প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
উজবেকিস্তান ভ্ৰমণৰ পূৰ্বে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ প্ৰস্থান বিবৃতি
15 SEP 2022 2:38PM by PIB Guwahati
মই উজবেকিস্তানৰ ৰাষ্ট্ৰপতি সন্মানীয় শ্ৰীযুত শ্বাৱকত মিৰ্জিয়োয়েভৰ আমন্ত্ৰণত চাংহাই সহযোগিতা সংস্থাৰ (এছচিঅ') ৰাষ্ট্ৰপ্ৰধান পৰিষদৰ বৈঠকত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ সমৰকন্দ ভ্ৰমণ কৰিম।
এছচিঅ' সন্মিলনত মই সাময়িক, আঞ্চলিক আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিষয়, এছচিঅ'ৰ সম্প্ৰসাৰণ আৰু সংগঠনটোৰ ভিতৰত বহুমুখী আৰু পাৰস্পৰিক ভাৱে লাভজনক সহযোগিতা অধিক গভীৰ কৰাৰ ক্ষেত্ৰত মত বিনিময়ৰ বাবে আশাবাদী। উজবেক অধ্যক্ষপদৰ অধীনত, বাণিজ্য, অৰ্থনীতি, সংস্কৃতি আৰু পৰ্যটনৰ ক্ষেত্ৰত পাৰস্পৰিক সহযোগিতাৰ বাবে কেইবাটাও সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰাৰ সম্ভাৱনা আছে।
মই সামৰকান্দত ৰাষ্ট্ৰপতি মিৰ্জিয়োয়েভক লগ কৰিবলৈও বাট চাই আছো। মই ২০১৮ চনত তেওঁৰ ভাৰত ভ্ৰমণৰ কথা মৰমেৰে মনত পেলাইছো। তেওঁ ২০১৯ চনত ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট সন্মিলনক ইয়াৰ সন্মানীয় অতিথি হিচাপে ও আকৰ্ষণ কৰিছিল। তত্বাৱধায়ক মহোদয়, মই সন্মিলনত অংশগ্ৰহণ কৰা আন কেইজনমান নেতাৰ সৈতে দ্বিপাক্ষিক বৈঠকত মিলিত হ'ম।

Prime Minister's Office
PM's departure statement ahead of his visit to Uzbekistan
15 SEP 2022 2:38PM by PIB Delhi
I will be visiting Samarkand at the invitation of President of Uzbekistan H.E. Mr. Shavkat Mirziyoyev to attend the Meeting of the Council of Heads of State of the Shanghai Cooperation Organization (SCO).
At the SCO Summit, I look forward to exchanging views on topical, regional and international issues, the expansion of SCO and on further deepening of multifaceted and mutually beneficial cooperation within the Organization. Under the Uzbek Chairship, a number of decisions for mutual cooperation are likely to be adopted in areas of trade, economy, culture and tourism.
I also look forward to meeting President Mirziyoyev in Samarkand. I fondly recall his visit to India in 2018. He also graced the Vibrant Gujarat Summit as its Guest of Honour in 2019. In addition, I will hold bilateral meetings with some of the other Leaders attending the Summit.