প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ফরীদাবাদতা স্তেৎ-ওফ-দি-আর্ত অমৃতা হোস্পিতাল শঙ্গাখ্রে
“অম্মা অসি নুংশিবা, মীনুংশি, শেবা অমসুং কত্থোকপগী অপুনবা শক্তম অমনি। মহাক্না ভারতকী স্পিরিচুএল ত্রেদিসনগী কেরিয়র ওইরি”
“ভারত অসি অনাবা ফহনবনা শেবা ওইরিবা, হকচাং ফনা থম্বনা দান ওইরিবা জাতি অমনি। হকশেল অমসুং স্পিরিচুএলিতী, অনিমক্না অমগা অমগা মরী লৈনৈ”
“ঐখোয়গী ধর্ম অমসুং সামাজকী লৈরিবা সংস্থানশিংগী মহৈ-মশিং অমসুং হীদাক-লাংথক অসি পব্লিক-প্রাইবেৎ-পার্তনরশিপ কৌই অদুবু ঐহাক্না মসি ‘পরস্পার প্রয়াস’ ওইনসু উরি’”
“স্পিরিচুএলগী গুরুশিংনা পীরম্বা পাউজেলনা মরম ওইদুনা ভেক্সিন কাপ্পদা চীংনবা পোকপগী ৱাখল্লোন অতোপ্পা লৈবাকশিংদা উবা ফংখিবা অদুমক ভারত্তদি উবা ফংখিদে”
“ঐখোয়না মীখা পোনবগী ৱাখল্লোন অসি থাদোক্লবা মতমদা ঐখোয়গী খোঙথাংগী মায়োলদসু অহোংবা লাক্কনি”
“মীপুম খুদিংমক্তা য়ৌশিনবা ঙম্বা হায়বা অসি অশেংবা চাউখৎপনি”
24 AUG 2022 1:34PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ফরীদাবাদতা স্তেৎ-ওফ-দি-আর্ত অমৃতা হোস্পিতাল শঙ্গাখ্রে। হরিয়ানাগী রাজ্যপাল, শ্রী বন্দারু দত্তাত্রেয়, মুখ্য মন্ত্রী শ্রী মনোহর লাল, উপ মুখ্য মন্ত্রী শ্রী দুশ্যন্ত চৌতালা, কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী কৃষ্ণ পাল গুর্জর, শহরী মাতা অমৃতানন্দময়ীনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লৈবাক অসিনা অমৃত কালদা চংশিল্লক্লি অমসুং অপুনবগী অনীংবা-অপাম্বশিং অমসুং ফিরেপশিং মায়োল চুমলক্লি, মসিনা লৈবাক অসিনা শ্রী মাতা অমৃতানন্দময়ীগী থৌজালশিংগী অমৃত ফংলি হায়না তাক্লি। মহাক্না হায়খি হোস্পিতাল অসি মোদর্নিতী অমসুং স্পিরিচুএলিতীগী অপুনবা অমনি অমসুং মসিনা লায়রবা পেসেন্তশিংগীদমক লাইনা অমসুং হোংনা লায়েং ফংনবগী পাম্বৈ অমা ওইরক্লগনি। “অম্মা অসি নুংশিবা, মীনুংশি, শেবা অমসুং কত্থোকপগী অপুনবা শক্তম অমনি। মহাক্না ভারতকী স্পিরিচুএল ত্রেদিসনগী কেরিয়র ওইরি”, হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
ভারতকী শেবা অমসুং হীদাক-লাংথক্কী ফজরবা চৎনবীগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “ভারত অসি অনাবা ফহনবনা শেবা ওইরিবা, হকচাং ফনা থম্বনা দান ওইরিবা জাতি অমনি। হকশেল অমসুং স্পিরিচুএলিতী, অনিমক্না অমগা অমগা মরী লৈনৈ। ঐখোয়গী মেদিকেল সাইন্সকী বেদ লৈজৈ। ঐখোয়গী মেদিকেল সাইন্স অসিবু ঐখোয়না আয়ুর্বেদ হায়না মমিংসু থোল্লি”। থৌরম অদুদা মহাক্না ভারতনা মাগী স্পিরিচুএল অমসুং সর্ভিস লেগেসী অসি চহিচা কয়া মীখা পোন্দুনা লৈরকখিবা অৱাবা মতম অদু ফাওবদা লেম্না মাংহনখিদে হায়না নীংশিংহনখি।
মহাক্না জাতি অসি মরৈবাক ফৈ হায়না ফোঙদোক্লুনা হায়খি লৈবাক অসিগী কাচিন কোয়া পুম্নমক্তা পুজ্য অম্মাগুম্বা সন্তশিংগী শকলোন লৌদুনা স্পিরিচুএল ইনর্জী মতম চুপ্পদা লৈখি। প্রধান মন্ত্রীনা মখা তারদুনা হায়খি মদুদি ঐখোয়গী ধর্ম অমসুং সামাজকী লৈরিবা সংস্থানশিংনা মহৈ-মশিং অমসুং হীদাক-লাংথক্কা মরী লৈনবা থৌদাংশিং লৌরিবগী সিস্তেম অসি অমরোমদা অরিবা মতমগী পি.পি.পি. মোদেল অদুনি। পি.এম.না হায়খি, “মসি পব্লিক-প্রাইবেৎ-পার্তনরশিপ কৌই অদুবু ঐহাক্না মসি ‘পরস্পার প্রয়াস’ (ম্যুচুএল এফোর্ত) ওইনসু উরি”।
মন্ত্রীনা মেদ ইন ইন্দিয়া ভেক্সিন, অমসুং মীওই খরনা শন্দোক্লিবা প্রোপেগেন্দা মখলশিং অদুগী মতাংদা ফোঙদোকখি। মসিনা মরম ওইদুনা খুন্নাইদা মখল কয়াগী তোকঙা শন্দোকপা হৌরকখি। পি.এম.না মখা তারদুনা হায়, ধর্মগী লুচিংবশিং অমসুং খুন্নাইগী স্পিরিচুএলগী গুরুশিংনা পুনশিল্লগা মীয়ামদা তোকঙাশিং অসি লৌবীগনু হায়না হায়রুবদা মসি লেপখি। ভেক্সিন কাপ্পদা চীংনবা পোকপগী ৱাখল্লোন অতোপ্পা লৈবাকশিংদা উবা ফংখিবা অদুমক ভারত্তদি উবা ফংখিদে।
