নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
শান্নরোয়শিংদা পীবা শেনগী মনাশিং, নেসনেল ৱেলফিয়ার অমসুং পেন্সনগী নৌনা শেমদোক্লবা স্কিমশিং শ্রী অনুরাগ থাকুরনা হৌদোক্লে
শান্নরোয়শিংগী পন্দিৎ দিনদায়াল নেসনেল ৱেলফিয়ার স্কিম অমসুং হৈথোই-শিংথোইরবা শান্নরোয়শিংদা পেন্সন পীবা স্কিম ওনলাইন্দা থবক হৌরে
অকক্নবা মতমগী মনুংদা শান্নরোয়শিংদা কান্নবা পীনবা শেমদোক্লবা স্কিম অসি হেন্না অরোন-অথুপ লৈতনা থবক তৌগনি অমসুং মরম চানা থবক পাংথোক্কনি: শ্রী অনুরাগ থাকুর
এন.এস.দি.এফ পোর্তেলগী খুৎথাংদা লনাই মীওইশিং, ইন্সতিতুৎশিং অমসুং কোর্পোরেতশিংনা শান্নরোয়শিংগীদমক, শান্নফমশিংগী অমসুং শান্ন-খোৎনবগী থৌরমশিংদা হকথেংন্না মতেং পাংবা য়াগনি
শান্নরোয়শিংনা শেনগী মনাশিং লৌনবগীদমক স্পোর্তস মিনিস্ত্রিনা ৱেব পোর্তেল অমা (dbtyas-sports.gov.in) হাংদোক্লে
এন.এস.দি.এফকীদমক স্পোর্তস মিনিস্ত্রিনা ৱেৱসাইদ (nsdf.yas.gov.in) হাংদোক্লে
08 JUL 2022 3:08PM by PIB Imphal
ঙসি নিউ দিল্লিদা য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অনুরাগ থাকুরনা শান্নরোয়শিংদা পীবা শেনগী মনাশিং, নেসনেল ৱেলফিয়ার অমসুং পেন্সনগী নৌনা শেমদোক্লবা স্কিমশিং, স্পোর্তস দিপার্তমেন্তগী স্কিমশিংগী ৱেব পোর্তেল (dbtyas-sports.gov.in) অমসুং নেসনেল স্পোর্তস দিবলপমেন্ত ফন্দ ৱেবসাইদ(nsdf.yas.gov.in) হৌদোকখ্রে।
থৌরম অদুদা য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায়খি মালেমগী শান্নবগী থৌরমশিংদা মেদল ফংলকপা শান্নরোয়শিং অমসুং মখোয়গী কোচশিংদা শেনগী মনা পীবা স্কিম, পন্দিৎ দিনদয়াল উপধ্যায় নেসনেল ৱেলফিয়ার ফোর স্পোর্তসপর্সন্স(পি দি উ এন দব্লিউ এফ এস) অমসুং স্পোর্তস দিপার্তমেন্তনা হৈথোই-শিংথোইবা শান্নরোয়শিংদা পেন্সন পীবগী স্কিমদা য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মিনিস্ত্রিনা মরুওইবা কয়া শেমদোক্লে। হায়রিবা স্কিমশিং অসি হেন্না খুৎলোইনবা, লাইনা শীজিন্নবা য়ানবা অমসুং অরোন-অথুপ লৈতনবা পান্দমদা থবকশিং অসি পায়খৎপনি।
য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা মখা তানা হায়খি মসিগী অফবা থবকশিং অসি দিজিতেল ইন্দিয়াগী মখাদা নাগরিকশিংদা শক্তি পীনবা অমসুং সরকার অমসুং নাগরিকশিং অনিগী মরক্তা লৈরিবা অহোবশিং মেনখৎনবা, খুদোংচাদবশিং অমসুং পাম্বৈশিং পুথোক্নবা অমসুং প্রধান মন্ত্রীগী অপীকপা সরকার অমসুং অচৌবা লৈঙাক্কী পান্দম ফংনবা অতোপ্পা খোঙথাং অমনি। হায়রিবা শেমদোক্লবা স্কিমশিং অসিনা অকক্নবা মতমগী মনুংদা শান্নরোয়শিংদা কান্নবা পীনবা হেন্না অরোন-অথুপ লৈতনা থবক তৌগনি অমসুং মরম চানা থবক পাংথোক্কনি
শ্রী থাকুরনা হায়খি হৌজিক লনাই ওইনা শান্নরোয় অমনা হায়রিবা স্কিম অহুম অসিদা শরুক য়াবা য়ারগনি। হান্নদি স্পোর্তস ফেদেরেসনশিং/সাইগী খুৎথাংদা শরুক য়াহল্লম্বনি। করিগুম্বা মতমদা শান্নরোয় অমনা থাগৎলকপা প্রোপোজেল অদু অয়াবা পীবদা চহি ১-২ হেন্না চংবা য়াওখি। মতম চানা এপ্লিকেসন পীশিন্নবা অমসুং মখা তারকপদা শেনগী মনাগী অয়াবা পীনবা, শান্নরোয় অমনা অকক্নবা থৌরম অমগী অরোইবা নুমিত্তগী পারগা থা ৬গী মনুংদা শেনগী মনাগীদমক ওনলাইন্দা এপ্লিকেসন পীশিনবা য়ারগনি।
য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা মখা তানা হায়খি মতম চংবা হন্থহন্নবা হায়রিবা স্কিম অহুম অসিগী ভেরিফিকেসনগী থবকশিং লাইথোকহল্লে। মতম চানা কোচশিং মখোয়গী শেনগী মনা ফংবা ঙম্নবা স্কিম অসিদা অহোংবা কয়া লৈরে। পেন্সনগী খুদোংচাবশিং দিয়াফ্লাইয়ম্পিককী শান্নরোয়শিংসু ফংলগনি। হায়রিবা স্কিম অহুম অসি পায়খৎনবা স্পোর্তস দিপার্তমেন্তনা শান্নরোয়শিংনা এপ্লাই তৌবা য়ানবা ৱেব পোর্তেল(dbtyas-sports.gov.in) হাংদোক্লে।
