প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
গুজৰাটৰ ধৰ্মপুৰৰ শ্ৰীমদ ৰাজচন্দ্ৰ মিছনৰ বিভিন্ন প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
গুজৰাটৰ ভালছাদৰ ধৰ্মপুৰত শ্ৰীমদ ৰাজচন্দ্ৰ হাস্পতাল উদ্বোধন কৰিলে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
গুজৰাটৰ ভালছাদস্থিত শ্ৰীমদ ৰাজচন্দ্ৰ মহিলাৰ উৎকৰ্ষ কেন্দ্ৰ আৰু শ্ৰীমদ ৰাজচন্দ্ৰ পশু চিকিৎসালয়ৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
“নতুনচিকিৎসালয়ত স্বাস্থ্যসেৱাৰ ক্ষেত্ৰত সবকা প্ৰয়াসৰ মনোভাৱ শক্তিশালী কৰিছে”
“‘ৰাষ্ট্ৰ শক্তি’ হিচাপে ‘নাৰী শক্তি’ক সমুখলৈ অনাটো আমাৰ দায়িত্ব”
“মহিলা, জনজাতীয়, বঞ্চিত শ্ৰেণীৰ সবলীকৰণৰ বাবে জীৱন উচৰ্গা কৰা লোকসকলে দেশৰ চেতনাক জীয়াই ৰাখিছে”
04 AUG 2022 5:49PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিঙৰ জৰিয়তে গুজৰাটৰ ভালছাদ জিলাৰ ধৰ্মপুৰত শ্ৰীমদ ৰাজচন্দ্ৰ মিছনৰ বিভিন্ন প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰে। এই উপলক্ষে অন্যান্য অতিথিসকলৰ সৈতে গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী ভূপেন্দ্ৰভাই পেটেলো উপস্থিত থাকে।
সমাৱেশত ভাষণ দি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে চিকিৎসালয়ৰ প্ৰকল্পসমূহে মহিলা আৰু সমাজৰ অন্যান্য আৰ্ত শ্ৰেণীৰ যথেষ্ট সেৱা আগবঢ়াবলৈ সক্ষম হ’ব। তেওঁ শ্ৰীমদ ৰাজচন্দ্ৰ মিছনৰ নীৰৱ সেৱাৰ মনোভাৱক প্ৰশংসা কৰে।
মিছনৰ সৈতে তেওঁৰ দীৰ্ঘদিনীয়া সম্পৰ্কক স্মৰণ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁলোকৰ সেৱাৰ অভিলেখৰ প্ৰশংসা কৰি কয় যে বৰ্তমান আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱৰ সময়ত এই কৰ্তব্যৰ মনোভাৱটোৱেই হৈছে সময়ৰ আহ্বান। গুজৰাটৰ গ্ৰাম্য স্বাস্থ্যৰ ক্ষেত্ৰত পূজ্য গুৰুদেৱৰ নেতৃত্বত শ্ৰীমদ ৰাজচন্দ্ৰ মিছনে কৰা প্ৰশংসনীয় কাম-কাজক লৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আনন্দ প্ৰকাশ কৰে। তেওঁ কয় যে নতুন চিকিৎসালয়খনৰ দ্বাৰা দৰিদ্ৰসকলৰ সেৱাৰ প্ৰতি মিছনৰ দায়বদ্ধতা শক্তিশালী কৰিছে। এই চিকিৎসালয় আৰু গৱেষণা কেন্দ্ৰই সুলভ মূল্যৰ স্বাস্থ্যসেৱা সকলোৰে বাবে সুলভ কৰি তুলিব। ‘এইটোৱে ‘অমৃত কাল’ত এখন সুস্থ ভাৰতৰ দৃষ্টিভংগীক শক্তি প্ৰদান কৰিবলৈ গৈ আছে। ইয়াৰ দ্বাৰা স্বাস্থ্যসেৱাৰ ক্ষেত্ৰত সবকা প্ৰয়াসৰ (সকলোৰে প্ৰচেষ্টা) মনোভাৱো শক্তিশালী হৈছে”, তেওঁ কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পুনৰ কয় যে “আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱত দেশে ইয়াৰ সন্তানসকলক স্মৰণ কৰি আছে, যিসকলে ভাৰতক দাসত্বৰ পৰা মুক্ত কৰিবলৈ প্ৰচেষ্টা চলাইছিল। শ্ৰীমদ ৰাজচন্দ্ৰ জী এনে এগৰাকী সাধু আছিল যাৰ মহান অৱদান এই দেশৰ ইতিহাসৰ অংশ।” শ্ৰীমদ ৰাজচন্দ্ৰ জীক মহাত্মা গান্ধীয়ে কৰা প্ৰশংসাৰ কথাও তেওঁ বৰ্ণনা কৰে। তেওঁ শ্ৰীমদৰ কাম-কাজ অব্যাহত ৰখাৰ বাবে শ্ৰী ৰাকেশ জীক কৃতজ্ঞতা জ্ঞাপন কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে মহিলা, জনজাতীয় লোক আৰু বঞ্চিত শ্ৰেণীৰ সবলীকৰণৰ বাবে নিজৰ জীৱন উচৰ্গা কৰা এনে লোকে দেশৰ চেতনাক জীয়াই ৰাখিছে। মহিলাৰ বাবে উৎকৰ্ষ কেন্দ্ৰ স্থাপনৰ ৰূপত লোৱা ডাঙৰ পদক্ষেপৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে শ্ৰীমদ ৰাজচন্দ্ৰ জীয়ে শিক্ষা আৰু দক্ষতাৰ জৰিয়তে কন্যা সন্তানক সবলীকৰণৰ ক্ষেত্ৰত অত্যন্ত জোৰ দিছিল। শ্ৰীমদে অতি কম বয়সতে নাৰী সবলীকৰণৰ বিষয়ে আন্তৰিকতাৰে কৈছিল। আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱত