ঙাকশেল মন্ত্রালয়
এম.ও.দি.না রাজ্য/য়ু.তি. ১২গী বোর্দর লম্বি ৭৫দা লম্বি মপানগী এমেনিতীশিং ‘বি.আর.ও. কেফেজ’ থম্নবগী অয়াবা পীখ্রে
22 JUN 2022 11:57AM by PIB Imphal
মিনিস্ত্রী ওফ দিফেন্স (এম.ও.দি.)না বোর্দর রোদস ওর্গানাইজেশন (বি.আর.ও.)গা লোইননা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরী ১২গী মফম ৭৫দা লম্বিগী তোঙান-তোঙানবা সেক্সনশিংদা লম্বি মপানগী এমেনিতীশিং থম্নবা অয়াবা পীখ্রে। হায়রিবশিং অসি তুরিস্তশিংদা তঙাইফদবা এমেনিতীশিং পীনবা অমসুং হেন্না নুংঙাইহন্নবনি অমসুং লমদম অদুগী মিশিংদা থবক পীবদা নত্তনা বোর্দরগী লমশিংদা শেনমিৎলোনগী ওইবা থবক-থৌওংশিংদা ইনোৎ হাপ্লগনি। লম্বি মপানগী এমেনিতীশিং অদুবু ‘বি.আর.ও. কেফেজ’ হায়না মমিং থোল্লগনি।
বি.আর.ও.না খ্বাইদগী থাপ্পা বোর্দরগী মফমশিংদা য়ৌই অমসুং স্ত্রেতেজিক্কী ওইবা তঙাইফদবশিং অদুবু য়েংশিনবদা নত্তনা মখোয়না অৱাং অমসুং ণোংপোক্কী বোর্দরশিংগী সোসিয়ো-ইকোনোমিক অপলিফমেন্ততা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং লৌরি। মসিনা মরম ওইরগা হান্নদি য়ৌশিনবা ঙম্লমদবা মফম অসিগী ফজরবা মফমশিংদা তুরিস্তশিং লাকপা হেনগৎহনখ্রে। য়াম্না শাথিবা অমসুং নতৈ চাদবা নোং-চিংগী ফিভম অমসুং জিয়োগ্রাফিকেল কন্দিশনশিংদা লৈবা মফমশিংদা তুরিস্তশিংনা য়াম্না কোম্না অমসুং নুংঙাইনা চৎথোক-চৎশিন তৌবা য়াহন্নবা, লমদমশিং অসিগী মরু ওইবা তুরিস্ত সর্ক্যুইতশিংদা মল্তি-য়ুতিলিতী ওইবা লম্বি মপানগী এমেনিতীশিং থম্বগী তঙাইফদবা অদু খঙখি। মসিগী লম্বিশিং অসিদা য়ৌশিনবা ঙমদবা অমসুং য়াম্না থাপ্পা মফমশিং ওইবনা পাকশন্না কমর্সিয়েল দিপ্লোইমেন্ত তৌবদা অথিংবা-অপনবা কয়া থোকহল্লি, মরম অদুনা বি.আর.ও.না হান্নদগী লৈরকপা ওইবনা অথাপ্পা মফমশিং অসিদা অসিগুম্বা ফেসিলিতীশিং অসি হাংদোকপগী থৌদাং অদু মখোয়না লৌখি।
স্কীম অসিনা লাইসেন্স বেসিসতা এজেন্সীশিংগা লোইননা পব্লিক প্রাইভেত পার্তনরশিপতা লম্বি মপানগী এমেনিতীশিংগী দেবেলপমেন্ত অমসুং ওপরেশনগীদমক্তা পীরি, হায়রিবা অইসনা বি.আর.ও.গী গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না ফেসিলিতী অদু দিজাইন, শাবা অমসুং ওপরেত তৌগনি। তু অমসুং ফোর হ্বীলরশিংগী পার্কিং, ফুদ প্লাজা/ রেস্তোরান্ত, নুপা, নুপী অমসুং ময়ামগা মীমান্নদ্রবশিংগী তোঙানবা রেস্ত রুমশিং, ফর্সত এদ ফেসিলিতীশিং/এম.আই. রুমশিং অসিনচিংবা কয়া পীরগনি হায়না হায়রি। লাইসেন্সশিং অদুগী সেলেক্সন অদু কমপিতিতিব ওইবা থৌওংশিংগী খুত্থাংদা পাংথোক্লগনি।
এগ্রীমেন্ত অদুগী মতম অদু চহি ১৫গী ওইগনি, হায়রিবা অসি চহি মঙাগী অমুক মখাতানা শাংদোকপা য়াগনি। বি.আর.ও. কেফে ৭৫গী মফমশিং অদু মখাদা পীরি:
সেরিয়ল নম্বর
রাজ্য
লম্বিশিং
১
অরুনাচল প্রদেশ
দাপোরিজো
বামে
কোলোরিয়াং
পাসিঘাত
মেনচুকা
মোয়িং
থুম্বিন
য়িনক্যোং
তিপ্পি
দুর্গা মন্দির
কি.মি.৭৯
তেঙ্গা
রামা কেম্প
সেলাতোপ
তাৱাং
জেংথু
হায়ুলিয়াং
ৱাক্রো
চাংৱিন্তি
২
অসাম
তেজপুর তাউন
বি.পি. তিনালি
৩
হিমাচল প্রদেশ
কি.মি. ৮.৫
কি.মি. .৫
কি.মি. ১১.৮
সিস্সু
মনালি
খারো
সুমদো
৪
জম্মু অমসুং কাশ্মির
তীপী
ত্রাগবল
হুসেনগাওন
কি.মি. ৯৫
কি.মি. ১১৭.৯০
কি.মি. ৫৮
গলহার
সিওত
বাথুনি
বুধাল
কপোথা
সুরনকোত
৫
লদাখ
মাতিয়ান
কার্গিল
মুলবেক
খাল্তসে
লেহ
হুন্দর
ছোগলমসার
রমসে
দেব্রিং
পাং
সার্চু
আঘম
ন্যোমা
হানলে
৬
মনিপুর
কি.মি. ০
৭
নাগালেন্দ
জাখমা
৮
পঞ্জাব
ফাজিল্কা
৯
রাজস্থান
তানোত দেত
কি.মি. ৪৪.০
সাধুৱালি ভিল.
