প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী আৰু গ্ৰেট ব্ৰিটেইনৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী এলিজাবেথ ট্ৰাছৰ মাজত টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ
10 SEP 2022 6:58PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি গ্ৰেট ব্ৰিটেইনৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী এলিজাবেথ ট্ৰাছৰ সৈতে ফোনযোগে কথা পাতে।
ব্ৰিটেইনৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যভাৰ গ্ৰহণ কৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী ট্ৰাছক অভিনন্দন জনায় প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে। বাণিজ্য সচিব আৰু বৈদেশিক সচিব হিচাপে পূৰ্বৰ ভূমিকাত তেওঁ ভাৰত-ব্ৰিটেইনৰ দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্কলৈ আগবঢ়োৱা অৱদানৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে ট্ৰাছৰ শলাগ লয়। দুয়োগৰাকী নেতাই ভাৰত আৰু ব্ৰিটেইনৰ মাজত ব্যাপক কৌশলগত অংশীদাৰিত্বক আৰু অধিক শক্তিশালী কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে।
দুয়োগৰাকী নেতাই ৰ’ডমেপ ২০৩০ ৰূপায়ণৰ ক্ষেত্ৰত হোৱা অগ্ৰগতি, চলি থকা এফ টি এ আলোচনা, প্ৰতিৰক্ষা আৰু নিৰাপত্তা সহযোগিতা, দুয়োখন দেশৰ জনসাধাৰণৰ মাজৰ সম্পৰ্ককে ধৰি দ্বিপাক্ষিক স্বাৰ্থৰ বিভিন্ন বিষয়ৰ ওপৰত আলোচনা কৰে।
ভাৰতবাসীৰ হৈ প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে মহামহিম ৰাণী দ্বিতীয় এলিজাবেথৰ দুখজনক মৃত্যুত ৰয়েল ফেমিলি আৰু ব্ৰিটেইনৰ জনসাধাৰণলৈ গভীৰ সমবেদনা জ্ঞাপন কৰে।

Prime Minister's Office
Phone call between Prime Minister Shri Narendra Modi and The Rt. Hon. Elizabeth Truss, Prime Minister of the United Kingdom
10 SEP 2022 6:58PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on phone today with The Rt. Hon. Elizabeth Truss, Prime Minister of the United Kingdom.
PM Modi congratulated PM Truss on assuming the office of the Prime Minister of UK. He also appreciated her contributions to the India-UK bilateral relationship in her previous roles as Trade Secretary and Foreign Secretary. Both leaders committed to further strengthen the Comprehensive Strategic Partnership between India and UK.
The two leaders discussed various issues of bilateral interest including the progress in the implementation of the Roadmap 2030, ongoing FTA negotiations, defence & security cooperation, and the people-to-people ties between both countries.
On behalf of the people of India, Prime Minister Modi conveyed deep condolences to the Royal family and the people of UK on the sad demise of Her Majesty Queen Elizabeth II.