দেশৰ নাৰী শক্তিক জাতীয় ক্ষমতাৰ ৰূপত চৰ্চালৈ অনাটো আমাৰ সকলোৰে দায়িত্ব বুলিও তেওঁ কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে ভগ্নী-কন্যাসকলে সন্মুখীন হৈ থকা প্ৰতিটো বাধা দূৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰি আছে, যাৰ বাবে তেওঁলোকে আগবাঢ়িব পৰা নাছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে উল্লেখ কৰে যে ভাৰতে আজি যি স্বাস্থ্য নীতি মানি চলিছে, সেইটোৱে আমাৰ চৌপাশৰ প্ৰতিটো প্ৰাণীৰ স্বাস্থ্যৰ প্ৰতি চিন্তা কৰে। কেৱল মানুহৰ বাবেই নহয়, জীৱ-জন্তুৰ বাবেও ভাৰতে দেশজোৰা টিকাকৰণ অভিযান চলাই আছে।
প্ৰকল্পটোৰ বিষয়েঃ
ভালছাদৰ ধৰ্মপুৰস্থিত শ্ৰীমদ ৰাজচন্দ্ৰ হাস্পতালৰ প্ৰকল্পৰ ব্যয় প্ৰায় ২০০ কোটি টকা। অত্যাধুনিক চিকিৎসা আন্তঃগাঁথনিৰে সৈতে ২৫০খন বিচনাযুক্ত মাল্টিস্পেচিয়েটী হাস্পতালখনে বিশেষকৈ দক্ষিণ গুজৰাট অঞ্চলৰ জনসাধাৰণক বিশ্বমানৰ চিকিৎসাৰ সুবিধা প্ৰদান কৰিব।
শ্ৰীমদ ৰাজচন্দ্ৰ পশু চিকিৎসালয়খন ১৫০ খন বিছনাযুক্ত চিকিৎসালয় হ’ব আৰু প্ৰায় ৭০ লাখ টকা ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ কৰা হ’ব। ইয়াত উন্নত মানৰ সুবিধা আৰু পশু চিকিৎসক আৰু আনুষংগিক কৰ্মচাৰীৰ এটা নিষ্ঠাবান দল থাকিব। চিকিৎসালয়খনে জীৱ-জন্তুৰ যত্ন আৰু ৰক্ষণাবেক্ষণৰ বাবে গতানুগতিক ঔষধৰ সমান্তৰালভাৱে সামগ্ৰিক চিকিৎসা সেৱা আগবঢ়াব।
শ্ৰীমদ ৰাজচন্দ্ৰ মহিলাৰ উৎকৰ্ষ কেন্দ্ৰটো প্ৰায় ৪০ কোটি টকা ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ কৰা হ’ব। ইয়াত বিনোদনৰ বাবে সুবিধা, আত্ম-বিকাশ পৰ্বৰ বাবে শ্ৰেণীকোঠা আৰু জিৰণি লোৱাৰ সুবিধা থাকিব। ইয়াত সাত শতাধিক জনজাতীয় মহিলাক নিয়োগ কৰা হ’ব আৰু পৰৱৰ্তী সময়ত আন হাজাৰ হাজাৰ লোকক জীৱিকাৰ ব্যৱস্থা কৰা হ’ব।

Prime Minister's Office
PM lays foundation stone of various projects of Shrimad Rajchandra Mission, Dharampur, Gujarat
PM inaugurates Shrimad Rajchandra Hospital at Dharampur in Valsad, Gujarat
PM also lays foundation stone of Shrimad Rajchandra Centre of Excellence for Women and Shrimad Rajchandra Animal Hospital, Valsad, Gujarat
“New Hospital strengthens the spirit of Sabka Prayas in the field of healthcare”
“It is our responsibility to bring to the fore ‘Nari Shakti’ as ‘Rashtra Shakti’”
“People who have devoted their lives to the empowerment of women, tribal, deprived segments are keeping the consciousness of the country alive”
04 AUG 2022 5:49PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated and laid the foundation stone of various projects of Shrimad Rajchandra Mission, Dharampur in Valsad district, Gujarat via video conferencing. Chief Minister of Gujarat Shri Bhupendrabhai Patel was among those present on the occasion.
Addressing the gathering, the Prime Minister said hospital projects will prove to be of great service to women and other needy sections of society. He praised the spirit of silent service of the Shrimad Rajchandra Mission.