বিরধ্বাল
আর্জন্সার
১০
সিক্কিম
কুপুপ দেত
১১
‌উত্তরাখন্দ
দারকোত
কি.মি. ৬১
কি.মি. ৫৭.৪৪
ভাইরোনঘাতি
বিরাহি
গ্বালধাম
পান্দুকেস্বর
মানেরা বাইপাস
নাগনি
কামান্দ
মাজ্রি গ্রন্ত
১২
ৱেস্ত বেঙ্গল
মেল্লি

Ministry of Defence
MoD approves establishment of wayside amenities ‘BRO Cafes’ on 75 border roads in 12 States/UTs
22 JUN 2022 11:57AM by PIB Delhi
Ministry of Defence (MoD) has approved setting up of wayside amenities at 75 locations in 12 States/Union Territories on different sections of roads with Border Roads Organisation (BRO). These are intended to provide basic amenities & comfort to the tourists and lead to boosting of economic activities in border areas, besides generating employment for the local people. These wayside amenities will be branded as ‘BRO Cafes’.
The BRO has its reach in the remotest border areas and besides addressing strategic needs, it has been instrumental in socio-economic upliftment of the Northern and Eastern borders. This has resulted in increased tourist influx in these scenic locations, hitherto inaccessible. In order to provide conducive and comfortable transit of tourists on these roads located at harsh climatic and geographical conditions, the need to establish multi-utility wayside amenities along the major tourist circuits in these regions was recognised. Since the inaccessibility and remoteness of these roads preclude widespread commercial deployments, the BRO, by virtue of its presence, took it upon itself to open such facilities at remote places.
The scheme provides for development and operation of wayside amenities in public private partnership mode with agencies, on license basis, which will design, build & operate the facility as per guidelines of BRO. Amenities like parking for two and four wheelers, food plaza/ restaurant, separate rest rooms for men, women and differently abled, first aid facilities/MI Rooms etc. are proposed to be provided. Selection of licencees will be done through a competitive process.
The terms of the agreement will be for 15 years which may be further extended for a period up to five years. The location of 75 BRO Cafes is as under:
S No
State
Roads
1
Arunachal Pradesh
Daporijo
Bame
Koloriang
Pasighat
Menchuka
Moying
Thumbin
Yinkiong
Tippi
Durga Mandir
Km 79
Tenga
Rama Camp
SelaTop
Tawang
Jengthu
Hayuliang
Wakro
Changwinti
2
Assam
TezpurTown
BP Tinali
3
Himachal Pradesh
Km 8.5
Km .5
Km 11.8
Sissu
Manali
Kharo
Sumdo
4
Jammu & Kashmir
TeePee
Tragbal
Hussaingaon
Km 95
Km 117.90
Km 58
Galhar
Siot
Bathuni
Budhal
Kapotha
Surankot
5
Ladakh
Matiyan
Kargil
Mulbek
Khaltse
Leh
Hunder
Choglamsar
Rumtse
Debring
Pang
Sarchu
Agham
Nyoma
Hanle
6
Manipur
Km 0
7
Nagaland
Jakhama
8
Punjab
Fazilka,
9
Rajasthan
Tanot Dett
Km 44.40
Sadhuwali Vill.
Birdhwal
Arjansar
10
Sikkim
Kupup Dett
11
Uttarakhand
Darkot
Km 61
Km 57.44
Bhaironghati
Birahi
Gwaldham
Pandukeshwar
Manera bypass
Nagni
Kamand
Majri grant
12
West Bengal
Melli