Ministry of Information & Broadcasting
Biggest threat to mainstream media is the mainstream media channel itself : Shri Anurag Thakur
“Polarising debates pull down credibility of channel, Journalists duty bound to report news without fabrication”
Union Minister Shri Anurag Thakur inaugurates 47th Annual Gathering of AIBD
Shri Mayank Agarwal, CEO, Prasar Bharati conferred Lifetime Achievement Award for 2022
20 SEP 2022 9:47AM by PIB Delhi
Union Minister for Information and Broadcasting Shri Anurag Thakur today inaugurated the 47th Annual Gathering and 20th Meeting of Asia-Pacific Institute for Broadcasting Development (AIBD) in presence of Union Minister of State for Information and Broadcasting (I&B) Dr. L Murugan, Secretary, I&B Shri Apurva Chandra and Director, AIBD Ms Philomena Gnanapragasam.
Speaking on the occasion Shri Thakur has said that the biggest threat to mainstream media is not from new age digital platforms, but rather the mainstream media channel itself. He went on to say that real journalism was about facing the facts, presenting the truth and letting all sides the platform to present their views.
Inviting guests who are polarising, who spread false narratives and who shout at the top of their lungs damages the credibility of a channel, the Minister remarked. “Your decisions regarding the guest, the tone and visuals - define your credibility in the eyes of the audience. The view may stop for a minute to watch your show, but will never trust your anchor, your channel or brand as a trusted and transparent source of news”, he further added.
The Minister exhorted the broadcasters present on the occasion to not to watch the narrative be defined by soundbites but redefine it yourself and set the terms for the guests and the channel.
Posing prodding questions to the audience the Minister asked “Are you going to watch as the younger audience switches and sweeps through the shrill on TV news or are you going to bring back the Neutrality in NEWS and Discussion in DEBATES to stay ahead of the game?”
Shri Anurag Thakur credited the AIBD leadership during the COVID pandemic for keeping the member countries connected online and maintaining a constant dialogue on how media can mitigate the impact of the pandemic. He noted “member countries were immensely benefitted through sharing of information on the latest developments in the medical field, positive stories of Covid warriors and more importantly in countering fake news which was spreading faster than the pandemic.” Shri Thakur congratulated Director of AIBD, Ms. Philomena, President of AIBD General conference, Mr. Mayank Agrawal and the member countries who worked together in building a strong media response to Covid pandemic in the Asia Pacific region.
Speaking on the theme of the event ‘Building a stronger future for broadcasting in the post pandemic era’, the Minister remarked that “though broadcast media is and has always been in the mainstream of journalism, the COVID-19 era has shaped its structure in a more strategic way. Covid pandemic has taught us how the right and timely information can save millions of lives. It is media which brought the world on one platform during this difficult phase and reinforced the spirit of one global family. “ Presenting the role of Indian media during the pandemic as a success story, he said that the media ensured that COVID-19 awareness messages, important government guidelines and free online consultations with doctors reached everyone in nook and corner of the country.
Shri Thakur prodded the member countries to set up cooperation in the area of good quality content exchange. Programme exchanges through such co-operation bring the world cultures together. Such media partnerships between the countries help in building strong people-to-people bonds, he said.
In conclusion, the Minister underlined that media, in all its forms, has immense ability to shape public perceptions and perspectives as an effective tool of empowerment. “It is imperative to create an enabling environment for our journalists and broadcasters friends for making the space of media more vibrant and rewarding”, he added.
Shri Mayank Agarwal, Chief Executive Officer, Prasar Bharati and President, AIBD, in his remarks said that AIBD continued its training and capacity building programmes even during lockdowns. 34 training programmes were conducted in last year alone and were focused on tradition as well as emerging issues like climate change, green technologies, sustainable development, faster reporting, programming for children etc.
Sh Agarwal highlighted that with increase in use of internet in broadcasting, training of journalists in cyber security journalism has become imperative, he said. He added that AIBD is the first set up to take this up as part of its training programmes.
Ms Philomena Gnanapragasam said that content is going to determine the future of media and how the content is shared and monetised will determine the future of broadcasting. She also thanked all the delegates and representatives of various organisations for their presence.
