Ministry of Health and Family Welfare
Hon. President to launch “Pradhan Mantri TB Mukt Bharat Abhiyaan” on 9th September to give impetus to Ending TB in the country by 2025
Focus of the Initiative on Collaborative Community Support
Ni-kshay 2.0 Portal will also be launched
07 SEP 2022 3:07PM by PIB Delhi
Hon’ble President Smt. Droupadi Murmu will virtually launch the Pradhan Mantri TB Mukt Bharat Abhiyaan on September 9th to reinvigorate the mission of TB elimination from the country by 2025. Prime Minister Shri Narendra Modi gave the clarion call to end TB in the country five years ahead of SDG target of 2030 at the Delhi End TB Summit in March 2018.The Abhiyaan will be launched in presence of Dr. Mansukh Mandaviya, Union Minister of Health and Family Welfare, Dr. Bharati Pravin Pawar, MoS (HFW), Union Ministers, Governors and Lt. Governors and other dignitaries. The virtual event will be attended by representatives from State & district health administration, corporates, industries, civil society and NGOs as the country reiterates the commitment towards TB elimination by 2025.
The Pradhan Mantri TB Mukt Bharat Abhiyaan has been envisioned to bring together all community stakeholders to support those on TB treatment and accelerate the country’s progress towards TB elimination. Hon’ble President will also launch the Ni-kshay Mitra initiative which forms a vital component of the Abhiyaan. The Ni-kshay Mitra portal provides a platform for donors to provide various forms of support to those undergoing TB treatment. The three pronged support includes nutritional, additional diagnostic, and vocational support. The donors, called Ni-kshay Mitras, could be a wide range of stakeholders from elected representatives, political parties, to corporates, NGOs, and individuals.
The launch event aims to highlight the need for a societal approach that brings together people from all backgrounds into a Jan Andolan to achieve the ambitious target of eliminating TB from the country by 2025. Pradhan Mantri TB Mukt Bharat Abhiyaan is a step towards garnering community support towards a patient-centric health system.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
২০২৫ ফাওবা লৈবাক অসিদা তি.বি. মুত্থৎপদা শাহৌ পীনবা ইকাই খুম্নজরবা রাস্ত্রপতিনা সেপ্তেম্বর ৯দা “প্রধান মন্ত্রী তি.বি. মুক্ত ভারত অভিয়ান” হৌদোক্লগনি
কোল্লাবোরেতিব কম্ম্যুনিতী সপ্পোর্তকী ইনিসিএতিবতা মীৎয়েং থমগনি
নি-ক্ষয় ২.০ পোর্তেলসু লোঞ্চ তৌগনি
07 SEP 2022 3:07PM by PIB Imphal
২০২৫ ফাওবা লৈবাক অসিদগী তি.বি. মুত্থৎনবা মিসন অসি নৌহৌনা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা ইকাই খুম্নজরবা রাস্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপদী মুর্মুনা সেপ্তেম্বর ৯দা প্রধান মন্ত্রী তি.বি. মুক্ত ভারত অভিয়ান হৌদোক্লগনি। ২০১৮গী মার্চতা দেল্লীদা পাঙথোকখিবা এন্দ তি.বি. সম্মিৎতা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০৩০ ফাওবগী এস.দি.জি. তার্গেৎ অসিদগী চহি মঙা মাংজৌননা লৈবাক অসিদা তি.বি. মুত্থৎনবা অকনবা ৱাফম থমখি। অভিয়ান অসি হৌদোকপগী থৌরমদা হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্র মন্ত্রী, দা. মনসুখ মন্দাবিয়া, এম.ও.এস. (ঐচ.এফ.দবল্যু.) দা. ভারতি প্রবিন পাৱর, কেন্দ্রগী মন্ত্রীশিং, রাজ্যপালশিং অমসুং লেফতনেন্ত গভর্নরশিং অমসুং অতোপ্পা দিগনিতরীশিংনা শরুক য়াগনি। ২০২৫ ফাওবদা তি.বি. মুত্থৎনবা মাইকৈদা লৈবাক অসিনা লৌরিবা ফিরেপ অসি নৌহৌনা শাহৌ পীনবা ভর্চিএলগী থৌরমদা স্তেৎ অমসুং দিস্ত্রিক্ত হেল্থ এদমিনিস্ত্রেসন, কোর্পোরেৎশিং, ইন্দস্ত্রিশিং, সিভিল সোসাইতী অমসুং এন.জি.ও.শিংগী মীহুৎশিংনা শরুক য়াগনি।
প্রধান মন্ত্রী তি.বি. মুক্ত অভিয়ান অসিনা তি.বি. লায়েংবদা তেংবাং পীনবা কম্ম্যুনিতী স্তেকহোল্দর পুম্নমক অমত্তা ওইনা পুনশিন্নবা অমসুং তি.বি. মুত্থৎনবা মাইকৈদা লৈবাক অসিনা চংশিল্লিবা অসি খুমাং চাউশিন্নবা পান্দম থম্মি। ইকাই খুম্নরবা রাস্ত্রপতিনা অভিয়ান অসিগী মরু ওইবা কম্পোনেৎ ওইরিবা নি-ক্ষয় মিত্রা ইনিসিএতিবসু লোঞ্চ তৌগনি। নি-ক্ষয় মিত্রা পোর্তেলনা তি.বি. লায়েং চত্থরিবশিংদা তোঙান-তোঙানবা মখলগী তেংবাং পীনবা দোনরশিংগী প্লেৎফোর্ম অমা পীগনি। ময়া অহুম লোংবা লালোং অসিদা ন্যুত্রিস্নেল, এদিস্নেল দাইগনোস্তিক অমসুং ভোকেস্নেল সপ্পোর্ত য়াওরি। নি-ক্ষয় মিত্রশিং হায়না খঙনবা দোনরশিং অসি মীয়ামগী মীহুৎশিং, রাজনিতী দলশিং, কোর্পোরেৎশিং, এন.জি.ও.শিং অমসুং তোঙান-তোঙানবা মীওইশিংগী ওইবা স্তেকহোল্দর মখল কয়া অমনা ওইবা য়াগনি।
হৌদোকপগী থৌরম অসিনা ২০২৫ ফাওবদা লৈবাক অসিদগী তি.বি. মুত্থৎনবা অচৌবা পান্দম অসি থুংহন্নবা জন অন্দোলন অমা ওইহন্দুনা লম পুম্নমক্তগী মীয়ামবু অমত্তা ওইনা পুনশিন্নবা সোসাইতেল এপ্রোচ অমগী মথৌ তাবা অদু খঙহনবনি। প্রধান মন্ত্রী তি.বি. মুক্ত ভারত অভিয়ান অসি পেসেন্ত-সেন্ত্রিক হেল্থ সিস্তেম অমগী মাইকৈদা কম্ম্যুনিতী সপ্পোর্ত ফংনবা চংশিল্লিবা খোঙথাং অমনি।