শ্রী থাকুরনা হায়খি শান্নরোয়শিংগী রেজিস্তার মোবাইল নম্বরদা ও.তি.পি থাদুনা শান্নরোয়শিংনা মখোয়গী এপ্লিকেসনশিং খোঙ্গুল লিনবগী খুদোংচাবা মসিগী ওনলাইন পোর্তেল অসিদা লৈরে। এপ্লিকেসনশিং হকথেংন্নবা মিনিস্ত্রিদা পীশিনবা মথৌ তাদ্রে। ভারত সরকারগী দি.বি.তি মিসনগী পান্দমশিং ফংবা ঙম্নবা শান্নরোয়শিংদা একাউন্তশিংদা হকথেংন্না ফন্দশিং হাপচিনবা য়ানবা পোর্তেল অসিগা দি.বি.তি-এম.আই.এসকা অমতা ওইরে।
য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা মখা তানা হায়খি অকক্নবা মতমগী মনুংদা এপ্লিকেসনশিংগী থবক লোইশিনবদা পোর্তেল অসিনা দিপার্তমেন্তগী মতেং পাংবা খক নত্তনা শান্নরোয়শিংগী তোঙান-তোঙানবা দেতাশিং অমসুং রিপোর্তশিং পুথোকপদশু শীজিন্নরগনি। শান্নরোয়শিংগী দরকার ওইবশিংগা চুশিন্নবা ঙম্নবা মতম মতমগী মতুংইন্না ওনলাইন পোর্তেল অসি ফগৎহনগনি।
মহাক্না মখা তানা হায়খি ‘নেসনেল স্পোর্তস দিবলপমেন্ত ফন্দ’(এন এস দি এফ)গীদমক দিপার্তমেন্তনা ৱেবসাইদ(nsdf.yas.gov.in) হাংদোক্লে। ফন্দ অসি কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংগী সি.এস.আরগী মতেংশিং, পি.এস.য়ুশিং, লনাই কম্পেনিশিং অমসুং লনাই মীওইশিংনা শান্নবা চাউখৎনবা পাংলকপা মতেংদগী শেম্বনি। লনাই মীওইশিং, ইন্সতিতুৎশিং অমসুং কোর্পোরেতশিংনা শান্নরোয়শিংগীদমক, শান্নফমশিংগী অমসুং শান্ন-খোৎনবগী থৌরমশিংদা হকথেংন্না মতেং পাংবা য়াগনি। এন.এস.দি.এফকী ফন্দ অসি তার্গেত ওলেম্পিক পোদিয়ম(তোপ) স্কিমদা, শক্নাইরবা শান্নরোয়শিং অমসুং শান্নবগী লুপশিংনা মচাক-মথুমশিং শেমগৎপদা শীজিন্নরে। মসিগী ৱেবসাইদ অসিনা লৈবাক অসিদা শান্নবা চাউখৎনবগীদমক এন.এস.দি.এফ চাউনা মাইপাকহনবদা মতেং পাংলগনি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Shri Anurag Thakur launches revised schemes of Cash Awards, National Welfare and Pension to sportspersons
Pandit Deendayal Upadhyay National Welfare for Sportspersons and Pension to Meritorious Sportsperson Schemes go online
Revised schemes will provide more transparency and accountability to give benefit to sports persons in record time: Shri Anurag Thakur
Individuals, institution and corporate organizations can directly contribute for players, sports facilities and sports events through the portal of NSDF
Sports Ministry launches web portal dbtyas-sports.gov.in to facilitate sportspersons in applying for benefits of cash awards
Sports Ministry also launches interactive website nsdf.yas.gov.in for NSDF
08 JUL 2022 3:08PM by PIB Delhi
Union Minister for Ministry of Youth Affairs and Sports, Shri Anurag Singh Thakur launched revised schemes of Cash Awards, National Welfare and Pension to sportspersons, Web Portal for Schemes of Department of Sports (dbtyas-sports.gov.in) and National Sports Development Fund website (nsdf.yas.gov.in) today in New Delhi.
Shri Anurag Thakur informed that Ministry of Youth Affairs and Sports has brought out several important amendments to Scheme of Cash Award to Medal Winners in International Sports Events and their Coaches, Pandit Deendayal Upadhyay National Welfare for Sportspersons (PDUNWFS) and Pension to Meritorious Sportsperson Scheme of Department of Sports with a vision to make these schemes more user-friendly, easy to access and transparent.
The Union Minister hailed this development as another step towards Digital India by empowering citizens and reducing the gap between Government and citizens, system and facilities, problems and solutions and taking forward the vision of Prime Minister of Minimum Government and Maximum Governance. These revised schemes will provide more transparency and accountability to give benefit to sports persons in record time, the Minister explained.