During the event, Union Minister Shri Anurag Thakur presided over the award presentation for 2021 and 2022. The Appreciation Award for 2021 was conferred on Radio Television Brunei. The Appreciation Award for 2022 was shared by Ministry of Economy, Civil Service, Communications, Housing and Community Development, Republic of Fiji and Fiji Broadcasting Corporation.
The Lifetime Achievement Award for 2021 was given to Mr Khieu Khanharith, Minister of Information and Communication, Cambodia. The Lifetime Achievement Award for 2022 was conferred on Shri Mayank Agarwal, CEO, PB and President, AIBD.
Heads of various foreign missions in India, delegates from the AIBD member countries, Officers from Prasar Bharati and different wings of Ministry of Information & Broadcasting, Government of India were present at the occasion.
About AIBD
The Asia-Pacific Institute for Broadcasting Development (AIBD) was established in 1977 under the auspices of UNESCO. It is a unique regional inter-governmental organisation servicing countries of the United Nations Economic and Social Commission for Asia and the Pacific (UN-ESCAP) in the field of electronic media development. It is hosted by the Government of Malaysia and the secretariat is located in Kuala Lumpur.
The AIBD currently has 26 Full Members (countries), represented by 43 organisations, and 50 Affiliate Members (organisations) with a total membership of 93 representing 46 countries and regions and over 50 partners in Asia, Pacific, Europe, Africa, Arab States and North America
The AIBD General Conference (GC) and its Associated Meetings is the annual official gathering of the Institute. The General Conference is open to member countries, affiliates, partners, observers and leading broadcasters by invitation only. Member Countries, Affiliates and partners would have the opportunity to review the number of activities and projects that AIBD has implemented for the past year and also look into the future projects. Also discussed is the developmental needs of the member countries.
Ministry of Information & Broadcasting holds the Full Membership of the AIBD. Prasar Bharati , being the public service broadcaster of India utilizes the various services of the AIBD.
India has hosted the Governing Council Meetings (GC) in 1978, 1985, 2003 and has been honoured again to host the 47th Annual Gathering/ 20th AIBD General Conference and Associated Meetings 2022 in India from 19-21 September, 2022 in New Delhi.
Saurabh Singh

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
