Prime Minister's Office
PM to address inaugural session of First All India District Legal Services Authorities Meet on 30th July
29 JUL 2022 2:19PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the inaugural session of First All India District Legal Services Authorities Meet at Vigyan Bhawan on 30th July 2022 at 10 AM.
The first ever national level meet of District Legal Services Authorities (DLSAs) is being organised from 30-31 July 2022 at Vigyan Bhawan by National Legal Services Authority (NALSA). The meet will deliberate on creation of an integrated procedure in order to bring homogeneity and synchronisation across DLSAs.
There are a total 676 District Legal Services Authorities (DLSAs) in the country. They are headed by the District Judge who acts as Chairman of the authority. Through DLSAs and State Legal Services Authorities (SLSAs), various legal aid and awareness programmes are implemented by NALSA. The DLSAs also contribute towards reducing the burden on courts by regulating the Lok Adalats conducted by NALSA.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জুলাই ৩০দা অহানবা ওল ইন্দিয়া দিস্ত্রিক্ত লিগেল সর্ভিসেস ওথোরিতীজ মীত হৌদোকপগী সেসন্দা ৱা ঙাংলগনি
29 JUL 2022 2:19PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জুলাই ৩০, ২০২২গী অয়ুক পুং ১০ তাবা মতমদা বিজ্ঞান ভবনদা অহানবা ওল ইন্দিয়া দিস্ত্রিক্ত লিগেল সর্ভিসেস ওথোরিতীজ মীত হৌদোকপগী সেসন্দা ৱা ঙাংলগনি।
নেস্নেল লিগেল সর্ভিসেস ওথোরিতী (এন.এ.এল.এস.এ.)না বিজ্ঞান ভবনদা জুলাই ৩০-৩১, ২০২২দা খ্বাইদগী অহানবা দিস্ত্রিক্ত লিগেল সর্ভিসেস ওথোরিতীশিং (দি.এল.এস.এ.শিং)গী জাতিগী থাক্কী মীফম পাঙথোক্নবা শিল্লি। দি.এল.এস.এ.শিংদা হোমোজিনিতী অমসুং সিনক্রোনাইজেসন লৈহন্নবগীদমক ইন্তিগ্রেতেদ প্রোসিজর অমা শেম্নবা মীফম অসিদা খন্ন-নৈনগনি।
লৈবাক অসিদা দিস্ত্রিক্ত লিগেল সর্ভিসেস ওথোরিতী (দি.এল.এস.এ.) পুন্না ৬৭৬ লৈ। মখোয় অসি দিস্ত্রিক্ত জজনা ওথোরিতী অসিগী চিয়রমেন ওইনা লুচিংলি। দি.এল.এস.এ.শিং অমসুং স্তেৎ লিগেল সর্ভিসেস ওথোরিতীশিং (এস.এল.এস.এ.শিং)গী খুত্থাংদা এন.এ.এল.এস.এ.না তোঙান-তোঙানবা লিগেল এদ অমসুং এৱের্নেস প্রোগ্রামশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌরি। দি.এল.এস.এ.শিংনা এন.এ.এল.এস.এ.না পাঙথোকপা লোক অদালতশিং রিগ্যুলেৎ তৌদুনা ৱায়েলশঙশিংদা পীরিবা পোৎলুম হন্থহনবদসু শরুক তম্লি।