প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
৩০ জুলাইত প্ৰথম সৰ্বভাৰতীয় জিলা আইন সেৱা প্ৰাধিকৰণৰ বৈঠকৰ উদ্বোধনী অধিৱেশনত ভাষণ আগবঢ়াব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
29 JUL 2022 2:19PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৩০ জুলাই, ২০২২ৰ পুৱা ১০ বজাত প্ৰথম সৰ্বভাৰতীয় জিলা আইন সেৱা প্ৰাধিকৰণৰ বৈঠকৰ উদ্বোধনী অধিৱেশনত ভাষণ আগবঢ়াব৷
৩০ আৰু ৩১ জুলাই, ২০২২ৰ পৰা বিজ্ঞান ভৱনত ৰাষ্ট্ৰীয় আইন সেৱা প্ৰাধিকৰণ (নালছা)ৰ উদ্যোগত জিলা আইন সেৱা প্ৰাধিকৰণসমূহ (ডিএলএছএ)ৰ প্ৰথমখন ৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়ৰ বৈঠকৰ আয়োজন কৰা হৈছে। ডিএলএছএসমূহৰ জৰিয়তে ঐক্যতা আৰু সমন্বয় আনিবলৈ এই বৈঠকত এক সংহত পদ্ধতি গঢ় দিয়াৰ ওপৰত আলোচনা কৰা হ’ব।
দেশত মুঠ ৬৭৬খন জিলা আইনী সেৱা প্ৰাধিকৰণ (ডিএলএছএ) আছে। এইবোৰৰ নেতৃত্বত থাকে জিলা ন্যায়াধীশ, যি প্ৰাধিকৰণৰ অধ্যক্ষ হিচাপে কাম কৰে। ডিএলএছএ আৰু ৰাজ্যিক আইনী সেৱা প্ৰাধিকৰণ (এছএলএছএ)ৰ জৰিয়তে নালছাই বিভিন্ন আইনী সাহায্য আৰু সজাগতা কাৰ্যসূচী ৰূপায়ণ কৰে। ডিএলএছএসমূহে নালছাই চলোৱা লোক আদালতসমূহ নিয়ন্ত্ৰণ কৰি আদালতৰ ওপৰত বোজা হ্ৰাস কৰাৰ দিশতো অৰিহণা যোগায়।

Prime Minister's Office
PM to address inaugural session of First All India District Legal Services Authorities Meet on 30th July
29 JUL 2022 2:19PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the inaugural session of First All India District Legal Services Authorities Meet at Vigyan Bhawan on 30th July 2022 at 10 AM.
The first ever national level meet of District Legal Services Authorities (DLSAs) is being organised from 30-31 July 2022 at Vigyan Bhawan by National Legal Services Authority (NALSA). The meet will deliberate on creation of an integrated procedure in order to bring homogeneity and synchronisation across DLSAs.
There are a total 676 District Legal Services Authorities (DLSAs) in the country. They are headed by the District Judge who acts as Chairman of the authority. Through DLSAs and State Legal Services Authorities (SLSAs), various legal aid and awareness programmes are implemented by NALSA. The DLSAs also contribute towards reducing the burden on courts by regulating the Lok Adalats conducted by NALSA.