রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
‘আজাদী কা অমৃত মহোৎসব’ পালন তৌরদুনা এন.ঐচ.এ.আই.না লৈবাক শিনবা থুংবদা প্লান্তেসন দ্রাইব চত্থরগনি
15 JUL 2022 2:28PM by PIB Imphal
‘আজাদী কা অমৃত মহোৎসব’কী লমজিং মখাদা এন.ঐচ.এ.আই.না জুলাই ১৭, ২০২২দা লৈবাক শিনবা থুংবদা প্লান্তেসন দ্রাইব অমা চত্থরগনি। মসিগী পান্দমদি নোংমা খক্তদা লৈবাক শিনবা থুংবদা উ-চারা লাখ অমা থানবা হোৎনবি। এন.ঐচ.এ.আই. রিজনেল ওফিসশিংনা নেস্নেল হায়ৱেশিদা লৈয়া এন.ঐচ.এ.আই. লেন্দ পর্সেল অমসুং তোল প্লাজাশিংদা উ-চারা থানবা মফম ১০০ খঙদোকখ্রে। এন.ঐচ.এ.আই.না ভারতকী নীংতম্বা ফংবগী চহি ৭৫ শুবগী নুংঙাইবা ফোঙদোকপা ওইনা অমৃত মহোৎসব পালন তৌনবা ওগস্ত ১৫, ২০২২ ফাওবা উ-চারা লাখ ৭৫ হেন্না থানবা পান্দম থম্মি।
রোদ ত্রান্সপোর্তস অমসুং হায়ৱেজকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী নিতিন গদকারী, মন্ত্রালয় অমসুং এন.ঐচ.এ.আই.গী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংনা প্লান্তেসন দ্রাইব অসিদা শরুক য়াগনি। এনভাইর্নমেন্ত সস্তেনেবিলিতীগী পাউজেল শন্দোক্লদুনা দ্রাইব অসিদা মীয়ামগী মীহুৎশিং, সিভিল সোসাইতী, এন.জি.ও.গী মীয়ামশিং অমসুং কোলেজকী মহৈরোয়শিংনা শরুক য়াবা উবা ফংগনি। রাজস্থান, মধ্য প্রদেশ, উত্তর প্রদেশ, অসাম অমসুং আন্ধ্র প্রদেশকী রাজ্যশিংগী নুপী সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিং (এস.ঐচ.জি.শিং)না উ-চারা থাবা অমসুং য়েংশিনবদা শরুক য়াগনি।
এন.ঐচ.এ.আই.না ইকো-ফ্রেন্দলী নেস্নেল হায়ৱেশিং শেমগৎনবগীদমক মতম মতমগী ওইবা প্লান্তেসন দ্রাইবশিং চত্থদুনা লাকখি। মসিগী পান্দমদি স্তেৎ রুরেল লাইবলিহুদ মিসন্স (এস.আর.এল.এম.শিং) অমসুং ফোরেস্ত এন্দ হোর্তিকলচর এক্সপর্তশিংগী খুত্থাংদা কনসেসনরশিং, রাজ্য সরকারগী এজেন্সীশিং, প্রাইবেৎ প্লান্তেসন এজেন্সীশিং, নুপী এস.ঐচ.জি.শিং য়াওনা নেস্নেল হায়ৱেশিংদা পুন্না প্লান্তেসন মপুং ফানা তৌবনি।

Ministry of Road Transport & Highways
Celebrating ‘Azadi Ka Amrit Mohtsav’ NHAI to Organize a Nation-wide Plantation Drive
15 JUL 2022 2:28PM by PIB Delhi
Under the aegis of Azadi Ka Amrit Mahotsav’, NHAI plans to organize a nation-wide plantation drive on 17th July 2022. The objective is to attempt plantation of about one lakh saplings across the country on a single day. NHAI Regional Offices have identified 100 sites for the plantations that are located along the National Highways, at NHAI land parcels and Toll Plazas. NHAI’s aim is to achieve 75 lakh plantations till 15th August 2022 to mark the Amrit Mahotsav, celebrating 75 years of India’s Independence.
Union Minister for Road Transport and Highways Shri Nitin Gadkari, senior officials from the ministry and NHAI will participate in the plantation drive. Spreading the message of environment sustainability, the drive will see participation from public representatives, local people of civil society, NGOs and college students. The women Self Help Groups (SHGs) in the states of Rajasthan, Madhya Pradesh, Uttar Pradesh, Assam and Andhra Pradesh will also be involved for plantation and maintenance of the saplings.
NHAI has been organizing plantation drives from time to time to develop eco-friendly National Highways. The vision is to saturate plantations along the National Highways collectively by involving concessionaires, State Government agencies, private plantation agencies Women SHGs through State Rural Livelihood Missions (SRLMs) and Forest & Horticulture experts.