প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে নেডাৰলেণ্ডছৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মহামহিম শ্ৰী মাৰ্ক ৰুটৰ সৈতে ফোনত কথা পাতে
13 JUL 2022 6:50PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি নেডাৰলেণ্ডছৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মহামহিম শ্ৰী মাৰ্ক ৰুটৰ সৈতে ফোনত বাৰ্তালাপ কৰে।
দুয়োজন নেতাই ভাৰত-নেডাৰলেণ্ডছ দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক সন্দৰ্ভত আলোচনা কৰে, য'ত পানীৰ ওপৰত ৰণনীতিগত বন্ধুত্ব, কৃষিৰ প্ৰধান ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা, উচ্চ প্ৰযুক্তি আৰু উদীয়মান ক্ষেত্ৰসমূহত দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতাৰ সম্ভাৱনা আদি অন্তৰ্ভুক্ত আছে। দুয়োজন নেতাই ভাৰত-ইউৰোপীয় সংঘৰ সম্পৰ্ক আৰু ক্ষেত্ৰীয় তথা বিশ্বজনীন বিষয়ৰ ওপৰত ভাবৰ আদান-প্ৰদান কৰে, য'ত ভাৰত-প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় ক্ষেত্ৰত সমান দৃষ্টিভংগী আৰু সহযোগিতা অন্তৰ্ভুক্ত আছে।
নিয়মীয়া উচ্চ স্তৰীয় যাত্ৰা আৰু পাৰস্পৰিক বাৰ্তালাপৰ লগতে, শেহতীয়া বছৰবিলাকত ভাৰত-নেডাৰলেণ্ডছৰ সম্পৰ্ক আৰু গভীৰ হৈছে। দুয়োজন প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ মাজত ০৯ এপ্ৰিল ২০২১ত ভাৰ্চুৱেল পদ্ধতিত শীৰ্ষ বৈঠকৰ আয়োজন কৰা হৈছিল আৰু তেতিয়াৰে পৰা দুয়োজন ৰাজনেতাৰ মাজত নিয়মীয়াকৈ বাৰ্তালাপ হৈ আছে। ভাৰ্চুৱেল শীৰ্ষ বৈঠকৰ সময়ত নেডাৰলেণ্ডছৰ সৈতে 'পানীৰ ওপৰত ৰণনীতিগত বন্ধুত্ব'ৰ আৰম্ভণি হৈছিল।
এই বছৰ, ভাৰত আৰু নেডাৰলেণ্ডছে যৌথভাৱে ৰাজনৈতিক সম্পৰ্ক স্থাপনৰ ৭৫ বছৰৰ উৎসৱ পালন কৰিছে। এই বিশেষ অভিজ্ঞতা ৪-৭ এপ্ৰিল ২০২২লৈকে ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ নেডাৰলেণ্ডছৰ আনুষ্ঠানিক যাত্ৰাৰে পালন কৰা হৈছিল।

Prime Minister's Office
Phone call between Prime Minister Shri Narendra Modi and H.E. Mr. Mark Rutte, Prime Minister of the Netherlands
13 JUL 2022 6:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on phone today with H.E. Mr. Mark Rutte, Prime Minister of the Netherlands.
The two leaders discussed India-Netherlands bilateral ties, including Strategic Partnership on Water, cooperation in the key area of agriculture, potential for bilateral cooperation in high tech and emerging sectors. The two leaders also exchanged views on India-EU relations, regional and global issues including convergence and cooperation in the Indo-Pacific.
With regular high-level visits and interactions, the India-Netherlands ties have gained tremendous momentum in the recent years. The two Prime Ministers held a Virtual Summit on 09 April 2021 and have been speaking regularly. ‘Strategic Partnership on Water’ was launched with Netherlands during the Virtual Summit.
In the current year, India and the Netherlands are jointly commemorating 75 years of establishment of diplomatic ties. This special milestone was celebrated with the State Visit of President of India to the Netherlands from 4-7 April 2022.