ଯୋଗାଯୋଗ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ହର ଘର ତିରଙ୍ଗା ଅଭିଯାନ : ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଛୁଟି ଦିନ ସହିତ ସବୁଦିନ ଖୋଲା ରହିବ ଡାକ ଘର
ହର ଘର ତିରଙ୍ଗା ଅଭିଯାନ ଅନ୍ତର୍ଗତ ଡାକ ଘର ଜରିଆରେ ଜାତୀୟ ପତାକା ବିକ୍ରି ଏବଂ ବିତରଣ ସୁବିଧା ଯୋଗାଇ ଦିଆଯିବ
06 AUG 2022 6:30PM by PIB Bhubaneswar
ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସ ୨୦୨୨ ପୂର୍ବରୁ ପଡ଼ୁଥିବା ସବୁ ସରକାରୀ ଛୁଟି ଦିନ ସହିତ ସବୁଦିନ ଦେଶର ସବୁ ଡାକ ଘର ଖୋଲା ରହିବ । ହର ଘର ତିରଙ୍ଗା (ପ୍ରତି ଘରେ ତ୍ରିରଙ୍ଗା) ଅଭିଯାନ ଅନ୍ତର୍ଗତ ଜାତୀୟ ପତାକା ବିକ୍ରି ଏବଂ ବିତରଣ ସୁବିଧା ଯୋଗାଇ ଦେବା ନିମନ୍ତେ ଡାକ ଘର ଖୋଲା ରଖିବା ଲାଗି ନିଷ୍ପତ୍ତି ନିଆଯାଇଛି।
ଏହି ଗଣ ଅଭିଯାନକୁ ସମର୍ଥନ ଯୋଗାଇ ଦେବା ଲାଗି ସବୁ ଡେଲିଭରୀ ପୋଷ୍ଟ ଅଫିସ ସମେତ ଅନ୍ୟ ଗୁରୁତ୍ବପୂର୍ଣ୍ଣ ଡାକ ଘରଗୁଡ଼ିକ ସବୁଦିନ ଖୋଲା ରହିବ ।
ଡାକ ଘର ଗୁଡ଼ିକରେ ଅତି କମରେ ଗୋଟିଏ କାଉଣ୍ଟର ଜରିଆରେ ୭, ୯ ଏବଂ ୧୪ ଅଗଷ୍ଟ ୨୦୨୨ରେ ପଡ଼ୁଥିବା ସରକାରୀ ଛୁଟି ଦିବସରେ ଜାତୀୟ ପତାକା ବିକ୍ରି ଲାଗି ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ବ୍ୟବସ୍ଥା କରାଯିବ । ସବୁ ଡେଲିଭରୀ ପୋଷ୍ଟ ଅଫିସରେ ଜାତୀୟ ପତାକା ବିତରଣ ନିମନ୍ତେ ମଧ୍ୟ ବିଶେଷ ବ୍ୟବସ୍ଥା କରାଯିବ ।

Ministry of Communications
Har Ghar Tiranga Campaign: Post Offices to remain open on all days including on holidays till Independence Day
It will facilitate sale and delivery of National flags under Har Ghar Tiranga Campaign
06 AUG 2022 6:30PM by PIB Delhi
To facilitate the sales and distribution of National Flags under Har Ghar Tiranga Campaign, all Post Offices will function on holidays, falling before Independence Day 2022.
All delivery Post Offices and other important post offices, across the country will be functional to the extent for supporting this public campaign.
Special arrangements will be made for the sale of National Flags on public holidays i.e. on 7th, 9th and 14th August 2022 through at least one counter at Post Offices. Special arrangements will also be made for the delivery of the National Flags in all delivery Post Offices.