শিপ্পিং মন্ত্রালয়
কোচিন পোর্ত ওথোরিতিনা চহি অহুম চংনা ভারত সরকারগী লোনশিং শিংনবগী অয়াবা মন্ত্রীম্দলনা পীরে
14 JUN 2022 4:19PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা থেংনরিবা শেন-থুমগী খুদোংচাদবশিং কোক্নবা ভারত সরকারগী লুপা কোতি ৪৪৬.৮৩গী লোনগী শেনফম কোচিন পোর্ত ওথোরিতিনা শিংনবা চহি অহুমগী মোরাতোরিয়ম(২০২০-২১, ২০২১-২২ অমসুং ২০২২-২৩) অমা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে।
২০১৮-১৯দগী হৌরগা শেনফম অদু ইন্সতোলমেন্ত ১০ থোক্না শিংগৎকদবনি। অদুবু, কোচিন পোর্ত ওথোরিতিনা ২০১৮-১৯ অমসুং ২০১৯-২০ খক্তগী ইন্সতোলমেন্তশিং পীগদবনি। ২০২১-২২দগী হৌনা কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা জহাজ চৎথোক-চৎশিন তৌবা শাথিনা হন্থখিবদগী শেন লাকপা হন্থখি। মসিনা মরম ওইদুনা কোচিন পোর্তনা ২০২০-২১ অমসুং ২০২১-২২গী ইন্সতোলমেন্তশিং পীথোকপা ঙমখিদে।
নবেম্বর ২০২১দগী হৌনা মেজর পোর্ত ওথোরিতিস এক্ত, ২০২১গী মখাদা কোচিন পোর্ত ওথোরিতি লৈরক্লে। কোচিন পোর্ত ওথোরিতিনা তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিংগীদমক ১৯৩৬-৩৭ অমসুং ১৯৯৪-৯৫ ফাওবগী মনুংদা ভারত সরকারদগী লৌখিবা লোনশিংগী পেনাল ইন্তরেস্তশিং কোকথোকপগী ৱাফম ২৪.০৬.২০১৬দা কেবিনেৎ কম্মিতি ওন ইকোনোমিক এফেয়ার্স(সি সি ই এ)না অয়াবা পীখ্রে।