হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধান্না রামকৃষ্ণ মিসনগী ‘এৱেকনিং’ থৌরম হৌদোকখ্রে
স্কুল খুদিংমক্তা ভেলু-বেজ ইজুকেসন পীনবা ঙাক্লৌ অমা শেম্নবা মিনিস্তরনা তকশিনখ্রে
15 SEP 2022 3:41PM by PIB Imphal
ইজুকেসন অমসুং স্কিল দিবলপমেন্ত অমসুং ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিপকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধান্না ক্লাস ১দগী ক্লাস ৫ ফাওবগী রামকৃষ্ণ মিসনগী ‘এৱেকনিং’ থৌরম হৌদোকখ্রে। থৌরম অদুদা রামকৃষ্ণ মিসন নিউ দিল্লিগী সেক্রেতরি শ্বামি সান্তাতমানাদা, সি.বি.এস.ইগী চিয়রপর্সন শ্রীমতি নিধি চিব্বর, কে.ভি.এস অমসুং এন.ভি.এস অমসুং মিনিস্ত্রিগী অতোপ্পা ওফিসিএলশিং শরুক য়াখি।
থৌরম অদুদা শ্রী প্রধান্না হায়খি শ্বামি বিভেকানন্দাগী ৱাঙুলোন্না এন.ই.পি ২০২০দা অকনবা ইথিল পীখি। শ্বামি বিভেকানন্দদগী হৌরগা শ্রী ঔরোবিন্দো অমসুং মহাত্মা গান্ধী ফাওবগী ঐখোয়গী অচৌবা লুচিংবশিংনা লৈবাক অসি চাউখৎনবা খুমাংচাউশিনবা অমসুং ঐখোয়গী সভেত্যগী গুনশিংদা য়ুম্ফম ওইবা ইজুকেসন সিস্তেম অমগী মঙলান মঙলমখি। লাইরিক তম্বগী পান্দমশিংগী মনুংদা খুন্নাইগী অওনবা পুরকপা অসি মরুওইবা পান্দম অমনি। লন-থুমদগী অফবা গুন অমসুং লৌশিংনা হেন্না মরুওই। তুংগীদমক থৌরাং তৌরবা অমসুং খুন্নাইগী ৱাখল খনবা ঙম্বা মীরোল পুথোক্নবগীদমক ভেলু-বেজ ইজুকেসন অসি য়াম্না মরুওই।
মহাক্না মখাতানা হায়খি রামকৃষ্ণ মিসন অসি এপ্লাইদ ইজুকেসন তাকপী-তম্বীগী অচৌবা গুন অমা লৈরি। ঐখোয়না এন.ই.পি ২০২০ চৎহনবা মতমদা, ক্লাস ১দগী ক্লাস ৮ ফাওবদা ভেলু-বেজ ইজুকেসনগী থৌরমশিং হাপচিনবগী মথক্তা ক্লাস ৯দগী ক্লাস ১২ ফাওবা হাপচিনগনি। মসিগী শিংথানিঙাই ওইরবা খোঙথাং অসিনা এন.ই.পি ২০২০গী ৱাঙুলোনগা ইরোইন্না অঙাং অমা ফহনবদা অচৌবা থৌদাং লৌগনি।
শ্রী প্রধান্না হায়খি ঐখোয়গী লাইরিক তাকপী-তম্বীবগী থবকশিং অসি লৈবাক অসিনা দরকার ওইরিবা অদুনা চানগদবনি। মালেমগী ওইবা থৌদাংশিং লৌবা ঙম্নবা ঐখোয়না ২১শুবা চহিচাগী নাগরিকশিং শেমগদবনি। এন.ই.পি ২০২০ অসি ওজা অমনা মাংজিল থাবা অফবা ইজুকেসন সিস্তেমদা মীৎয়েং থমদুনা মহৈরোয়শিংগীদমক থাংবা খোঙথাং অমনি।
মিনিস্তরনা হায়খি পুন্সিগী অৱাবাশিং মায়োক্নবা ঙম্নবা থৌরাং তৌনবা লৌশিংগী পুক্কৈ অমা শেম্নবা অমসুং লৈবাক্কী অমসুং মালেমগী চাউখৎপদা শরুক য়াবা ঙম্নবা বালবাতিকাদগী হৌরগা ক্লাস ১২ ফাওবা স্কুল খুদিংমক্তা ভেলু-বেজ ইজুকেসন তম্বীনবা পুক্নিং থৌগৎনবা ফ্রেমৱার্ক অমা শেম্নবা সি.বি.এস.ইদা খঙহনখ্রে।

Ministry of Education
Shri Dharmendra Pradhan launches Ramakrishna Mission’s ‘Awakening’ Programme
The Minister calls for a framework for value-based education in all schools
15 SEP 2022 3:41PM by PIB Delhi
Union Minister for Education and Skill Development & Entrepreneurship Shri Dharmendra Pradhan launched Ramakrishna Mission’s ‘Awakening’ Programme for students of classes I to V. Swami Shantatmanada, Secretary of the Ramakrishna Mission, Delhi; Smt Nidhi Chibber, Chairperson, CBSE and other officials of KVS, NVS and the Ministry were present on the occasion.
Speaking on the occasion, Shri Pradhan said that the NEP 2020 is deeply inspired by the philosophy of Swami Vivekananda. From Swami Vivekananda to Sri Aurobindo and Mahatma Gandhi, many of our greats envisioned an education system that is progressive and rooted in our civilizational values to take the country forward. He stated that the social transformation is one of the key goals of education. Values and wisdom are more important than material wealth. Value-based education is important for building a future-ready and socially conscious generation, he added.
He further said that Ramakrishna Mission has a legacy of imparting applied education. At a time when we are implementing NEP 2020, it must also lay emphasis on creating such value-based educational programmes for 9th to 12th in addition to creating programmes for classes I to VIII. He said that this unique initiative is a step towards ensuring holistic personality development of a child aligned with the philosophy of NEP 2020.
Shri Pradhan stressed that our education system must be aligned to national priorities. We have to create 21st century citizens capable of taking global responsibilities. NEP 2020 with focus on a teacher-led holistic education system for students is a step in that direction, he added.
The Minister called upon CBSE to institute an advisory framework for encouraging value-based education in all schools from Balvatika to Class XII for creating a talent pool ready for the challenges of life and committed to national progress and global welfare.