মেনস্ত্রীম মীদিয়াগী খ্বাইদগী চাউবা শিংনবসি মেনস্ত্রীম মীদিয়া চেন্নেল মশামক্নি: শ্রী অনুরাগ থাকুর
“ৱাখল মান্নদবা কাঙলুপ অনি খায়দোক্তুনা পাংথোকপা দিবেৎনা চেনেল অমদা মীয়াম্না থাজবা থম্বা, শেমজিন শাজিনবগী মতৌ লৈতনা মীয়ামদা ই-পাউ য়ৌহন্নবা মথৌ পাংথোক্লিবা পাউমীশিংবু লৈখা তাহল্লি”
কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী অনুরাগ থাকুরনা এ.আই.বি.দি.গী ৪৭শুবা এনুএল গেদরিং হৌদোকখ্রে
প্রসার ভারতীগী সি.ই.ও., শ্রী মায়াঙ্ক অগর্ৱালদা ইং ২০২২গী লাইফতাইম এচীবমেন্ত এৱার্দ পীখ্রে
20 SEP 2022 9:47AM by PIB Imphal
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিংগী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী অনুরাগ থাকুরনা ঙসি ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং (আই. অমসুং বি.)গী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, দাঃ এল. মুরুগন; আই. অমসুং বি.গী সেক্রেতরী, শ্রী অপুর্বা চন্দ্র অমসুং এ.আই.বি.দি.গী দাইরেক্তর, কুমারী ফিলোমেনা জ্ঞানপ্রগসম য়াওবা থৌরম অমদা এসিয়া পেসিফিক ইন্সতিত্যুত ফোর ব্রোদকাস্তিং দিভেলপমেন্ত (এ.আই.বি.দি.)গী ৪৭শুবা এনুএল গেদরিং অমসুং ২০শুবা মীফম হৌদোকখ্রে।
শ্রী থাকুরনা থৌরম অসিদা ৱা ঙাঙবদা মেনস্ত্রীম মীদিয়াগী খ্বাইদগী চাউবা শিংনবসি ন্যু এজ দিজিতেল প্লেতফোর্মদগী লাক্কদবা নত্তে, মসিদি মেনস্ত্রীম মীদিয়া চেন্নেল মশামক্তগী লাক্কনি হায়না ফোংদোকখি। মীয়ামদা ই-পাউ পীবগী তসেংবা থৌওংদি অচুম্বা ৱারোল তাকপা, অচুম্বা করিনো মীয়ামদা লান্থোকপা অমসুং নাকল খুদিংমক্না প্লেতফোর্ম অসিগী খুত্থাংদা মশাগী ওইবা ৱাখল্লোন ফোংদোকহনবনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
অরানবা পাউদম শন্দোকপা ৱাখল করিমত্তা মান্নদবা মীথুংলেনবু লাকপীনবা পাউজেল পীবা অমসুং মতিক থোকপমখৈ উরাও-থরাওবগী থৌওংনা চেনেল অমগী ইকায় খুম্নবা মাঙহল্লি হায়না মন্ত্রীনা হায়খি। “অদোম্না অদোমগী মীথুংলেনগী মতাংদা লৌবা ৱারেপ, মখোয়গী ৱাঙাং-শঙাং অমসুং উৎলিবা মতৌশিংনা অদোমগী চেনেলগী মীয়াম্না থাজবগী মতৌবু মীয়াম মাঙদা তাক্লিবনি। মখোয়না শো য়েংনবা মশাগী মিনিত অমা কাইথোকপা য়াই, অদুবু থাজবা য়াবা অমসুং নুং-পাউ ফাওনা উবা পাউ পীবা হায়না লৈরিবা অদোমগী এঙ্কর, চেনেল নত্ত্রগা ব্রান্দবু মখোয়না কৈদৌনুংদা অমুক হন্না থাজবা থম্লরোই”, হায়না মহাক্না মখা তাখি।
ঙসিগী থৌরমদা শরুক য়ারিবা ব্রোদকাস্তরশিংদা মখোয়না নেরেতিবশিংবু সাউন্দবাইত্না তাকহন্দনবা, মদুগী মহুত্তা মখোয় মশানা নৌনা শেমদোক্তুনা মীথুংলেন অমসুং চেনেলগীদমক্তা কাঙলোন শেম্নবা হোৎনবীয়ু হায়না মন্ত্রীনা হায়খি।
ঙসিগী থৌরমদা শরুক য়ারিবা মীয়ামদা মন্ত্রীনা অসুম্না ৱাহং হংখি, “নহা ওইরিবা ওদিএন্সশিংনা তি.ভি.গী পাউশিংদা লাওনরিবা ময়ামদুবু য়েংলিবদুবু অদোম্না অদুমক য়েংদুনা লৈগদৌরিবরা নত্ত্রগা ন্যুজ অমসুং দিবেত্তা খন্ন-নৈনরিবশিংগী থৌওংদা মীচঙ মীখায় নাইদবগী মতৌ পুরক্তুনা হীরম অসিদা মাঙজিল থানা লৈনবা হোৎনগদরা?”
