Prime Minister's Office
PM to visit Gujarat on 17th and 18th June
PM to participate in Gujarat Gaurav Abhiyan at Vadodara
PM to inaugurate and lay foundation stone of development projects worth Rs 21,000 crores
Inauguration and foundation stone of over 1.4 lakh houses under PM Awas Yojana
Major boost to railway connectivity in the region through projects worth over Rs 16,000 crores
Multiple development works to enhance ease of living for the common man
Schemes to boost maternal and child health in the state to also be launched
PM to inaugurate redeveloped temple of Shree Kalika Mata at Pavagadh Hill
16 JUN 2022 3:01PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Gujarat on 17th and 18th June. At around 9:15 AM on 18th June, Prime Minister will visit and inaugurate the redeveloped temple of Shree Kalika Mata at Pavagadh Hill, which will be followed by his visit to Virasat Van at around 11:30 AM. Thereafter, at around 12:30 PM, he will participate in Gujarat Gaurav Abhiyan at Vadodara, where he will inaugurate and lay the foundation stone of projects worth over Rs 21,000 crores.
Gujarat Gaurav Abhiyan
Beneficiaries of various schemes of the government will participate in Gujarat Gaurav Abhiyan at Vadodara. Prime Minister will dedicate and lay the foundation stone of various Railway projects worth over Rs 16,000 crores. These include dedication to the nation of 357 Km long New Palanpur – Madar Section of Dedicated Freight Corridor; Gauge Conversion of 166 Km long Ahmedabad–Botad Section; electrification of 81 Km long Palanpur - Mitha Section, among others. Prime Minister will also lay the foundation stone of redevelopment of Surat, Udhna, Somnath & Sabarmati Stations, along with foundation stone of other initiatives in the railway sector. These projects will help lower logistics cost and boost industry and agriculture sector in the region. They will also improve connectivity in the region and enhance passenger amenities.
Under Pradhan Mantri Awas Yojana, a total of 1.38 lakh houses will be dedicated by the Prime Minister, including houses worth around Rs 1,800 crore in urban areas and houses worth over Rs 1,530 crores in rural areas. In addition, Khat Muhurat of around 3000 houses worth over Rs 310 crores will also be done.
During the programme, Prime Minister will dedicate and lay foundation stone of various development works at Kheda, Anand, Vadodara, Chhota Udepur, and Panchmahal, worth over Rs 680 crore, which are aimed at furthering ease of living in the region.
Prime Minister will also lay the foundation stone of Gujarat Central University in Kundhela village of Dabhoi taluka of Gujarat. Located at about 20 km from Vadodara city, the University will be constructed at a cost of around Rs 425 crores and will cater to higher education needs of over 2500 students.
With a focus on improving maternal and child health, Prime Minister will launch ‘Mukhyamantri Matrushakti Yojana’, which will have an outlay of Rs 800 crores. Under the scheme, pregnant and lactating mothers will be given 2 kg of chickpeas, 1 kg of tur dal and 1 kg of edible oil free of cost from Anganwadi Centres every month. Prime Minister will also disburse around Rs 120 crores towards ‘Poshan Sudha Yojana’, which is now being extended to all tribal beneficiaries in the state. This step is being taken after the success of the experiment of providing pregnant and lactating mothers from tribal districts with Iron and Calcium tablets and education on nutrition.
