প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জুন ৯দা প্রগতি মাইদান্দা বাইওতেক স্তার্ত-অপ এক্সপো-২০২২ শঙ্গাগনি
07 JUN 2022 6:44PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জুন ৯গী অয়ুক্কী পুং ১০ তাবা মতমদা নই দিল্লীগী প্রগতি মাইদান্দা বাইওতেক স্তার্ত-অপ এক্সপো- ২০২২ শঙ্গাগনি। মসিগী মতুংদা মহাক্না লৈবাক মীয়ামদা ৱারোল খরা থমগনি।
বাইওতেক স্তার্ত-অপ- ২০২২ অসি জুন ৯ অমসুং ১০দা পাংথোক্কদবা নুমিৎ নিনিগী থৌরম্নি। থৌরম অসি বাইওতেক্নোলোজী বিভাগ অমসুং বাইওতেক্নোলোজী ইন্দস্ত্রী রিসর্চ এসিস্তেন্স কাউন্সিল (বি.আই.আর.এ.সি.)না শীনবনি। বি.আই.আর.এ.সি. শেমখিবা চহি ১০ মপুং ফাবগীদমক্তা থৌরম অসি পাংথোকপনি। এক্সপো অসিগী থীম্না “বাইওতেক স্তার্ত-অপ ইন্নোভেসনঃ আত্মানির্ভর ভারতকী মাইকৈদা” হায়বসিনা ওইগনি।
এক্সপো অসিনা ওন্তোপ্রিনর, ইনভেস্তর, ইন্দস্ত্রীগী লুচিংবা, সাইন্তিস্ত, রিসর্চর, বাইও-ইনক্যুবেতর, মেন্যুফেকচরর, রিগ্যুলেতর, সরকারগী ওফিসিএলনচিংবা কয়াবু শম্নহন্নবা প্লেৎফোরম অমা ওইনা মথৌ তৌগনি। এক্সপো অসিদা চাউরাক্না স্তোল ৩০০ লৈগনি অমসুং মখোয়না হীরম কয়া অমগী মনুংদগী হেল্থকেয়র, জীনোমিক্স, বাইওফার্মা, লৌউ-শিংউ, ইন্দস্ত্রীএল বাইওতেক্নোলোজী, ৱেস্ত তু ভেল্যু, ক্লীন ইনর্জীগুম্বা লমদা বাইওতেক্নোলোজী শিজিন্নবগী থৌওং কয়া উৎকনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate Biotech Startup Expo - 2022 at Pragati Maidan on 9th June
07 JUN 2022 6:44PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the Biotech Startup Expo - 2022 at Pragati Maidan, New Delhi on 9th June at 10:30 AM. This will be followed by his address on the occasion.
The Biotech Startup Expo - 2022 is a two day event being held on 9th and 10th June. It is being organised by the Department of Biotechnology and Biotechnology Industry Research Assistance Council (BIRAC). It is being held to mark completion of ten years of setting up of BIRAC. The theme of the Expo is ‘Biotech Startup Innovations: Towards AatmaNirbhar Bharat’.
The Expo will act as a platform to connect entrepreneurs, investors, industry leaders, scientists, researchers, bio-incubators, manufacturers, regulators, government officials, etc. About 300 stalls will be set up at the Expo, which will showcase the applications of biotechnology in various fields such as healthcare, genomics, biopharma, agriculture, industrial biotechnology, waste-to-value, clean energy, among others.