Prime Minister's Office
PM inaugurates A.M. Naik Healthcare Complex and Nirali Multi Speciality Hospital in Navsari
“Modernization and accessibility of healthcare facilities is critical for empowerment and ease of life of the poor”
“My experience in Gujarat has helped in serving the poor of the entire country”
“We have the inspiration of great men like Bapu who made service a strength of the country”
10 JUN 2022 3:36PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today inaugurated A.M. Naik Healthcare Complex and Nirali Multi Speciality Hospital in Navsari. He also virtually inaugurated the Kharel education complex. Chief Minister of Gujarat, Shri Bhupendrabhai Patel was among those present on the occasion.
Speaking on the occasion the Prime Minister said that today Navsari has received many projects that will improve the ease of living for the people in the area. He also appreciated the spirit of Nirali Trust and Shri AM Naik who converted a personal tragedy into an opportunity to ensure that no other family faces that and congratulated the people of Navsari for modern health complex and multi speciality hospital.
The Prime Minister said modernization and accessibility of healthcare facilities is critical for empowerment and ease of life of the poor. “We have focussed on a holistic approach during the last 8 years for improving the country's health sector”, he said. He elaborated that, along with modernization of treatment facilities, efforts have been made to improve nutrition and clean lifestyle. “We aim to protect the poor and middle class from disease and, in case of disease, we aim to minimize the expenses” the Prime Minister said. He noted the improvement in Gujarat’s healthcare infrastructure and healthcare indicators as Gujarat topped Sustainable Development Goal index of the NITI Ayog.
The Prime Minister recalled his days as Gujarat Chief Minister when he launched schemes like Swasthya Gujarat, Ujjwal Gujarat, Mukhyamanti Amritam Yojna. This experience, he said, is helping in serving the poor of the entire country. He informed that under Ayushman Bharat 41 lakh patients have taken benefit of free treatment in Gujarat, many of these were women, deprived and tribal people. The scheme has saved more than 7 thousand crore rupees of the patients. Gujarat has received more than 7.5 thousand health and wellness centers and 600 ‘Deendayal Aushadhalaya’. Government hospitals in Gujarats are equipped to deal with advanced treatment of diseases like cancer. Many cities like Bhavnagar, Jamnagar, Rajkot etc are seeing the facilities of cancer treatment. Same expansion of infrastructure is visible in the state with regard to kidney treatment.
The Prime Minister also talked about improvement in the health and nutrition parameters of women and children. He referred to Chiranjivi Yojna for institutional delivery, which has benefitted 14 lakh mothers. The Prime Minister informed that Gujarat's Chiranjivi and Khikhilahat Schemes have been expanded at national level into Mission Indradhanush and PM Matru Vandana Yojana The Prime MInister also listed the measures to improve medical education in the state. AIIMS is coming up in Rajkot, number of medical colleges have reached 30 in the state and MBBS seats have increased from 1100 to 5700 and PG seats have gone up to more than 2000 from just 800.
The Prime Minister ended by saluting the service spirit of the people of Gujarat. He said “for the people of Gujarat, health and service are the goals of life. We have the inspiration of great men like Bapu who made service a strength of the country. This spirit of Gujarat is still full of energy. Here even the most successful person is associated with some service work. Gujarat’s service of spirit will increase in tandem with increase in its capability, the Prime Minister concluded.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না নবসারীদা এ.এম. নাইক হেল্থকিয়র কম্প্লেক্স অমসুং নিরালী মলতি স্পেসিএলিতী হোস্পিতাল শঙ্গাখ্রে