শ্রী অনুরাগ থাকুরনা কোবিদ লাইচৎ মনুংদা মেম্বর লৈবাকশিংবু ওনলাইন্দা পাউ ফাওনহন্দুনা থমখিবা অমসুং মীদিয়ানা লাইচৎকী অৱাবা পোৎলুম্বু মতৌ করম্না হন্থহনগনি হায়না লেপ্তনা ৱাফম কয়া শন্দোকখিবগীদমক্তা এ.আই.বি.দি.না লৌখিবা লুচিংবগী মতৌবু থাগৎপা ফোংদোকখি। মেদিকেলগী হীরমদা খ্বাইদগী নৌবা চাউখৎপা পুরকখিবা, কোবিদ লান্মীশিংগী ইথিল পীনীংঙাই ওইরবা ৱারী, অদুগা খ্বাইদগী মরু ওইবা অমা ওইনা, লাইচত্তগী হেন্না য়াঙনা শন্দোকখিবা অরানবা পাউগা মাইয়োক্নদুনা তসেংবা ৱারোল মীয়ামদা তমখিবগী খুত্থাংদা মেম্বর লৈবাকশিংনা কান্নবা য়াম্না ফংনখি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। শ্রী থাকুরনা এ.আই.বি.দি.গী দাইরেক্তর, কুমারী ফিলোমেনা, এ.আই.বি.দি. জেনেরেল কনফরেন্সকী প্রসিদেন্ত, শ্রী মায়াঙ্ক অগর্ৱাল অমসুং মেম্বর লৈবাকশিংবু এসিয়া পেসিফিক মফমদা কোবিদ লাইচৎকী মাইয়োক্তা মীদিয়াগী মাইকৈদগী মপাঙ্গল লৈবা পাউখুম অমসুং মতেং কয়া পীখিবগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি।
ঙসিগী থৌরমগী থীম ‘লাইচৎ মতুংগী য়ুগতা ব্রোদকাস্তিংগী মপাঙ্গল লৈবা তুংগী মতম অমা শেমগৎপা’গী মতাংদা ফোংদোক্লদুনা, শ্রী থাকুরনা অসুম্না হায়খি, “ব্রোদকাস্ত মীদিয়ানা ই-পাউ পীবগী খ্বাইদগী মরু ওইবা পাম্বৈ ওইনা মতম পুম্বদা ওইদুনা লাক্লবসু, কোবিদ-১৯গী মতম্না মসিগী মওং-মতৌবু হেন্না স্ত্রেতজিক ওইহল্লে। কোবিদ লাইচৎনা অচুম্বা অমসুং মতম চানা পীবা ই-পাউনা পুন্সি কয়া মতৌ করম্না কনবা ঙমহনবগে হায়বা ঐখোয়দা তাকপীখ্রে। মসিগুম্বা মালেমগী লুরবা তাঞ্জা অসিদা মালেম্বু প্লেতফোর্ম অমদা পুরকখিবা অমসুং মালেম অসি ইমুং-মনুং অমনি হায়বা ইথিলবু হেন্না মপাঙ্গল লৈহনখিবসি মীদিয়াননি”। লাইচৎ মনুংদা ভারতকী মীদিয়ানা লৌখিবা থৌদাংবু মায় পাকপগী ৱারী অমনি হায়না লান্থোক্লদুনা, কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা এৱিয়র্নেস পীবগী ৱারোল, সরকারগী মরু ওইবা কাঙলোন অমসুং দাক্তরশিংগা ওনলাইন্দা লেম্না ৱারী-ৱাতাই শাবগী থৌওংশিংবু লৈবাক্কী কাচিন কোয়াদা লৈবা মীপুম খুদিংদা শোইদনা য়ৌহনবদা মীদিয়াগী অচৌবা থৌদাং লৈখি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
মেম্বর লৈবাকশিংনা ক্বালিতী লৈবা কন্তেন্ত লান্নবগী হীরমদা তেংবাংনবগী থৌওং শেম্নবা শ্রী থাকুরনা হায়খি। মসিগুম্বা তেংবাংনদুনা পাংথোকপা থৌওংশিংগী খুত্থাংদা প্রোগ্রাম কয়া লান্নবনা মালেমগী চৎনবীশিংবু হেন্না নকশিন্নহনগনি। লৈবাকশিংগী মরক্তা মসিগুম্বা মীদিয়াগী মরী লৈনবনা মীয়াম মশেল মরক্তা অচেৎপা মরী লৈনহনবদা য়াম্না তেংবাংগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
