শেল-থুম মন্ত্রালয়
অগ্নিভরশিং মতেং পাংনবা লম্বীশিং মশক খঙদোক্নবা দি.এফ.এসনা পব্লিক সেক্তর বেঙ্কশিং, ইন্সুরেন্স কম্পেনিশিং অমসুং ফাইনান্সিএল ইন্সতিতুৎশিংগা লোয়ন্না মীফম পাংথোকখ্রে
চুনবা শেন্থং পীনবা খুদোংচাবশিং, হৌজিক চৎনরিবা সরকারগী স্কিমশিং অমসুং ইন্সুরেন্স প্রদকশিংগী খুৎথাংদা অগ্নিভরশিং মতেং পাংনবা থৌওংশিংগী মতাংদা পি.এস.বিশিং, পি.এস.আই.সিশিং অমসুং এফ.আইশিং থবক তৌগনি
16 JUN 2022 5:19PM by PIB Imphal
ভারতকী নহারোলশিং আর্মদ ফোর্সশিংদা থবক চংনবা অগ্নিপাথ কৌবা ফজরবা স্কিম অমা জুন ১৪, ২০২২দা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীখ্রে অমসুং স্কিম অসিগী মখাদা খল্লবা নহারোলশিং ‘অগ্নিভর’ হায়না খঙনগনি। অগ্নিপাথকী মখাদা মরৈবাক নিংবা অমসুং ইচং থৌবা নহারোলশিং আর্মদ ফোর্সশিংদা চহি মরি থবক তৌবা য়াগনি। আর্মদ ফোর্সশিংদা চহি নৌরিবা নহারোলশিং কয়া থবক তৌবা য়ানবা অগ্নিপাথ স্কিম অসি শেমখিবনি।
মখোয়গী থবক তৌবগী মতম লোইরবা মতুংদা ‘অগ্নিভরশিং’ মতেং পাংনবা বেঙ্কশিং অমসুং ফাইনান্সিএল ইন্সতিতুৎশিংগা লম্বীশিং মশক খঙদোক্নবা, দিপার্তমেন্ত ওফ ফাইনান্সিএল সর্বিসেস(দি এফ এস)না পব্লিক সেক্তর বেঙ্কশিং(পি এস বি), পব্লিক সেক্তর ইন্সুরেন্স কম্পেনিশিং(পি এস আই সি) অমসুং ফাইনান্সিএল ইন্সতিতুৎ(এফ আই)শিংগা ঙসি নিউ দিল্লিদা মীফম পাংথোকখ্রে। ঙসিগী মীফম অদুদা মিলিতরি এফেয়ার্স দিপার্তমেন্তগী জোইন্ত সেক্রেতরিনা অগ্নিপাথ স্কিমগী মরুওইবশিং শন্দোক্না উৎখি।
মীফম অদুদা, মখোয়গী মহৈ-মশিংগী থাকশিং অমসুং হৈশিংবদা য়ুম্ফম ওইরগা চুনবা খুদোংচাবশিং/কোমথোকপশিংগী খুৎথাংদা ‘অগ্নিভরশিং’ থবক ফংনবগী খুদোংচাবশিং মশক খঙদোক্নবা লম্বীশিং পি.এস.বিশিং, পি.এস.আই.সিশিং অমসুং এফ.আইশিংনা থিদোকপা হায়না ৱারেপ লৌখি।
চুনবা শেন্থং পীদুনা স্কিল হেনগৎহন্নবা, ললোন-ইতিক্কী থবক হৌনবা অমসুং মশা মরোমদোম থবক পীজনবা তাকপী তম্বীনবা থবক পায়খৎতুনা ‘অগ্নিভরশিং’ মতেং পাংনবা লম্বীশিং খঙদোক্নবা বেঙ্কশিংনা পাম্বৈশিং থিদোকপা হায়না মীফম অদুদা ৱারেপ লৌখি। হৌজিক পায়খৎলিবা সরকারগী স্কিমশিং হায়বদি মুদ্রা, স্তেন্দ অপ ইন্দিয়া অসিনচিংবা অসি ‘অগ্নিভরশিং’ মতেং পাংনবা শীজিন্নগনি।

Ministry of Finance
DFS holds meeting with Public Sector Banks, Insurance Companies & Financial Institutions to identify ways to support Agniveers
PSBs, PSICs & FIs to work on modalities to support Agniveers through suitable credit facilities, existing Govt Schemes and Insurance products
16 JUN 2022 5:19PM by PIB Delhi
The Union Cabinet on 14th June, 2022 approved an attractive recruitment scheme for Indian youth service in the Armed Forces called AGNIPATH and the youth selected under this scheme will be known as ‘Agniveers’. AGNIPATH allows patriotic and motivated youth to serve in the Armed Forces for the period of four years. The AGNIPATH scheme has been designed to enable a youthful profile of the Armed Forces.
In order to identify ways in which the Banks and Financial Institutions can support the ‘Agniveers’ on completion of their tenure of duty, the Secretary, Department of Financial Services (DFS) held a meeting with Chief Executives of Public Sector Banks (PSBs), Public Sector Insurance Companies (PSICs) and Financial Institutions (FIs), here today. In the meeting, Joint Secretary, Department of Military Affairs made a presentation on the salient aspects of the AGNIPATH scheme.
During the meeting, it was decided that PSBs, PSICs and FIs would explore employment opportunities for ‘Agniveers’ in suitable capacities based on their educational qualifications and skills through suitable benefits/relaxations, etc.
It was also decided that Banks would explore possibilities of supporting ‘Agniveers’ through suitable credit facilities for skill upgradation, education for setting up businesses and to take up self-employment. The existing Government schemes such as MUDRA, Stand Up India etc. would be leveraged for extending such support to ‘Agniveers’.