“হেল্থকিয়র ফেসিলিতীশিংগী মোদর্নাইজেসন অমসুং এক্সেসিবিলিতী অসি লায়রবশিংগী মপাঙ্গল হাপ্পা অমসুং ইজ ওফ লাইফকীদমক মরু ওই”
“গুজরাত্তগী ফংখিবা ঐহাক্কী লৌশিং অসিনা লৈবাক পুম্বগী লায়রবশিংগী শেবা তৌবদা মতেং পাংলি”
“শেবা তৌবনা লৈবাক অসিগী মপাঙ্গল ওইহনখিবা বাপুগুম্বা অথোইবা মীওইশিংনা ঐখোয়দা ইথিল পীখি”
10 JUN 2022 3:36PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি নবসারীদা এ.এম. নাইক হেল্থকিয়র কম্প্লেক্স অমসুং নিরালী মলতি স্পেসিএলিতী হোস্পিতাল শঙ্গাখ্রে। মহাক্না ভর্চিএল ওইনা খরেল এজুকেসন কম্প্লেক্সসু শঙ্গাখি। থৌরম অসিদা গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী ভুপেন্দ্রভাই পতেলসু শরুক য়াখি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি নবসারীনা প্রোজেক্ত কয়া ফংলি মসিনা লমদম অসিদা লৈরিবা মীওইশিংগী ইজ ওফ লিবিং ফগৎহল্লগনি হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্না নিরালী ত্রস্ত অমসুং লনাইগী খুদোংথিবা অমবু অতোপ্পা ইমুং অমত্তনা মাইয়োক্নদনবা খুদোংচাবা অমদা ওনথোকখিবা শ্রী এ.এম. নাইক্কী থৌনা লিংজেলবুসু থাগৎখি অমসুং নবসারীগী মীয়ামদা মোদর্ন হেল্থ কম্প্লেক্স অমসুং মলতি স্পেসিএলিতী হোস্পিতাল অসিগীদমক নুংঙাইবা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হেল্থকিয়র ফেসিলিতীশিংগী মোদর্নাইজেসন অমসুং এক্সেসিবিলিতী অসি লায়রবশিংগী মপাঙ্গল হাপ্পা অমসুং ইজ ওফ লাইফকীদমক মরু ওই। “ঐখোয়না লৈবাক অসিগী হেল্থ সেক্তর ফগৎহন্নবগীদমক হৌখিবা চহি ৮ অসিগী মনুংদা হোলিস্তিক এপ্রোচ অমদা মীৎয়েং চংদুনা লাকখি”, হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি, লায়েংবগী ফেসিলিতীশিং মোদর্নাইজেসন তৌবগা লোয়ননা ন্যুত্রিসন অমসুং ক্লীন লাইফস্তাইল হেনগৎহন্নবা খোঙথাংশিং লৌখৎখি। “ঐখোয়না লায়রবা অমদি মিদল ক্লাসশিংবু লাইনা-তিন্নাদগী ঙাকথোক্নবা পান্দম থম্মি, লাইনা নারবসু ঐখোয়না মদুদা তৌবা চাদিং হন্থহন্নবা পান্দম থম্মি” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। গুজরাতকী হেল্থকিয়র ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং হেল্থকিয়র ইন্দিকেতরশিং হেনগৎলকপা অসিনা নিতি আয়োগকী সস্তেনেবল দিবেলপমেন্ত গোল ইন্দেক্সতা গুজরাতনা মকোক্তা লৈরি হায়না মহাক্না পনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্না গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রীনা স্বস্থ্য গুজরাত, উজ্জ্বালা গুজরাত, মুখ্যমন্ত্রী অমৃতম য়োজনা অসিগুম্বা স্কিমশিং হৌদোকখিবা মহাক্কী মতমশিং নীংশিংখি। মসিদগী ফংখিবা লৌশিং অসিনা ঐহাক্না লৈবাক পুম্বগী লায়রবশিং শেবা তৌবদা মতেং ফংলি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। আয়ুশ্মান ভারতকী মখাদা অনাবা লাখ ৪১না গুজরাত্তা লেম্না লায়েংবগী কান্নবা ফংহনখি, মখোয়শিংগী মরক্তা অয়াম্বনা নুপী, শোত্থরবা অমসুং ত্রাইবেলশিংনা ওইখি। স্কিম অসিনা অনাবশিংগী লুপা করোর লিশিং ৭ হেন্না তুংশিনহনবা ঙমখি। গুজরাত্তা হেল্থ এন্দ ৱেলনেস সেন্তর লিশিং ৭.৫ হেন্না অমসুং ‘দীনদয়াল ওশধালয়’ ৬০০ হেন্না লৈরে। গুজরাতকী সরকারগী হোস্পিতালশিংদা কেন্সরগুম্বা লাইনাশিং লায়েংনবা এদভান্স ওইবা খুৎলাইশিং লৈরে। ভাবনগর, জামনগর, রাজকোৎ অসিনচিংবা সহর কয়াদা কেন্সরগী লায়েংনবা ফেসিলিতীশিং উবা ফংলি। কীদনি ত্রীৎমেন্তগা মরী লৈনন্না রাজ্য অসিদা ইনফ্রাস্ত্রকচর চপ মান্ননা পাকথোক-চাউথোক্লিবা অসি ময়েক শেংনা উবা ফংই।
প্রধান মন্ত্রীনা নুপী অমসুং অঙাংশিংগী হকশেল অমসুং ন্যুত্রিসন পেরামীতরশিংদা ফগৎলকখিবা অদুগী মতাদসু ফোঙদোকখি। মহাক্না মমা লাখ ১৪দা কান্নবা ফংহনখিবা ইন্সতিত্যুস্নেল দেলিভরীগী চিরঞ্জিবী য়োজনাগী মতাংদা পনখি। গুজরাতকী চিরঞ্জিবী অমসুং খিখিলাহত স্কিমশিং অসি নেস্নেলগী থাক্তা মিসন ইন্দ্রধনুশ অমসুং পি.এম. মাত্রু য়োজনা হায়না পাকথোক চাউথোকখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে। রাজ্য অসিদা মেদিকেল এজুকেসন ফগৎনবা থৌরাংশিসু প্রধান মন্ত্রীনা পুখৎখি। রাজকোত্তা এম্স শারগনি, রাজ্য অসিদা লৈরিবা মেদিকেল কোলেজগী মশিং অসি ৩০ য়ৌরে অমসুং এম.বি.বি.এস. সীৎশিং অসি ১১০০দগী ৫৭০০দা হেনগৎলকখি অমসুং পি.জি. সীৎশিং অসি ৮০০দগী ২০০০দগী হেন্না হেনগৎলকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাতকী মীয়ামগী শেবা তৌবগী ৱাখল্লোন অসিবু ইকাই খুম্নবা উৎলদুনা ৱারোল পীবা লোইশিনখি। মহাক্না হায়খি, “গুজরাতকী মীয়ামগীদমক হকশেল অমসুং শেবা হায়বা অসি পুন্সিগী পান্দমশিংনি। শেবা তৌবনা লৈবাক অসিগী মপাঙ্গল ওইহনখিবা বাপুগুম্বা অথোইবা মীওইশিংনা ঐখোয়দা ইথিল পীখি। গুজরাতকী ৱাখল্লোন অসি ইনর্জীনা থল্লি। মফম অসিদা খ্বাইদগী মাইপাকপা মীওইনা ফাওবা শেবাগী থবক খরগা মরী লৈনৈ। গুজরাতকী শেবাগী ৱাখল্লোন অসিনা অমনা অমগা লোয়ননা মতেং পাংনদুনা মাগী কেপাবিলিতী হেনগৎলক্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোক্লদুনা ৱারোল পীবা লোইশিনখি।