প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্রধানমন্ত্রীয়ে ১০ জুলাইত নেচাৰেল ফাৰ্মিং কনক্লেভত ভাষণ দিব
09 JUL 2022 10:47AM by PIB Guwahati
ধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১০ জুলাই, ২০২২ত দিনৰ ১১:০০ বজাত ভিডিঅ' কনফাৰেঞ্চৰ মাধ্যমত এখন নেচাৰেল ফাৰ্মিং কনক্লেভত ভাষণ দিব।
আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱৰ এটা অংশ হিচাপে, মাৰ্চ ২০২২ত গুজৰাট পঞ্চায়ত মহাসন্মিলনত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ ভাষণত প্ৰতিখন গাঁৱৰ কমেও ৭৫জন কৃষকে খেতিৰ প্ৰাকৃতিক পদ্ধতি অৱলম্বন কৰিব লাগে বুলি আহ্বান জনাইছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ এই দৃষ্টিভংগীৰ দ্বাৰা অনুপ্ৰাণিত হৈ, ছুৰাট জিলাই বিভিন্ন অংশীদাৰ আৰু কৃষক গোট, নিৰ্বাচিত প্ৰতিনিধি, তালাথিসকল, কৃষি সামগ্ৰী বিপনন সমিতি (এপিএমচি), সমবায়, বেংক ইত্যাদিৰ দৰে বিভিন্ন অনুষ্ঠানক সংবেদনশীল আৰু আকৰ্ষণ কৰিবলৈ এক সমৰ্পিত আৰু সমন্বিত প্ৰচেষ্টা হাতত লয়। সমান্তৰালভাৱে, প্ৰতিখন গাঁও পঞ্চায়তত কমেও ৭৫জন কৃষকক চিনাক্ত কৰা হয় আৰু প্ৰাকৃতিক কৃষিকৰ্মৰ বাবে মনোনিৱেশ কৰাৰ লগতে প্ৰশিক্ষণ দিয়া হৈছে। কৃষকসকলক ৯০টা বেলেগ বেলেগ ক্লাষ্টাৰত প্ৰশিক্ষণ দিয়া হয় আৰু পৰিণতিত সমগ্ৰ জিলাখনত ৪১,০০০তকৈও অধিক কৃষকে প্ৰশিক্ষণ লয়।
গুজৰাটৰ ছুৰাটত এই সন্মিলনৰ আয়োজন কৰা হৈছে আৰু ছুৰাটত প্ৰাকৃতিক কৃষি পদ্ধতিক এক সফলতাৰ কাহিনীত পৰিণত কৰা কেইবা হাজাৰ কৃষক আৰু আন সকলো অংশীদাৰে ইয়াত ভাগ ল'ব। সন্মিলনত গুজৰাটৰ ৰাজ্যপাল আৰু মুখ্যমন্ত্ৰীও উপস্থিত থাকিব।

Prime Minister's Office
PM to address Natural Farming Conclave on 10th July
09 JUL 2022 10:47AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address a Natural Farming Conclave on 10th July, 2022 at 11:30 AM via video conferencing.
As part of Azadi ka Amrit Mahotsav, Prime Minister in his address at Gujarat Panchayat Mahasammelan in March, 2022 had exhorted at least 75 farmers in each village to adopt Natural way of farming. Guided by this vision of Prime Minister, Surat District undertook a concerted and coordinated effort to sensitise and motivate different stakeholders and institutions like farmer groups, elected representatives, talathis, Agriculture Produce Marketing Committees (APMCs), Cooperatives, Banks etc, in the district to help farmers in adoption of Natural Farming. Consequently, at least 75 farmers were identified in each Gram Panchayat and were motivated and trained to undertake Natural Farming. The farmers were trained in 90 different clusters resulting in training of more than 41,000 farmers across the district.
The conclave is being organised in Surat, Gujarat and will witness participation of thousands of farmers and all other stakeholders who have made adoption of Natural farming in Surat, a success story. The conclave will also be attended by the Governor and Chief Minister Gujarat.