Shri Thakur highlighted that now, any individual sportsperson can directly apply for all three schemes as per his/her eligibility. “Earlier the proposals were received through Sports Federations/SAI, which used to take considerable time for submission of the proposals. Sometimes it used to take more than 1-2 years to approve the proposal. To ensure timely submission and subsequent approval of cash award, applicant now needs to apply online for cash award scheme within six months from the last date of closing of the particular event”, he added.
Union Minister further informed that verification process in all three schemes has been eased to a great extent to reduce the processing time. To ensure that the coach(es) get their cash award in a timely manner, required changes have been made in the scheme. Pension benefits have been extended to the athletes of Deaflympics also. “To implement the above features in these schemes, the Department of Sports has developed web portal dbtyas-sports.gov.in to facilitate sportspersons in applying to seek benefits under the above schemes of Department of Sports”, he added.
Shri Thakur said that this online portal will facilitate real time tracking of applications by the sportspersons and authentication through One Time Password (OTP) sent on their registered mobile number. Physical submission of applications by the applicants to the Ministry would now be no longer required. The portal has also been integrated with DBT-MIS which will enable transfer of funds to the sportspersons directly into their bank accounts to fulfil the objectives of DBT Mission of the Government of India.
Union Minister further added that the portal will not only help the Department in quick disposal of all applications in time bound manner but will also be used to generate different types of required reports and data management of the sportspersons. The online portal would be further upgraded from time to time to suit the requirement of the sportspersons and the prevalent scenarios.
Union Minister highlighted that the department has also developed a dedicated interactive website nsdf.yas.gov.in for ‘National Sports Development Fund’ (NSDF). This Fund is based on CSR contributions from Central & State Governments, PSUs, private companies, and individuals etc. for promotion and development of sports in the country. Union Minister informed that individual, institution and corporate organizations can now directly contribute for players, sports facilities, and sports events through the portal. The NSDF corpus is used for Target Olympic Podium (TOP) scheme, Infrastructure development by eminent sportspersons and sports organizations etc. “This dedicated website will provide easy and transparent access not only to the sportspersons but also to the CSR contributors. This website will help us in making NSDF a great success for the development of sports in the country”, he added.