওইবা পেকেজিংগী মতাংদা খন্নরুবা মতমদা, শেমদোক্লবা প্রোগ্রাম অসিনা কম্পাউন্দ সেমিকন্দক্তর/সিলিকোন ফোতোনিক্স/সেন্সর ফেব অমসুং সেমিকন্দক্তর এ.তি.এম.পি./ও.এস.এ.তি. ফেসিলিতী লিংখৎপগীদমক্তা পেরি-পাসু বেসিস্তা কেপিতেল এক্সপেন্দিচরগী শেনফমগী ৫০% ফাওবগী ফিস্কেল সপ্পোর্ত পীগনি।
প্রোগ্রাম অসিনা ভারত্তা সেমিকন্দক্তর ফেব লিংখৎনবা মালেমগী সেমিকন্দক্তর প্লেয়র কয়াগী পুক্নিং চিংশিল্লি। শেমদোক্লবা প্রোগ্রাম অসিনা ভারত্তা সেমিকন্দক্তর অমসুং দিসপ্লে মেন্যুফেকচরিং তৌনবা ইনভেস্তমেন্ত কয়া অমা লৈহনগনি। ইনভেস্তমেন্ত তৌবা ঙমগদবশিংগা ৱারী শাবদা, অহানবা সেমিকন্দক্তর ফেসিলিতী শাবগী থবক য়াম্না অথুবা মতমদা হৌরগনি হায়বগী থাজবা লৈরি।
ইন্দস্ত্রীগী ওইবা মালেমগী অখঙ-অহৈ অমসুং একাদমিয়া কয়া মনুং চনবা এদভাইজরী কম্মিতী অমা ইন্দিয়া সেমিকন্দক্তর মিসন - ভারত্তা সেমিকন্দক্তর অমসুং দিসপ্লে মেন্যুফেকচরিং তৌবগী ইকোসীস্তেম শেমগৎপগী প্রোগ্রামগী নোদেল এজেন্সীদা পাউতাক পীনবগীদমক্তা শেমখ্রে। এদভাইজরী কম্মিতী অসিনা সরকারনা য়ারবা সিলিকোন সেমিকন্দক্তর ফেব/ সিলিকোন ফোতোনিক্স/সেন্সর/ দিসকৃত সেমিকন্দক্তর এ.তি.এম.পি./ও.এস.এ.তি.গী তেক্নোলোজী নোদ খুদিংদা মান্নবা সপ্পোর্ত পীনবা য়েৎনবা লৈতনা পাউতাক পীরি। অতোপ্পা কয়াগী মরক্তগী ওতোমোতিব, পাৱর অমসুং তেলিকোম এপ্লিকেসন্দা য়াম্না তঙাই ফদবা এন.এম. ৪৫ অমসুং মথক্কী পোত্থোকশিংগী দিমান্দ য়াম্না ৱাংনা লৈ। মসিদা নত্তনা, সেগমেন্ত অসিনা অপুনবা সেমিকন্দক্তর মার্কেতকী চাউরাক্না ৫০%গী শরুক ওই।