লাল কিলাদগী লানবন্দগী জাতিদা মহাক্না ৱা ঙাংখিবা অদু নীংশিংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লৈবাক মীয়ামগী মাংদা অমৃত কালগী ৱাশক মঙা শকপগী বিজন অমা মহাক্না থমখি অমসুং ৱাশক (প্রান) মঙা অদুগী মনুংদা অমদি মীখা পোনবগী ৱাখল্লোন মপুং ফানা মুৎথৎপা হায়বা অসি অমনি। তানফম অসিদা ৱাফম অসি লৈবাক অসিদা য়াম্না খন্ন-নৈনরি হায়নসু মহাক্না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়, “ঐখোয়না ৱাখল্লোন অসি থাদোক্লবা মতমদা ঐখোয়গী খোঙথাংগী মায়োলদসু অহোংবা লাক্কনি”। লৈবাক অসিগী ত্রেদিস্নেল নোলেজতা থাজবা থম্বা হেনগৎলক্লিবা অসিগা লোয়ননা লৈবাক অসিগী হেল্থকিয়র সিস্তেমদা লাক্লিবা অহোংবা অসি ময়েক শেংনা উবা ফংলি হায়না মহাক্না মখা তাখি। য়োগ অসি ঙসি মালেম্না খঙনরে অমসুং মালেমদা মথং চহিদা ইন্তর্নেস্নেল মিলেৎ ইয়র পাঙথোক্লগনি।
ৱা ঙাংবা লোইশিনবা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, ঙসি হরিয়ানা অসি য়ুম খুদিংমকপু পাইপকী খুত্থাংদা ঈশিংগী খুদোংচাবা ফংহন্নবা কন্নেক্ত তৌবা ঙমখ্রবা লৈবাক অসিগী মাংজিল থারিবা রাজ্যশিংগী মনুংদা অমা ওইরি। প্রধান মন্ত্রীনা হরিয়ানাগী মীয়াম্না বেতি বচাও, বেতি পরাও অভিয়ানদা নীংথিনা শরুক তমখিবগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়, মশা-মউ ফবা অমসুং শান্ন-খোৎনবা অসিগুম্বা হীরমশিং অসি হরিয়ানগী নাৎতা য়াওজরি।
বেকগ্রাউন্দ
প্রধান মন্ত্রীনা ফরীদাবাদতা অমৃতা হোস্পিতাল শঙ্গাবা অসিনা নেস্নেল কেপিতেল রিজন (এন.সি.আর.)দা মোদর্ন মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচর ফংলিবা অসিদা শাহৌ পীরগনি। মাতা অমৃতানন্দময়ী মথনা য়েংশিনবা সুপর-স্পেসিএলিতী হোস্পিতাল অসিদা ফমুং ২৬০০ থাগনি। লুপা করোর ৬০০০ চংনা শাখিবা হোস্পিতাল অসিনা ফরীদাবাদ অমসুং অপুনবা এন.সি.আর. লমদম অসিগী মীয়ামদা স্তেৎ-ওফ-দি-আর্ত হেল্থকিয়র ফেসিলিতীশিং ফংহল্লগনি।
Amrita Hospital in Faridabad will provide state-of-the-art healthcare facilities to people in NCR region. https://t.co/JnUnYU3m93
— Narendra Modi (@narendramodi) August 24, 2022

Prime Minister's Office
PM inaugurates state-of-the-art Amrita Hospital in Faridabad
“Amma is the embodiment of love, compassion, service and sacrifice. She is the carrier of India’s spiritual tradition”
“India is a nation where, treatment is a service, wellness is a charity. Where health and spirituality are related to each other”
“Education and Medicine by our religious and social institutions is called Public-Private Partnership but I also see it as ‘Paraspar Prayas’”
“India did not face the kind of vaccine hesitancy as seen in other countries also because of the message from spiritual leaders”
“When we give up this mindset of slavery, the direction of our actions also changes”
“True development is the one that reaches everyone”
24 AUG 2022 1:34PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated state-of-the-art Amrita Hospital at Faridabad today. Governor of Haryana Shri Bandaru Dattatreya, Chief Minister Shri Manohar Lal, Deputy Chief Minister Shri Dushyant Chautala, Union Minister Shri Krishan Pal Gurjar, Sri Mata Amritanandamayi were among those present on the occasion.
Speaking on the occasion, the Prime Minister said that as the country is entering the Amrit Kaal and collective aspirations and resolutions are taking shape, it is fitting that the country is getting the nectar of blessings of Sri Mata Amritanandamayi. He said that this hospital is a blend of modernity and spirituality and will become a medium of accessible and affordable treatment for needy patients. “Amma is the embodiment of love, compassion, service and sacrifice. She is the carrier of India’s spiritual tradition”, he said.
