হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রীনা হয়েং বারানসীদা এন.ই.পি. ইমপ্লিমেন্ত তৌবগী মতাংদা অখিল ভারতীয় শিক্ষা সমাগম হৌদোক্লগনি
এন.ই.পি. ২০২০ঈ মখাদা থৌশিল কয়া মাইপাক্না ইমপ্লিমেন্ত তৌখ্রবা মতুং ভাইস চাঞ্চেলর, ঐচ.ই.আই. দিরেক্তর, এজুকেস্নিস্ত ৩০০ হেনবনা মসি করম্না মখা চত্থগনি হায়বগী মতাংদা নৈনগনি
সম্মিৎ অসিদা ভারতকী পাকথোক-চাউথোক্লবা বিজন অমসুং হায়র এজুকেসনগী নৌনা লৌরবা ফিরেপকী মতাংদা বারানসী দিক্লেরেসন এদোপ্ত তৌগনি
06 JUL 2022 10:37AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হয়েং বারানসীদা নুমিৎ হুমনিগী অখিল ভারতীয় শিক্ষা সমাগম হৌদোক্কনি। য়ুনিভর্সিতী গ্রান্তস কম্মিসন অমসুং বনারাস হিন্দু য়ুনিভর্সিতীগা লোয়ননা চুংশিন্নদুনা এজুকেসন মন্ত্রালয়না শিনবা নুমিৎ হুমনিগী সেমিনারশিং অসিদা সরকার অমসুং লনাই য়ুনিভর্সিতীগী ভাইস চাঞ্চেলর অমসুং দিরেক্তর, এজুকেস্নিস্ত, পোলিসী মেকর অমসুং ইন্দস্ত্রীগী মীহুৎ ৩০০ হেনবনা হৌখিবা চহি অনিদা থৌশিল কয়ামরুম মাইপাক্না ইমপ্লিমেন্ত তৌখ্রবা মতুংদা লৈবাক শিনবা থুংনা মখা তানা করম্না নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী ২০২০ ইমপ্লিমেন্ত তৌগদগে হায়বগী মতাংদা খন্ন-নৈনগনি। থৌরম অসিদা উত্তর প্রদেশকী রাজ্যপাল, শ্রীমতি অনন্দিবেন পতেল; উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী, য়োগী অদিত্যনাথ অমসুং কেন্দ্রগী এজুকেসন মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না শরুক য়াগনি।
সম্মিৎ অসিনা মাংজিল থারিবা ইন্দিয়ন হায়র এজুকেসনেল ইন্সতিত্যুসনশিং (ঐচ.ই.আই.শিং)গীদমক নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী ২০২০ ইমপ্লিমেন্ত তৌবগী মতাংদা খন্ন-নৈন্নবা অমসুং লালোংশিং, মাইপাকপগী ৱারীশিং অমদি খ্বাইদগী ফবা প্রেক্তিসশিংগী মরমদা লৌশিং শিয়র তৌনবা ফম্পাক অমা পীরগনি। য়ু.জি.সি. অমসুং এ.আই.সি.তি.ই.গা লোয়ননা মন্ত্রালয় অসিনা ওনলাইন অমসুং ওপন দিস্তেন্স লর্নিং চাউখৎহন্নবা, গ্লোবেল স্তেন্দর্দশিংগা হেন্না চুনবা মওংদা নেস্নেল করিকুলম ফ্রেমৱার্ক রিভাইস তৌনবা, মলতি লিংগ্যুএলিতী অমসুং ইন্দিয়ন নোলেদজ সিস্তেমশিং চাউখৎহন্নবা অমসুং অনিমক এজুকেস্নেল করিকুলমগী শরুক অমা ওইহন্নবা, স্কিল এজুকেসন মেনস্ত্রীম তৌনবা অমসুং পুন্সি চুপ্পা মহৈ তম্বা হায়বা অসি থৌগৎনবা পান্দম থম্মিবা একাদেমিক বেঙ্ক ওফ ক্রেদিৎ, মলতিপল এন্ত্রী একজিৎ, হায়র এজুকেসন্দা মলতিপল দিস্সিপ্লিনরিতী অমসুং ফ্লেক্সিবিলিতী, রিগ্যুলেসন অসিগুম্বা পোলিসীগী থৌরম কয়ামরুম পুরকখি। কয়ানা হান্নদগী রিফোর্ম ত্রেন অসি ওনবোর্দ তৌখ্রে, অদুবু অহোংবা অসি থবক ওইনা ওন্থোক্ত্রিবা অতোপ্পা কয়াসু লৈরি। লৈবাক অসিগী হায়র এজুকেস্নেল ইকোসিস্তেম অসি কেন্দ্র, রাজ্যশিং অমসুং প্রাইবেৎ এন্তিতীশিং ওইবনা পোলিসী মখা তানা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা পাকশন্না খন্ন-নৈনবা মথৌ তাই। খন্ন-নৈনবগী থৌওং অসি রিজনেল অমসুং নেস্নেলগী থাকশিংদা চত্থরি। ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীনা মমাং থাদা হিমাচল প্রদেশকী ধর্মশালাদা পাঙথোকখিবা চীফ সেক্রেতরীশিংগী সেমিনার অমদা ৱা ঙাংবদা রাজ্যশিংনা হীরম অসিদা মখোয়গী ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোক্নরই হায়না ফোঙদোকখি। বারানসী শিক্ষা সমাগম অসি হীরম অসিদা খন্ন-নৈনবগী সিরিজকী মথংগী শরুক ওইরি।
জুলাই ৭-৯ ফাওবা নুমিৎ হুমনি চুপ্না চত্থগদবা সেসন কয়ামরুম অসিদা মলতিদিস্সিপ্লিনরী অমসুং হোলিস্তিক এজুকেসন, স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং এমপ্লোইএবিলিতী, ইন্দিয়ন নোলেদজ সিস্তেমশিং, ইন্তর্নেস্নেলাইজেসন ওফ এজুকেসন, দিজিতেল এম্পাৱরমেন্ত অমসুং ইনলাইন এজুকেসন, রিসর্চ, ইনোভেসন অমসুং ওন্তপ্রিনোর্শিপ, ক্বালিতী, রেঙ্কিং অমসুং এক্রেদিতেসন, ইক্বিতেবল অমসুং ইনক্লুসিব এজুকেসন, ক্বালিতী এজুকেসনগীদমক ওজাশিংগী কেপাসিতী বিল্দিং তৌবা অসিগুম্বা থিমশিং অসিদা খন্ন-নৈনবশিং পাঙথোক্কনি।
সম্মিৎ অসিনা এজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুসনশিং অমসুং আর্তিক্যুলেৎ সোল্যুসনশিংনা মায়োক্নরিবা শীংনবশিং অসি ইন্তর্দিস্সিপ্লিনরী দেলিবরেসন অমসুং খন্ন-নৈনবগী খুত্থাংদা রোদমেপ পুথোক্কদবা অমসুং লালোংশিং ইমপ্লোমেন্ত তৌগদবা অমসুং নোলেদজ এক্সচেঞ্জ থৌগৎকদবা অমসুং নেৎৱার্কশিং শেমগৎকদবা কান্নরবা খন্ন-নৈনবশিংগী ফম্পাক অমা পীরগনি হায়না থাজবা থম্মি।