PM at temple of Shree Kalika Mata
Prime Minister will inaugurate the redeveloped temple of Shree Kalika Mata at Pavagadh Hill. It is one of the oldest temples in the area and attracts pilgrims in large numbers. The redevelopment of the temple has been done in 2 phases. The inauguration of the first phase of redevelopment was done by the Prime Minister earlier this year in April. The foundation stone of the redevelopment of the second phase, which is going to be inaugurated in the programme, was laid by the Prime Minister in 2017. This includes expansion of the temple base and ‘parisar’ at three levels, installation of amenities like street lights, CCTV system etc.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জুন ১৭ অমসুং ১৮দা গুজরাত চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা বদোদরাদা গুজরাত গৌরব অভিয়ান্দা শরুক য়াগনি
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ২১,০০০গী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাবগা লোয়ননা উরেপ উয়ুং তমগনি
পি.এম. অৱস য়োজনাগী মখাদা য়ুম লাখ ১.৪ হেনবা শঙ্গাগদবা অমসুং উরেপ উয়ুং তমগদবা
লুপা করোর ১৬,০০০ হেনবা প্রোজেক্তকী খুত্থাংদা লমদমসিগী রেলৱে কন্নেক্তিবিতীদা মশক থোক্না চাউখৎহনগদবা
মীচম মীয়ামগী পুন্সি মহিং লাইথোকহন্নবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবক কয়া
রাজ্যসিগী মমা অমসুং অঙাংশিংগী হকশেল ফগৎহন্নবা স্কিমসু হৌদোক্লগনি
প্রধান মন্ত্রীনা পাবাগর চিংদা লৈবা নৌনা শেমগৎ-শাগৎলবা শ্রী কলিকা মাতা লাইশঙ শঙ্গাগনি
16 JUN 2022 3:01PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জুন ১৭ অমসুং ১৮দা গুজরাত্তা চৎকনি। জুন ১৮গী অয়ুক্কী পুং ৯.১৫ তাবা মতমদা পবাগর চিংদা লৈবা নৌনা শেমগৎ-শাগৎলবা শ্রী কলিকা মাতা লাইশঙদা চত্তুনা শঙ্গাগনি, মসিগী মতুংদা অয়ুক্কী পুং ১১.৩০দা মহাক্না বিরাসত ভান্দা চৎকনি। মসিগী মতুং তারকপা ওইনা, মহাক্না নুংথিলগী পুং ১২.৩০ তাবা মতমদা বদোদরাদা পাংথোকপা গুজরাত গৌরব অভিয়ান্দা শরুক য়াগনি, অমসুং মসিদা মহাক্না লুপা করোর ২১,০০০গী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাবগা লোয়ননা উরেপ উয়ুং তমগনি।
গুজরাত গৌরব অভিয়ান
সরকারগী তোঙানবা স্কিম কয়াগী বেনিফিশরীশিংনা বদোদরাদা পাংথোকপা গুজরাত গৌরব অভিয়ান্দা শরুক য়াগনি। প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১৬,০০০ হেনবগী রেলৱেগী তোঙানবা প্রোজেক্ত কয়া মীয়ামদা খুৎশিন্নবগা লোয়ননা উরেপ উয়ুংসু তমগনি। মসিগী মনুংদা দেদিকেতেদ ফ্রৈত কোরিদোরগী কিলোমীতর ৩৫৭ শাংবা অনৌবা পালনপুর-মদার সেক্সন; কিলোমীতর ১৬৬ শাংবা অহমেদাবাদ-বোতার সেক্সনগী গোজ ওন্থোকপা; কিলোমীতর ৮১ শাংবা পালনপুর-মিথা সেক্সনগী ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌবগী থবকশিং য়াওরি। প্রধান মন্ত্রীনা সুরত, উধনা, সোম্নাথ অমসুং সাবর্মতী স্তেসন নৌনা শেমগৎ-শাগৎপগী উরেপ উয়ুং তম্বগা লোয়ননা রেলৱে সেক্তরগী অতোপ্পা খোঙথাং কয়াগী উরেপ উয়ুংসু তমগনি। প্রোজেক্তশিং