প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা নীংতম লান্মী, লোকমানয়া তিলক অমসুং চন্দ্র সেখর অজাদপু মখোয়গী মপোক কুমওন্দা ইকায় খুম্নখ্রে
23 JUL 2022 9:41AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নীংতম লান্মী, লোকমানয়া তিলক অমসুং চন্দ্র সেখর অজাদপু মখোয়গী মপোক কুমওন্দা ইকায় খুম্নখ্রে। শ্রী মোদীনা চহি খরগী মমাংদা লোকমানয়া তিলক অমসুং চন্দ্র সেখর অজাদকী মতাংদা ৱাফম থমখিবা মন কী বাতকী ৱারোল খরা শেয়র তৌখি। লোকমানয়া তিলক্কা অনকপা মরী লৈনবা লোকমানয়া সেবা সঙ্ঘদা চৎখিবা য়াওনা মহাক্কী মুম্বাই খোঙচৎকী ফোতো খরসু মহাক্না শেয়র তৌখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ত্বীত পরিং অমদা অসুম্না ফোংদোকখিঃ
“ঐহাক্না ইমা ভারতকী অথোইবা মচানুপা অনি, লোকমানয়া তিলক অমসুং চন্দ্র সেখর অজাদপু মখোয়গী মপোক কুমওন্দা ইকায় খুম্নজরি। মখোয়গুম্বা শক্নাইরবা মীওই অনি অসি থৌনা ফবা অমসুং লৈবাক নীংবগী খুদম্নি। ঐহাক্না চহি খরগী মমাংগী #MannKiBaatতা থমখিবা ৱাফম খরা শেয়র তৌজরি”।
“লোকমানয়া তিলক্না থম্লম্বা মুৎপা নাইররোইদবা থৌওংদি মীয়াম মরক্তা কলচরগী ৱাখল্লোনগী ইথিল পীরিবা পাক চাউনা পাংথোক্লিবা গনেশ উৎসবনি। ঐহাক্কী মুম্বাইগী খোঙচৎ অমদা, লোকমানয়া তিলক্কা অনকপা মরী লৈনবা লোকমানয়া সেবা সঙ্ঘদা চৎখি”।

Prime Minister's Office
PM pays tributes to freedom fighters, Lokmanya Tilak and Chandra Shekhar Azad on their birth anniversary
23 JUL 2022 9:41AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to freedom fighters, Lokmanya Tilak and Chandra Shekhar Azad on their birth anniversary. Shri Modi also shared an excerpt of Mann Ki Baat in which he had spoken about Lokmanya Tilak and Chandra Shekhar Azad a few years ago. He also shared snapshots of his Mumbai visits, where he visited the Lokmanya Seva Sangh, which has a close association with Lokmanya Tilak.
In a series of tweets, the Prime Minister said;
"I bow to two greats sons of Maa Bharti, Lokmanya Tilak and Chandra Shekhar Azad on their birth anniversary. These two stalwarts epitomise courage and patriotism. Sharing what I had spoken about them during #MannKiBaat a few years ago."
"One of the everlasting legacies of Lokmanya Tilak is the large scale Ganesh Utsavs, which ignited a spirit of cultural consciousness among the people. During one of my Mumbai visits, I visited the Lokmanya Seva Sangh, which has a close association with Lokmanya Tilak."