অখিল ভারতীয় শিক্ষা সমাগমগী মরু ওইবা হায়লাইৎ অসি বারানসী দেক্লেরেসন ওন হায়র এজুকেসন হায়বা অসি এদোপ্ত তৌবনিমসিনা হায়র এজুকেস সিস্তেমগী পান্দমশিং ফংবদা মতেং পাংনবা ভারতকী পাকথোক-চাউথোক্লবা বিজন অমসুং নৌহৌনা লৌখিবা ফিরেপ অদু উৎকনি।

Ministry of Education
Prime Minister to inaugurate Akhil Bharatiya Shiksha Samagam on implementation of NEP at Varanasi tomorrow
Following successful implementation of many initiatives under NEP 2020, over 300 Vice Chancellors, HEI Directors, Educationists to deliberate on how to take it further
Summit to adopt Varanasi Declaration on India's extended vision and renewed commitment for higher education
06 JUL 2022 10:37AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate a three day Akhil Bharatiya Shiksha Samagam at Varanasi tomorrow. Organized by the Ministry of Education in association with University Grants Commission and Banaras Hindu University, the three day seminars will bring together over 300 Vice Chancellors and Directors from public and private universities, educationists, policy makers, as also industry representatives to deliberate on how the implementation of National Education Policy 2020 can be taken further across the country after successful implementation of several initiatives in the last two years. Smt. Anandiben Patel, the Governor of Uttar Pradesh, Yogi Adityanath, Chief Minister, Uttar Pradesh and Shri Dharmendra Pradhan, Union Education Minister will also attend.
The Summit will provide a platform for leading Indian Higher Educational Institutions (HEIs) to discuss, deliberate and share insights on strategies, success stories and best practices in implementing the National Education Policy, 2020. The Ministry, along with UGC and AICTE, has brought in several policy initiatives like Academic Bank of Credit, Multiple Entry Exit, Multi disciplinarity and Flexibility in higher education, regulations aimed at boosting online and open distance learning, revising the National Curriculum Framework to make it more in sync with global standards, promoting multi linguality and Indian Knowledge Systems and making both a part of educational curriculum, mainstreaming skill education and promoting lifelong learning, to name a few. Many universities have already onboarded the reform train, but there are still many who are yet to adopt and adapt to the changes. As the higher educational ecosystem in the country spans centre, states and private entities, extensive consultations are required to take the policy implementation further. This process of consultation has been going on at the regional and national levels. Hon'ble Prime Minister addressed a seminar of Chief Secretaries in Dharamshala in Himachal Pradesh last month where states shared their insights on the issue. The Varanasi Shiksha Samagam is next in the series of consultations in this regard.
Spanning several sessions spread over three days from 7th-9th of July, discussions will be held on themes such as Multidisciplinary and Holistic Education, Skill Development and Employability, Indian Knowledge Systems, Internationalization of Education, Digital Empowerment and Online Education, Research, Innovation and Entrepreneurship, Quality, Ranking and Accreditation, Equitable and Inclusive Education, Capacity Building of Teachers for Quality Education.
The Summit is expected to provide a platform for thought-provoking discussions that will articulate the roadmap and implementation strategies, foster knowledge exchange and build networks through interdisciplinary deliberations and discuss challenges being faced by educational institutions and articulate solutions.
The key highlight of the Akhil Bharatiya Shiksha Samagam will be the adoption of the Varanasi Declaration on Higher Education which will showcase India’s extended vision and a renewed commitment to help achieve the goals of higher education system.