শেল-থুম মন্ত্রালয়
কর্তেন রেজর প্রেস কনফরেন্সকা লোয়ননা শেল-থুম মন্ত্রালয় (এম.ও.এফ.) অমসুং কোর্পোরেৎ এফির্য়স মন্ত্রালয় (এম.সি.এ.)না আইকনিক ৱীক্কী পালন থৌরম হৌদোকখ্রে
ফাইনান্স সেক্রেতরীনা কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসিগী মায়োক্তা লান্থেংনখিবা ফাইনান্সিএল সিস্তেমগী শকখঙবীদ্রবা অথৌবশিংবু থাগৎপা ফোঙদোক্লিবা ‘থেঙ্ক য়ু’ (শুক্রিয়া) ঈশৈ ফোঙখ্রে
30 MAY 2022 2:47PM by PIB Imphal
শেল-থুম মন্ত্রালয় অমসুং কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রালয়না ঙসি ‘আজাদী কা অমৃত মহোৎসব’ (এ.সি.এ.এম.)গী শরুক ওইনা জুন ৬তগী ১১, ২০২২ ফাওবা পাঙথোক্কদবা অসিগী শরুক ওইনা মখোয়গী ‘আইকনিক ৱীক’ পালন তৌবগী কর্তেন রেজর প্রেস কনফরেন্স অমা ঙসি পাঙথোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওগস্ত ১৫, ২০২২দা পাঙথোক্কদবা ভারতকী নীংতম্বগী ৭৫শুবা কুমওনগী চয়োল ৭৫কী কাউন্তদাউন হৌনবা মার্চ ১২, ২০২১দা ‘আজাদী কা অমৃত মহোৎসব’ (এ.সি.এ.এম.) হৌদোকখি। এ.সি.এ.এম. পাঙথোকপা অসি ওগস্ত ১৫, ২০২৩ ফাওবা চহি অমা চুপ্না চত্থগনি।
ভারতকী নীংতম্বগী চহি ৭৫ শুবগী ৭৫শুবা কুমওন অসি পালন তৌবগী শরুক ওইনা, কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসিগী মায়োক্তা লান্থেংনখিবা অমসুং খ্বাইদগী অৱাবা তানফমশিং অসিগী মনুংদা ফাইনান্সিএল সিস্তেম অসি মথৌ তৌহন্দুনা থমখিবা শকখঙবীদ্রবা অথৌবশিং থাগৎপা ফোঙদোক্লিবা ‘থেঙ্ক য়ু’ (শুক্রিয়া) ঈশৈ অমা ফোঙখি।
মন্ত্রালয় অনি –কোর্পোরেৎ এফিয়র্স অমসুং শেল-থুম অসিনা মখোয়গী মাইপাকখিবশিং, অনৌবা থৌশিলশিং উৎপা খক্তা নত্তনা চহি কয়া অসিদা মখোয়গী গ্রোথ লৈখিবা অমসুং অওনবা পুরকখিবগী পুক্নিং চীংশিন্নীংঙাই ওইরবা খোঙচৎ অমা চৎখিবা অসি উৎলিবা চয়োল অসিগী মনুংদা পাঙথোক্কদবা থৌরমশিংগী স্নেপশোৎ অমা পীরিবা ই-বুকলেৎ অমসু প্রজেন্ত তৌখি। থৌরমশিং অসিগী মতম খঙনবগীদমক মসিদা নম্বীয়ু
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নই দিল্লীগী বিজ্ঞান ভবনদা জুন ৬, ২০২২দা হৌদোকপগী থৌরমদা শরুক য়াগনি। জুন ৬কী থৌরম অসি ভারতকী নীংতম্বগী চহি ৭৫গী হরাও-তয়াম্বা অদু ঙাকপগা লোয়ননা ভারতকী শিনবা থুংবদা লৈরিবা সহর ৭৫দা অমুক্তংদা লাইফ ওইনা পাঙথোক্কনি।
আজাদী কা অমৃত মহোৎসবকী আইকনিক ৱীক মনুংদা কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রালয় অমসুং শেল-থুম মন্ত্রালয়গী বিভাগ অমমনা মখোয়গী ফজরবা পুৱারী অমসুং লেগেসী লোয়ননা মাংদা লাকপা শীংনবা পুম্নমক মায়োক্নবা ঙম্বগী শেম-শারিবা অদু উৎকনি। খুদম ওইনা, অহুমশুবা নুমিৎ হায়বদি জুন ৮, ২০২২দা দিবেলপমেন্ত ওফ সেক্যুরিতীজ মার্কেৎ ইন ইন্দিয়া হায়বা অসিদা দোক্যুমেন্তরী অমা ফোঙগনি; অমসুং অরোইবা নুমিৎ, জুন ১১, ২০২২দা নেস্নেল কস্তমস অমসুং জি.এস.তি. ম্যুজিয়ম, ‘ধরোহর’ অসিনা ফগৎলকখ্রবা পোৎলম, অরিবা পোৎশক মখল কয়া অমা উৎকনি অমসুং জাতিদা কস্তমস হেরিতেজ খুৎশিন্নগনি।
শেল-থুম মন্ত্রালয় অমসুং কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী আইকনিক ৱীক পালন তৌরিঙৈ মনুংদা অতোপ্পা শীংথানীংঙাই ওইরবা থৌরম খরা পাঙথোক্কদবা অসিদা পব্লিক প্রোক্যুর্মেন্তগী লমদা খ্বাইদগী ফবা ইন্তর্নেস্নেল প্রেক্তিসশিং অমসুং পব্লিক প্রোক্যুর্মেন্তদা ভেল্যু ফোর মনী হেনগৎহন্নবা মোদর্ন তেক শীজিন্নবগী পাম্বৈগী মতাংদা খন্ন-নৈন্নগদবা ইন্তর্নেস্নেল কনফরেন্স ওন দেতা এনালাইতিক্স ইন পব্লিক প্রোক্যুর্মেন্ত য়াওরি। পব্লিক এক্সপেন্দিচর মেনেজমেন্ত অমসুং তেক্সেসন, দাইরেক্ত অমসুং ইনদাইরেক্ত অনিমক্কী মরু ওইবা থৌশিল খরা উৎকনি।
শেল-থুম মন্ত্রালয় অমসুং কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী আইকনিক ৱীক পালন তৌবগী হৌদোকপদা ফাইনান্স সেক্রেতরী অমসুং সেক্রেতরী এক্সপেন্দিচর, দা. তি.ভি. সোমানাথন্না ময়াই তাংবল লৌখি। শেল-থুম মন্ত্রালয় অমসুং কোর্পোরেৎ এফিয়র্সকী অতোপ্পা মকোক থোংবা ওফিসরশিংগা লোয়ননা শরুক য়াখিবশিং অদুগী মরক্তা দিপমগী সেক্রেতরী শ্রী তুহিন কান্তা; ইকনোমিক এফিয়র্সকী সেক্রেতরী শ্রী অজয় সেথ; কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী শ্রী রাজেশ ভর্ম; দি.পি.ই.গী সেক্রেতরী শ্রী অলি রাজা রিজবি; দি.এফ.এস.কী সেক্রেতরী শ্রী সঞ্জয় মলহোত্রা; সি.বি.আই.সি.গী চিয়রপর্সন শ্রী বিবেক জোহরি অসুং সি.বি.দি.তি.গী চিয়রপর্সন শ্রীমতি সঙ্গীতা সিংহ য়াওখি।
