Ministry of Railways
RPF rescues 150 girls/women during pan India drive "Operation Mahila Suraksha"
Over 7000 persons arrested for traveling unauthorizedly in coaches reserved for women
5742 awareness campaigns organized to educate rail users regarding their safety and Dos & Don'ts
02 JUN 2022 11:22AM by PIB Delhi
Safety and Security of women have always been paramount to the Indian Railways. Railway Protection Force (RPF) and frontline railway staff are relentlessly working to ensure safe & secure travel of women over the Indian railways. Dedicated to this objective of women security a pan India drive "Operation Mahila Suraksha" was launched from 3rd to 31st May 2022.
During this drive, RPF has arrested more than 7000 persons who were traveling unauthorizedly in the coaches reserved for women. RPF also rescued 150 girls/women from becoming the victims of human trafficking.
With an objective of providing enhanced safety and security to lady passengers travelling by trains for their entire journey a pan India initiative "Meri Saheli" is also operational. 283 teams (covering 223 stations) of trained mahila officers and personnel with an average total deployment of 1125 lady RPF personnel per day, are deployed across the Indian railways who interacted with more than 2 Lakh 25 thousand ladies during this period and provided them end to end security.
Train escort duties with mixed composition of male & female RPF personnel were also widely deployed during this period. Mixed escort duties have commenced few months back and are getting a positive feedback.
To educate the rail users regarding their safety and Dos & Don'ts during their journey, 5742 awareness campaigns were organized. During this month long operation, RPF personnel risking their own life, saved the life of 10 ladies who had slipped while boarding/ deboarding the moving train and were likely to get run over by the moving train.
Indian Railways is keen and determined to continue to enhance women security cover over the railway network.

রেলৱে মন্ত্রালয়
ভারত পুমবগী ওইবা দ্রাইব “ওপরেসন মহিলা সিরক্সা” মনুংদা আর.পি.এফ.না নুপীমচা/নুপী ১৫০ কনখি
নুপীশিংগীদমক্তা রিজর্ব তৌবা কোচশিংদা অয়াবা য়াওদনা চৎলমবগীদমক মীওই ৭০০০ হেন্না ফাগৎখি
রেল শীজিন্নবা মীওইশিংদা মখোয়গী শাফনবা অমদি তৌগদবা অমসুং তৌরোইদবশিংগী মরমদা খঙহন্নবা এৱ্যারনেস কেম্পেন ৫৭৪২ পাঙথোকখি
02 JUN 2022 11:22AM by PIB Imphal
নুপীশিংগী শাফনবা অমদি ঙাকশেলনা ইন্দিয়ন রেলৱেজকীদমক্তা খ্বাইদগী মরুওইবা থৌদাং ওইদুনা লাক্লি‍। রেলৱে প্রোতেক্সন ফোর্স (আর.পি.এফ.) অমসুং ফ্রন্তলাইন রেলৱে স্তাফশিংনা ইন্দিয়ন রেলৱেজতা নুপীশিংনা শাফনা অমদি অশোয় অঙাম য়াওদনা চৎহন্নবগীদমক চোকথবা নাইদনা হোৎনদুনা লাক্লি‍। নুপীশিংগী ঙাকশেলগী পান্দমদা কত্থোকপগা লোয়ননা ভারত পুমবগী ওইবা দ্রাইব “ওপরেসন মহিলা সুরক্সা” মে ৩দগী ৩১, ২০২২ ফাওবা চত্থখি‍।
দ্রাইব অসিগী মনুংদা আর.পি.এফ.না নুপীশিংগীদমক্তা রিজর্ব তৌবা কোচশিংদা অয়াবা য়াওদনা তোংলমবা মীওই ৭০০০ হেন্না ফাগৎখি‍। ার.পি.এফ.না নুপীমচা/নুপী ১৫০সু মী লল্লোনবগী অৱাবা নংলমগদবদগী কনখি‍।
নুপীশিংনা মখোয়গী খোঙচৎ পুমবদা শাফনা অমদি ঙাকশেলগা লোয়ননা চৎচবা ঙমহন্নবগী পান্দমদা ভারত পুমবগী ওইবা “মেরি সহেলি” কৌবা থৌরাং অমসু পায়খৎলি‍। নীংথিনা ত্রেন তৌরবা নুপী ওফিসর অমসুং পর্সোনেল তীম ২৮৩না (স্তেসন ২২৩ কোনশিন্দুনা) নোংমদা নুপী আর.পি.এফ. পর্সোনেল ১১২৫কী চাংদা মথৌ তৌহন্দুনা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী মফম পুমবদা থমদুনা হায়রিবা মতমসিদা নুপী লাখ ২ লিশিং ২৫ হেনবগা ৱারী ৱাতায় শানদুনা মখোয়না হৌবদগী পন্থুংফম ফাওবগী ঙাকশেল পীখি‍।
নুপা অমসুং নুপী আর.পি.এফ. পর্সোনেলনা পুল্লগা শেমবা ত্রেন এস্কোর্ত দ্যুতীশিংসু হায়রিবা মতমসিদা পাক শন্না মথৌ তৌহনখি‍। অসুম্না পুল্লগা শেমবা এস্কোর্ত দ্যুতিশিং অসি খা খরগী মমাঙদা হৌখিবনি অমদি মীয়ামদগী অফবা ৱাফম কয়া লাক্লি‍।
রেল শীজিন্নরিবশিংদা মখোয়গী খোঙচৎ মনুংপা শাফনা লৈনবা অমদি তৌগদবা অমসুং তৌরোইদবশিংগী মরমদা খঙহন্নবগীদমক এৱ্যারনেস কেম্পেন ৫৭৪২ পাঙথোকখি‍। হায়রিবা থা অমা শানবা ওপরেসন অসিগী মনুংদা আর.পি.এফো পর্সোনেলশিংনা মখোয়গী পুন্সিবু খুদোংথিবগা মায়োক্নদুনা ত্রেন চেল্লিঙৈদা কাখৎলকপা/কুমথখিবদা নান্থখিবা চেল্লিবা ত্রেন্দুনা তকপগী য়াবগী ওইথোকপা চাউনা লৈবা নুপী ১০গী পুন্সি কনখি‍।
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা রেলৱে নেতৱর্কসিদা নুপীশিংদা হেন্না ঙাকশেলগী থৌরাং ফংহন্নবা লেপ্পা লৈতনা হোৎননবা ফিরেপ লৌরি‍।