Dwelling on the great tradition of service and medicine of India, the Prime Minister said, “India is a nation where treatment is a service, wellness is a charity. Where health and spirituality, both are related to each other. We have medical science as a Veda. We have also given the name of Ayurveda to our medical science.” He reminded the gathering that India never allowed its spiritual and service legacy to go into oblivion even during the difficult period of slavery for centuries.
He noted the good fortune of the nation that spiritual energy in the form of saints like poojya Amma always pervaded all the corners of the country. The Prime Minister further added that this system of discharging the responsibilities related to education and medicine by our religious and social institutions is in a way the PPP model of old times. “It is called Public-Private Partnership but I also see it as ‘Paraspar Prayas’ (mutual effort)”, the PM said.
The Prime Minister remarked on the Made in India vaccine, and the kind of propaganda that was unleashed by some people. As a result, many kinds of rumors started spreading in the society. The PM further added that when the religious leaders and the spiritual teachers of the society came together and asked the people not to pay heed to the rumours, the effect was immediate. India did not face the kind of vaccine hesitancy as seen in other countries.
Recalling his address to the nation from the ramparts of the Red Fort, the Prime Minister said that he has placed a vision of the five vows of Amrit Kaal in front of the country and one of these five vows (Pran) is the complete renunciation of the mentality of slavery. He remarked that it is also being discussed a lot in the country at this time. The Prime Minister said, “When we give up this mindset, the direction of our actions also changes.” This change, he continued, is visible in the healthcare system of the country as there is growing faith in the traditional knowledge of the country. Yoga has global acceptance today and the world will celebrate International Millet Year next year.
While concluding the address, the Prime Minister said that today, Haryana is one of the leading states in the country where every house has been connected with a piped water facility. The Prime Minister congratulated the people of Haryana for their excellent contributions to the Beti Bachao, Beti Padhao campaign. He further added that subjects like fitness and sports are in the culture of Haryana.
Background
The availability of modern medical infrastructure in the National Capital Region (NCR) will get a boost as the Prime Minister inaugurates Amrita Hospital at Faridabad. Managed by Mata Amritanandamayi Math, the super-specialty hospital will be equipped with 2600 beds. The hospital, which is being constructed at an estimated cost of around Rs. 6000 crores, will provide state-of-the-art healthcare facilities to the people of Faridabad and the entire NCR region.