প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৫ জুনত 'ভূমি বচাওক আন্দোলন' উপলক্ষে আয়োজিত কাৰ্যক্ৰমত ভাগ ল'ব
04 JUN 2022 9:37AM by PIB Guwahati
বিশ্ব পৰিৱেশ দিৱস উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৫ জুনত দিনৰ ১১ বজাত বিজ্ঞান ভৱনত 'ভূমি বচাওক আন্দোলন' উপলক্ষে আয়োজিত কাৰ্যক্ৰমত ভাগ ল'ব। কাৰ্যক্ৰমৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উপস্থিত লোকসকলকো সম্বোধন কৰিব।
'ভূমি বচাওক আন্দোলন' ভূমিৰ অৱনতি হোৱা স্বাস্থ্য সন্দৰ্ভত সজাগতা বৃদ্ধি আৰু ইয়াক সংশোধন কৰিবলৈ সতৰ্ক দায়িত্ব কাৰ্যকৰী কৰিবৰ বাবে এটা বিশ্বজোৰা আন্দোলন। সদ্গুৰুৱে মাৰ্চ ২০২২ত এই আন্দোলনৰ আৰম্ভ কৰিছিল, তেওঁ ২৭খন দেশ হৈ ১০০ দিনৰ মটৰচাইকেল যাত্ৰা আৰম্ভ কৰিছিল। ৫ জুন হৈছে ১০০ দিনীয়া যাত্ৰাৰ ৭৫তম দিন। কাৰ্যক্ৰমত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ অংশগ্ৰহণে ভাৰতত মাটিৰ স্বাস্থ্যৰ ক্ষেত্ৰত সংশোধনৰ প্ৰতি উমৈহতীয়া চিন্তা আৰু সংকল্পবদ্ধতাক প্ৰতিফলিত কৰিব।

Prime Minister's Office
PM to attend programme on ‘Save Soil Movement’ on 5th June
04 JUN 2022 9:37AM by PIB Delhi
On the occasion of World Environment Day, Prime Minister Shri Narendra Modi will attend a programme on ‘Save Soil Movement’ at Vigyan Bhawan on 5th June at 11 AM. Prime Minister will also address the gathering during the programme.
‘Save Soil Movement’ is a global movement to increase awareness about deteriorating soil health and bring about a conscious response to improve it. The movement was started by Sadhguru in March 2022, who embarked on a 100 day motorcycle journey passing through 27 countries. 5th June marks the 75th day of the 100 day journey. Prime Minister’s participation in the programme will be reflective of the shared concerns and commitment towards improving the health of soil in India.