Recalling his long associations with the Mission, the Prime Minister praised their record of service and said that this spirit of duty is the need of the hour in today's time of Azadi Ka Amrit Mahotsav. The PM expressed happiness over the commendable work done by the Shrimad Rajchandra Mission under the leadership of Pujya Gurudev in the field of rural health in Gujarat. He said that the Mission’s commitment to the service of the poor gets strengthened by the new hospital. This hospital and the research centre will make affordable quality healthcare accessible to everyone. “This is going to give strength to the vision of a healthy India in the ‘Amrit Kaal’. This also strengthens the spirit of Sabka Prayas (everyone's efforts) in the field of healthcare”, he said.
The Prime Minister reiterated, that “in the Azadi Ka Amrit Mahotsav, the country is remembering its children, who made efforts to bring India out of slavery. Shrimad Rajchandra ji was such a saint whose great contribution is part of the history of this country.” He also narrated the admiration of Mahatma Gandhi for Shrimad Rajchandra ji. He expressed gratitude to Shri Rakesh Ji for continuing the work of the Shrimad.
The Prime Minister said that such people who have devoted their lives to the empowerment of women, tribal people and deprived segments are keeping the consciousness of the country alive. Referring to the big step in the form of the establishment of the Center of Excellence for Women, the Prime Minister said that Shrimad, Rajchandra ji was very much insistent on the empowerment of daughters through education and skills. Shrimad spoke earnestly about women empowerment at a very young age. It is the responsibility of all of us to bring the women's power in the country to the fore in the form of national power in the Azadi Ka Amrit Mahotsav, he said.
The Prime Minister remarked that the central government is trying to remove every obstacle that is being faced by the sisters and daughters, which prevents them from progressing. The Prime Minister also stated that the health policy that India is following today concerns the health of every living being around us. India is running a nationwide vaccination campaign not just for humans but also for animals.
About the project
The project cost of Shrimad Rajchandra Hospital at Dharampur in Valsad is around Rs. 200 crores. It is a 250-bed multispecialty hospital with cutting-edge medical infrastructure that will provide world-class tertiary medical facilities, especially to the people of the Southern Gujarat region.
Shrimad Rajchandra Animal Hospital is going to be a 150-bed hospital and will be built at a cost of around Rs. 70 crores. It will be equipped with top-class facilities and a dedicated team of veterinarians and ancillary staff. The Hospital will provide holistic medical care alongside conventional medicine for the care and upkeep of animals.
Shrimad Rajchandra Center of Excellence for Women will be built at an estimated cost of Rs. 40 crores. It will have facilities for recreation, classrooms for self-development sessions, and rest areas. It will employ over 700 tribal women and subsequently provide a livelihood to thousands of others.