মন্ত্রীনা মহাক্কী ৱারোল লোইশিল্লকপা ওইনা, মীদিয়ানা মশাগী শক্তম খুদিংদা মীয়ামগী মিৎয়েং হোংহনবা ঙম্বগী মতিক লৈ অমসুং মীয়াম্বু মপাঙ্গল হাপ্পগী খ্বাইদগী কান্নবা খুৎলায় অমসু ওই হায়বা ৱাফমদা মীয়ামগী পুক্নিং চিংশিনখি। “ঐখোয়গী পাউমী অমসুং ব্রোদকাস্তর মরুপশিংনা মীদিয়াগী লম্বু হেন্না মতিক লৈবা অমসুং কান্নহনবা ওইহনবা ঙমহন্নবা অকোয়বগী ফিভম অমা শেম্বা হায়বসি য়াম্না মরু ওই”, হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
প্রসার ভারতীগী চীফ একজেক্যুতিব ওফিসর অমসুং এ.আই.বি.দি.গী প্রসিদেন্ত, শ্রী মায়াঙ্ক অগর্ৱালনা মহাক্কী ৱারোলদা এ.আই.বি.দি.না লোকদাউনগী মনুংদা ফাওবা মখোয়গী ত্রেনিং অমসুং কেপাসিতী বিলদিং তৌবগী থবক-থৌরমশিং লেপ্তনা পাংথোকখি হায়না ফোংদোকখি। মমাংগী চহিখক্তদা ত্রেনিং প্রোগ্রাম ৩৪ পাংথোকখি অমসুং মখোয়শিংনা চৎনবী অমসুং ক্লাইমেত চেঞ্জ, গ্রীন তেক্নোলোজী, সস্তেনেবল দিভেলপমেন্ত, হান্নদগী হেন্না খোঙজেল য়াঙনা পাউ পীবা, অঙাংশিংগীদমক্তা প্রোগ্রাম শীন-লাঙবনচিংবা হৌজিক মতমগী খ্বাইদগী মরু ওইরক্লিবা হীরমশিংদা অহেনবা মিৎয়েং চঙখি।
শ্রী অগর্ৱালনা ব্রোদকাস্তিং তৌবদা ইন্তর্নেত শিজিন্নবা হেনগৎলকপগা লোয়ননা, সাইবর সেক্যুরিতী জর্নেলিজমদা পাউমীশিংবু ত্রেনিং পীবা হায়বসি য়াম্না তঙাই ফদবা ওইরক্লে হায়না পাউদমখি। হায়রিবা অসিবু ত্রেনিংগী শরুক ওইনা থবক্তা পাংথোকপসি এ.আই.বি.দি.না খ্বাইদগী অহানবনি হায়না মহাক্না হায়খি।
কুমারী ফিলোমেনা জ্ঞানপ্রগসম্না কন্তেন্তনা মীদিয়াগী তুংগী মতম লেপ্লগনি অমসুং কন্তেন্তপু মতৌ করম্না অমগা অমগা লান্নগদগে অমসুং মসিদগী শেল করম্না তানগদগে হায়বসিনা ব্রোদকাস্তিংগী তুংগী মতম অমুক লেপকনি হায়না ফোংদোকখি। মহাক্না দেলিগেত অমসুং তোঙানবা লুপশিংগী মীহুৎশিংবু ঙসিগী থৌরমসিদা শরুক য়াবগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি।
ঙসিগী থৌরম অসিদা, কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী অনুরাগ থাকুরনা ইং ২০২১ অমসুং ২০২২গী মনা পীবগী থৌওংসু লুচিংখি। ইং ২০২১গী এপ্রিসিএসন এৱার্দপু রেদিও তেলিভিজন ব্রুনৈদা খুৎশিন্নখি। ইং ২০২২গী এপ্রিসিএসন এৱার্দনা রিপব্লিক ওফ ফিজিগী ইকোনোমী, সিবিল সর্ভিস, কম্ম্যুনিকেসন, হাউজিং অমসুং কম্ম্যুনিতী দিভেলপমেন্ত মন্ত্রালয় অমসু ফিজি ব্রোদকাস্তিং কোর্পোরেসন্না পুন্না ফংমিন্নখি।
