প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা পার্লিয়ামেন্ত বিল্দিংগী য়ুমথক্তা খিনবা নেস্নেল এমব্লেমগী মাইখুম হাংদোকখ্রে
পার্লিয়ামেন্ত শাবদা য়াওবা শ্রমজীবীশিংগা ৱারী শাখ্রে
11 JUL 2022 2:32PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি অয়ুক অনৌবা পার্লিয়ামেন্ত বিল্দিংগী য়ুমথক্তা খিনবা নেস্নেল এমব্লেমগী মাইখুম হাংদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা ত্বিত তৌখি:
“ঙসি অয়ুক ঐহাক্না অনৌবা পার্লিয়ামেন্তগী য়ুমথক্তং খিনবা নেস্নেল এমব্লেমগী মাইখুম হাংদোকপগী খুদোংচাবা ফংজখি।”
প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা পার্লিয়ামেন্ত অসি শাবদা য়াওরিবা শ্রমজীবীশিংগসু ৱারী শাখি।
“পার্লিয়ামেন্ত শাবদা য়াওখিবা শ্রমজীবীশিংগা লোয়ননা ঐহাক্না নুংঙাইনা ৱারী শাখি। মখোয়না হোৎনরিবশিং অসিগীদমক ঐখোয়না চাউথোকচবা পোকই অমসুং মখোয়গী জাতিগীদমক শরুক তম্লিবা অসি মতম চুপ্পদা নীংশিংদুনা লৈহৌরগনি।”
নেস্নেল এমব্লেম অসি পুন্না কিলোগ্রাম ৯৫০০ লুম্বা শেঞ্জেংনা শাখি অমদুং মিতর ৬.৫ ৱাংই। মসি অনৌবা পার্লিয়ামেন্ত বিল্দিংগী সেন্ত্রেল ফোয়রগী মথক্তা খিনখিবনি। এমব্লেম অসিবু ঙাকলৌ পীনবা কিলোগ্রাম ৬৫০০ লুম্বা স্তীলগী স্ত্রকচর অমা শাখি।
অনৌবা পার্লিয়ামেন্ত বিল্দিংগী য়ুমথক্তা নেস্নেল এমব্লেম খিনবগী স্কেৎচকী ৱাখল্লোন অমসুং থৌওং অসি ক্লে মোদেলিং/ কম্প্যুতর গ্রাফিকতগী ব্রোঞ্জ কাস্তিং অমসুং পোলিশিং হায়রিবা শেম-শাবগী তোঙান-তোঙানবা তাঙ্কক নিপন থোক্না চত্থখি।

Prime Minister's Office
PM unveils National Emblem cast on the roof of the new Parliament Building
Interacts with the Shramjeevis involved in the making of the Parliament
11 JUL 2022 2:32PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi unveiled the National Emblem cast on the roof of the New Parliament Building today morning.
The Prime Minister tweeted:
“This morning, I had the honour of unveiling the National Emblem cast on the roof of the new Parliament.”
The Prime Minister also interacted with the Shramjeevis involved in the work of the new Parliament.
“I had a wonderful interaction with the Shramjeevis who have been involved in the making of the Parliament. We are proud of their efforts and will always remember their contribution to our nation.”
The National Emblem is made of bronze with a total weight of 9500 Kg and is 6.5 m in height. It has been cast at the top of the Central Foyer of New Parliament Building. A supporting structure of steel weighing around 6500 Kg has been constructed to support the Emblem.
The concept sketch and process of casting of the National Emblem on the roof of New Parliament Building has gone through eight different stages of preparation from clay modeling/computer graphic to bronze casting and polishing.