Ministry of Cooperation
Union Minister for Home Affairs and Cooperation, Shri Amit Shah to be Chief Guest in New Delhi tomorrow at the National Conclave of Scheduled & Multi-State Urban Co-operative Banks and Credit Societies on “Future Role of Urban Cooperative Credit Sector”
The Conclave will further strengthen the Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision of “Sahakar Se Samriddhi” (Prosperity through Co-operatives)
The Conclave will discuss various issues related to Scheduled & Multi-State Urban Co-operative Banks and Credit Societies and will also felicitate Urban Cooperative Banks that have completed 100 years of service to society
22 JUN 2022 12:08PM by PIB Delhi
The Union Minister for Home Affairs and Cooperation, Shri Amit Shah will be the Chief Guest in New Delhi tomorrow at the National Conclave of Scheduled & Multi-State Urban Co-operative Banks and Credit Societies on “Future Role of Urban Cooperative Credit Sector”. The Conclave will further strengthen the Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision of “Sahakar Se Samriddhi” (Prosperity through Co-operatives).
The business sessions of the Conclave will include discussions on various issues related to Scheduled & Multi-State Urban Co-operative Banks and Credit Societies and the Cooperative Credit Sector such as future role of Urban Cooperative Banks and recommendations of the Reserve Bank of India’s (RBI’s) Expert Committee, national cooperative finance and development cooperation as a game changer as an umbrella organization for the Urban Cooperative sector, the Banking Regulation (Amendment) Act, 2020 and its impact and developments, the role of credit societies in the financial sector scenario with special reference to Multi-state societies and the issue of regulation and taxation of cooperative credit societies.
The Conclave will also felicitate Urban Cooperative Banks that have completed 100 years of service to society. There are 197 such banks in the country. This gives an indication of the deep roots of cooperatives and cooperative banks in the country. Many of the banks are expected to be present at the Conclave to be honoured by dignitaries.
Urban Cooperative Banks are among the oldest banking institutions in the country. They have been in existence for well over a century. They are banks organised and managed by a cross section of people from society that could include teachers, lawyers, traders, doctors, engineers, social workers and others for providing banking services to their members.
The Minister of State for Cooperation, Shri B.L. Verma, , senior officials from the Ministry of Cooperation, the Chairman Emeritus of the National Federation of Urban Cooperative Banks and Credit Societies Ltd. (NAFCUB) Dr. H.K. Patil, the President of NAFCUB Shri Jyotindra Mehta and the Vice President of NAFCUB Shri V.V. Anaskar will also be amongst those who will be present during the inaugural session of the Conclave.

কোওপরেসন মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী হোম এফিয়র্স অমসুং কোওপরেশনগী মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা হয়েং নই দিল্লীদা “ফ্যুচর রোল ওফ কোওপরেতিব ক্রেদিৎ সেক্তর” হায়বা অসিগী মতাংদা সেদুলদ এন্দ মল্তি-স্তেত অর্বান কো-ওপরেতিব বেঙ্কস এন্দ ক্র্রেদিৎ সোসাইতীজকী নেস্নেল কনক্লেবতা অথোইবা মীথুংলেন ওইগদৌরি