ইং ২০২১গী লাইফতাইম এচীবমেন্ত এৱার্দনা কেম্বোদিয়াগী ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রী, শ্রী খিয়ু খানহারিথকী মফমদা খুৎশিন্নখি। ইং ২০২২গী লাইফতাইম এচীবমেন্ত এৱার্দনা এ.আই.বি.দি. প্রসিদেন্ত, সি.ই.ও. অমসুং পি.বি., শ্রী মায়াঙ্ক অগর্ৱালদা পীখি।
ভারত্তা লৈবা তোঙানবা ফোরেন মিসনশিংগী মকোক থোংবশিং, এ.আই.বি.দি. মেম্বর লৈবাকশিংগী দেলিগেত, প্রসার ভারতীগী ওফিসর অমসুং ভারত সরকারগী ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়গী তোঙানবা মশা কয়াসু ঙসিগী থৌরমসিদা শরুক য়াখি।
এ.আই.বি.দি.গী মতাংদা ৱাফম খরা
এসিয়া পেসিফিক ইন্সতিত্যুত ফোর ব্রোদকাস্তিং দিভেলপমেন্ত (এ.আই.বি.দি.) অসি উনেস্কোগী মিৎয়েং মখাদা ইং ১৯৭৭তা লিংখৎখিবনি। মসিদি ইলেক্ত্রোনিক মীদিয়া চাউখৎহনবগী লমদা শরুক য়ারিবা য়ুনাইতেদ নেসন্স ইকোনোমিক এন্দ সোসিএল কম্মিসন ফোর এসিয়া অমসুং দি পেসিফিক (য়ু.এন.-ই.এস.সি.এ.পি.)গী লৈবাকশিংগী তোপ-তোপ্পা রিজনেল ইন্তর-গবর্নমেন্তেল ওর্গনাইজেসন অমনি। মলেসিয়া সরকারনা মসিগী য়ুম্বু ওই অমসুং মসিগী সেক্রেতরিএৎনা ক্বালা লুম্পুরদা লৈ।
এ.আই.বি.দি.দা হৌজিক-হৌজিক মপুং ওইবা মেম্বর ২৬ (লৈবাক) লৈ, লুপ ৪৩না মসিগী মীহুৎ ওই, অমসুং এফিলিএত মেম্বর ৫০ (লুপ) লৈদুনা অপুনবা মেম্বর্শিপ ৯৩না লৈবাক অমসুং রিজন ৪৬কী মহুৎ শিল্লি, অমসুং এসিয়া, পেসিফিক, য়ুরোপ, অফ্রিকা, অরাব স্তেত অমসুং নোর্থ অমেরিকাদা পার্ত্নর ৫০ হেন্না লৈ।
এ.আই.বি.দি. জেনেরেল কনফরেন্স (জি.সি.) অমসুং মখোয়গী মরী লৈনবা মীফম অসিনা ইন্সতিত্যুত অসিগী চহিগী ওইবা ওফিসিএল গেদরিং অমনি। জেনেরেল কনফরেন্স অসি পাউজেল পীবখক্কী খুত্থাংদা মেম্বর লৈবাক, এফিলিএত, পার্ত্নর, ওবজর্বর অমসুং মকোক থোংবা ব্রোদকাস্তরশিংনা শরুক য়াবা য়াই। মেম্বর লৈবাক, এফিলিএত অমসুং পার্ত্নরশিংনা এ.আই.বি.দি.না মমাংগী চহিদা পাংথোকখিবা থবক থৌরম অমসুং প্রোজেক্ত মশিং য়েংশিনবা অমসুং তুংগী প্রোজেক্তশিং য়েংশিনবগী খুদোংচাবা ফংগনি। মীফম অসিদা খন্ন-নৈনখিবশিংগী মনুংদা মেম্বর লৈবাকশিংগী চাউখৎপা পুরকপদা তঙাই ফদবা হীরমশিংসু য়াওখি।
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়না এ.আই.বি.দি.গী ফুল মেম্বর্শিপ পায়। ভারতকী পব্লিক সর্ভিস ব্রোদকাস্তর অমা ওইদুনা প্রসার ভারতীনা এ.আই.বি.দি.গী তোঙানবা সর্ভিস কয়া শিজিন্নৈ।
ভারতনা ইং ১৯৭৮, ১৯৮৫, ২০০৩দা গবর্নিং কাউন্সিল মীতিং (জি.সি.)গী য়ুম্বু ওইখ্রে অমসুং ৪৭শুবা এনুএল গেদরিং অমসুং ২০শুবা এ.আই.বি.দি. জেনেরেল কনফরেন্স অমসুং এসোসিএতেদ মীতিং ২০২২বু নই দিল্লীদা সেপ্তেম্বর ১৯-২১, ২০২২দা অমুক্কা হন্না য়ুম্বু ওইবগী খুদোংচাবসু ফংখি।