Prime Minister's Office
Telephone Conversation between Prime Minister and H.E. Mr. Jonas Gahr Støre, Prime Minister of Norway
09 SEP 2022 8:01PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with H.E. Mr. Jonas Gahr Støre, Prime Minister of Norway.
The leaders discussed bilateral and international issues of mutual interest, including initiatives to mobilise climate finance for renewable energy projects in developing countries. PM Modi emphasized the importance of ensuring equitable, timely and adequate climate finance for the developing world, and appreciated H.E. Store’s commitment to this cause.
The two leaders reviewed various ongoing bilateral cooperation initiatives, including under the Task Force on Blue economy. They also expressed satisfaction at the increasing India-Norway collaboration in areas like green hydrogen, shipping, Science & Technology and education.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী অমসুং নোর্ৱেগী প্রধান মন্ত্রী, ঐচ.ই. শ্রী জোনাস গহর স্তোরনা তেলেফোন্দা ৱারী শাবা
09 SEP 2022 8:01PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি নোর্ৱেগী প্রধান মন্ত্রী, ঐচ.ই. শ্রী জোনাস গহর স্তোরগা লোয়ননা ঙসি তেলিফোন্দা ৱারী শাখ্রে।
লুচিংবশিংনা চাউখৎলক্লিবা লৈবাকশিংদা রিন্যুএবল ইনর্জী প্রোজেক্তশিংগীদমক ক্লাইমেৎ ফাইনান্স মোবিলাইজ তৌনবা থৌরাংশিং য়াওনা নাকল অনিগী য়াইফনবা বাইলেতরেল অমসুং ইন্তর্নেস্নেল সমস্যাশিংগী মতাংদা খন্নখি। পি.এম. মোদীনা চাউখৎলক্লিবা মালেমগীদমক খেন্নবা লৈতবা, মতম চানা অমসুং মরাং কাইনা ক্লাইমেৎ ফাইনান্স ফংহনবগী মরু ওইবা অদু থমখি অমসুং ঐচ.ই. স্তোরনা হীরম অসিদা হোৎনরিবা অসিবু থাগৎপা ফোঙদোকখি।
লুচিংবা অনিনা ব্ল্যু ইকনোমীগী তাস্ক ফোর্সকী মখাদা লৈরিবা য়াওনা বাইলেতরেল কোওপরেসনগী হৌজিক চত্থরিবা থৌশিল কয়ামরুম য়েংশিনখি। মখোয়না গ্রীন হাইদ্রোজেন, শিপ্পিং, সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী অমসুং এজুকেসনগুম্বা লমশিংদা ভারত-নোর্ৱে চুংশিন্নবা হেনগৎলক্লিবা অসিদা অপেনবা ফোঙদোকখি।