কনক্লেব অসিনা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী গী “সাহাকার সে সমৃদধি” (কোওপরেতিবশিংগী খুত্থাংদা চাউখৎমিন্নবা) হায়রিবা অসিগী ৱিজন অদুবু মখাতানা হেন্না কনখৎহল্লগনি
কনক্লেব অসিনা সেদুলদ এন্দ মল্তি-স্তেত অর্বান কো-ওপরেতিব বেঙ্কস এন্দ ক্র্রেদিৎ সোসাইতীজগা মরী লৈনবা ইশুশিংগী মতাংদা খন্নরগনি অমসুং সোসাইতী অসিদা চহি ১০০ মপুং ফানা সর্বিস পীখ্রবা অর্বান কোওপরেতিব বেঙ্কশিংবুসু ইকাইখুম্নরগনি।
22 JUN 2022 12:08PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী হোম এফিয়র্স অমসুং কোওপরেশনগী মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা হয়েং নই দিল্লীদা “ফ্যুচর রোল ওফ কোওপরেতিব ক্রেদিৎ সেক্তর” হায়বা অসিগী মতাংদা সেদুলদ এন্দ মল্তি-স্তেত অর্বান কো-ওপরেতিব বেঙ্কস এন্দ ক্র্রেদিৎ সোসাইতীজকী নেস্নেল কনক্লেবতা অথোইবা মীথুংলেন ওইরগনি। কনক্লেব অসিনা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী গী “সাহাকার সে সমৃদধি” (কোওপরেতিবশিংগী খুত্থাংদা চাউখৎমিন্নবা) হায়রিবা অসিগী ৱিজন অদুবু মখাতানা হেন্না কনখৎহল্লগনি।
কনক্লেব অসিগী বিজনস সেসনশিংদা সেদুলদ এন্দ মল্তি-স্তেত অর্বান কো-ওপরেতিব বেঙ্কস এন্দ ক্র্রেদিৎ সোসাইতীজ অমসুং কোওপরেতিব ক্রেদিৎ সেক্তরগা মরী লৈনবা ইশুশিংগী মতাংদা খুদম ওইনা অর্বান কোওপরেতিব বেঙ্কশিংনা তুংদা লাক্কদবা মতমশিংদা লৌগদবা থৌদাং অমসুং রিজর্ব বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া (আর.বি.আই.)গী এক্সপর্ত কমিতীগী রিকমেন্দেশনশিং, নেস্নেল কোওপরেতিব ফাইনান্স অমসুং দেবেলপমেন্ত কোওপরেশন অসিনা গেম চেঞ্জর ওইনা অর্বান কোওপরেতিব সেক্তরগীদমক্তা অম্ব্রেলা ওর্গনাইজেশন অমা ওইনা, বেঙ্কিং রেগুলেশন (এমেন্দমেন্ত) এক্ত, ২০২০ অমসুং মসিগী ইমপেক্ত অমসুং দেবেলপমেন্তশীং, মল্তি-স্তেত সোসাইতীশিংদা অখন্নবা রিফরেন্স পীবগা লোইননা ফাইনান্সিয়েল সেক্তর সিনারিয়োদা ক্রেদিৎ সোসাইতীশিংগী থৌদাং অমসুং কোওপরেতিব ক্রেদিৎ সোসাইতীশিংগী রেগুলেশন অমসুং তেক্সেশনগী ইশুশিংগী মতাংদা খন্নরগনি।
কনক্লেব অসিনা সোসাইতী অসিদা চহি ১০০ মপুং ফানা সর্বিস পীখ্রবা অর্বান কোওপরেতিব বেঙ্কশিংবুসু ইকাইখুম্নরগনি। লৈবাক অসিদা অসিগুম্বা বেঙ্ক ১৯৭ লৈ। মসিনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা কোওপরেতিবশীং অমসুং কোওপরেতিব বেঙ্কশিংগী মতম কুইনদগী লৈরক্লবা অচেৎপা মরী অদুবু মশক তাক্লি। হায়রিবা বেঙ্ক অসিদগী কয়া অমা দিগ্নিতরীশিংনা ইকাইখুম্নবীনবগীদমক্তা কনক্লেব অসিদা শরুক য়ারগনি।
অর্বান কোওপরেতিব বেঙ্কশিং অসি লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী লিরবা বেঙ্কিং ইন্সতিত্যুশনশিংগী মরক্তা অমনি। মখোয়শিং অসি চহি চা অমা হেন্না লৈরক্লে। হায়রিবা বেঙ্কশিং অসি সোসাইতী অসিগী তোঙান-তোঙানবা সেক্সন কয়া অমদগী মীওইশিংনা ওর্গনাইজ তৌবা অমসুং মেনেজ তৌবা বেঙ্কশিংনি, মসিদা খুদম ওইনা ওজাশিং, ওকিলশিং, লাল্লোনবশিং, দোক্তরশিং, ইঞ্জিনীয়রশিং, সোসিয়েল ৱার্করশীং অমসুং অতোপ্পা কয়া অমা য়াওবা য়াই অমসুং হায়রিবা বেঙ্ক অসি মখোয়গী মেম্বরশিংদা বেঙ্কিং সার্বিসশিং পীনবগীদমক্তনি।
কোওপরেশনগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী বি.এল. ৱর্মা, কোওপরেশন মন্ত্রালয়দগী সেনিয়র ওফিসিয়েলশিং, নেস্নেল ফেদরেশন ওফ অর্বান কোওপরেতিব বেঙ্কস এন্দ ক্রেদিৎ সোসাইতীজ লিমিতেদ (এন.এ.এফ.সি.য়ু.বি.)গী চেয়রমেন এমরিতস, দা. ঐচ.কে. পাতিল, এন.এ.এফ.সি.য়ু.বি.গী প্রেসিদেন্ত, শ্রী জ্যিতিন্দ্র মেহতা অমসুং এন.এ.এফ.সি.য়ু.বি.গী ভাইস প্রেসিদেন্ত, শ্রী ভি.ভি. অনস্করনা কনক্লেব অসিগী অহৌবগী সেসনদা শরুক য়ারগনি।