অসিনা লোজিস্তিক্স হন্থহনবদা তেংবাংগনি অমসুং লমদম অসিগী ইন্দস্ত্রী অমসুং লৌউ-শিংউবু হেন্না চাউখৎহনগনি। মসিনা লমদমসিগী কন্নেক্তিবিতী হেন্না ফগৎহনবগা লোয়ননা পেসেঞ্জরশিংগী খুদোংচাবসু হেনগৎহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী অৱস য়োজনাগী মখাদা অর্বান মফমগী চাউরাকপা লুপা করোর ১৮০০গী শেনফমগী য়ুম অমসুং খুঙ্গংগী মফমশিংদা লুপা করোর ১৫৩০ হেনবগী শেনফমগী য়ুম কয়া য়াওনা অপুনবা য়ুম লাখ ১.৩৮ খুৎশিন্নগনি। মসিগী মথক্তা, লুপা করোর ৩১০ হেনবগী য়ুম চাউরাকপা ৩০০০গী খাত মহুরতসু পাংথোক্কনি।
প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিগী মনুংদা খেদা, অনন্দ, বদোদরা, ছোতা উদেপুর অমসুং পাঞ্চমহলদা পায়খৎলিবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবক কয়া মীয়ামদা খুৎশিন্নবগা লোয়ননা উরেপ উয়ুংসু তমগনি। প্রোজেক্তশিং অসি লুপা করোর ৬৮০ চঙদুনা লমদমসিগী মীচম মীয়ামগী পুন্সি মহিং হেন্না নুংঙাইহন্নবা পান্দমগা লোয়ননা পায়খৎপনি।
প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাতকী দাভোই তালুকাগী কুন্ধেলা খুঙ্গংদা লৈগদবা গুজরাত সেন্ত্রেল য়ুনিভর্সিতীগী উরেপ উয়ুং তমগনি। বদোদরা শহরদগী চাউরাক্না কিলোমীতর ২০ লাপ্না লৈগদৌরিবা য়ুনিভর্সিতী অসি চাউরাক্না লুপা করোর ৪২৫ চঙনা শাগদবনি অমসুং মসিনা মহৈরোই ২৫০০ হেনবগী অৱাংবা থাক্কী এজুকেসনগী তঙাই ফদবশিংদা তেংবাংগনি।
মমা ওইবী অমসুং অঙাংশিংগী হকশেল হেন্না ফগৎহনবদা মিৎয়েং চঙলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৮০০গী শেনফমগা লোয়নগদবা ‘মুখ্য মন্ত্রী মাত্রুশক্তি য়োজনা’ হৌদোক্কনি। স্কিম অসিগী মখাদা, মীরোনবী অমসুং শঙ্গোম পীথক্লিবী মমাশিংদা থা খুদিংগী ওইনা আঙ্গনৱারী সেন্তরশিংগী মাইকৈদগী চিকপী কিলো ২, তুর দাল কিলো ১ অমসুং চাবা য়াবা থাও কিলো ১ লেম্না পীগনি। রাজ্যসিগী ত্রাইবেল বেনিফিশরীশিংদা হৌজিক খুদোংচাবা য়ৌহল্লবা ‘পোশন সুধা য়োজনা’গী মাইকৈদগী প্রধান মন্ত্রীনা চাউরাক্না লুপা করোর ১২০ য়েন্থোক্কনি। ত্রাইবেল জিলাশিংগী মীরোনবী অমসুং শঙ্গোম পীথক্লিবী মমাশিংদা আইরন অমসুং কেলসিয়ম তেব্লেতকা লোয়ননা ন্যুত্রিসনগী মতাংদা এজুকেসন পীবগী এক্সপেরিমেন্ত মায় পাকখ্রবা মতুংদা খোঙথাং অসি পায়খৎপনি।
শ্রী কলিকা মাতা লাইশঙদা প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা পাবাগর চিংদা লৈবা নৌনা শেমগৎ-শাগৎলবা শ্রী কলিকা মাতা লাইশঙ শঙ্গাগনি। লাইশঙ অসি মফম অসিগী খ্বাইদগী অরীবা লাইশঙশিংগী মরক্তা অমনি অমসুং মসিনা লাই খুরুম্বা মীয়াম কয়াগী পুক্নিং চিংশিল্লি। লাইশঙ অসিবু নৌনা শেমগৎ-শাগৎপগী থবকশিং অসি তাঙ্ককক অনি থোক্না পায়খৎপনি। নৌনা শেমগৎ-শাগৎপগী অহানবা তাঙ্কক্কী থবকশিংদি প্রধান মন্ত্রীনা চহিসিগী এপ্রিলদা শঙ্গাখ্রবনি। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরমসিদা শঙ্গাগদৌরিবা অনিশুবা তাঙ্কক্কী থবকশিংগী উরেপ উয়ুংসু প্রধান মন্ত্রীনা ইং ২০১৭তা তমখিবনি। মসিগী মনুংদা লাইশঙগী বেজ অমসুং ‘প্রিশর’বু থাক অহুম থোক্না পাকথোক-চাউথোকপা, স্ত্রীত লাইত অমসুং সি.সি.তি.ভি. সীস্তেম্নচিংবা এমেনিতী কয়া খিনবগী থবক থৌরমশিং মনুং চল্লি।