শেল-থুম মন্ত্রালয় অমসুং কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী আজাদী কা অমৃত মহোৎসবকী আইকনিক ৱীক পালন তৌবগী ই-বুকলেৎ:
PIB_Indiaদা প্রেস কনফরেন্স য়েংবীয়ু:
থেঙ্ক য়ু ম্যুজিক/ভিদিও মখাদা পীরিবা লোল মঙা অসিদা য়েংবীয়ু (অসামিজ, বাংলা, গুজরাতি, হিন্দী, কন্নাদা, মলায়ালম, মরাথি, ওরিয়া, পঞ্জাবি, তামিল অমসুং তেলেগু):
অসামিজ:
বাংলা:
গুজরাতি:
হিন্দী:
কান্নদা:
মলায়ালম:
মরাথি:
ওরিয়া:
পঞ্জাবি:
তামিল:
তেলেগু:

Ministry of Finance
Ministry of Finance (MoF) & Ministry of Corporate Affairs (MCA) kick off Iconic Week celebrations with Curtain Raiser Press Conference
Finance Secretary releases ‘Thank You’ (Shukriya) song celebrating the unsung heroes of the financial system in battle against COVID-19 Pandemic
30 MAY 2022 2:47PM by PIB Delhi
Ministry of Finance and Ministry of Corporate Affairs today held a Curtain Raiser press conference of their ‘Iconic Week’ celebrations as part of the ‘Azadi Ka Amrit Mahotsav’ (AKAM) during the week of 6th to 11th June, 2022.
Prime Minister Shri Narendra Modi had inaugurated the “Azadi Ka Amrit Mahotsav” (AKAM) on 12th March 2021, marking a 75-week countdown to the 75th Anniversary of India’s Independence on 15th August, 2022. The AKAM celebrations will continue for a year, thereafter, till 15th August, 2023.
As part of celebration of 75th anniversary of India’s 75th year of Independence, a ‘Thank You’ (Shukriya) song was released which celebrates the unsung heroes of the battle against COVID-19 Pandemic and those who kept the financial system running during the most challenging times.
An e-booklet was also presented to provide a snapshot of the events unfolding during the week in which the two Ministries – Corporate Affairs and Finance, will not only showcase their achievements, new initiatives, but also traverse through an interesting journey of their growth and evolution over the years. CLICK HERE to acesss the schedule of events.
Prime Minister Shri Narendra Modi will grace the inaugural function on the 6th of June 2022 in Vigyan Bhavan, New Delhi. The 6th June ceremony would be celebrated live simultaneously in 75 cities across India keeping up with the spirit of 75 years of India’s Independence.
During the Iconic week of Azadi ka Amrit Mahotsav, Ministry of Corporate Affairs and each Department of Ministry of Finance will showcase their rich history and legacy as well as readiness to face the challenges ahead. For example, a documentary will be released on the Development of Securities Market in India on the third day, i.e. 8th June 2022; and on the last day, 11th June 2022, the National Customs and GST Museum, ‘Dharohar’, which showcases an array of seized goods, antiques, and customs heritage will be dedicated to the nation.
Some other notable events during the Iconic Week celebrations of the Ministry of Finance & Ministry of Corporate Affairs include the International Conference on data analytics in public procurement that will deliberate on the best international practices in the field of public procurement and way forward to harness modern tech to bring more value for money in public procurement. Some major initiatives in public expenditure management and taxation, both direct and indirect will also be showcased.
The kick off celebrations of Iconic Week of Ministry of Finance & Ministry of Corporate Affairs was presided over by Finance Secretary & Secretary Expenditure, Dr T.V. Somanathan. Among attendees were Shri Tuhin Kanta Pandey, Secretary, DIPAM; Shri Ajay Seth, Secretary, Economic Affairs; Shri Rajesh Verma, Secretary, Ministry of Corporate Affairs; Shri Ali Raza Rizvi, Secretary, DPE; Shri Sanjay Malhotra, Secretary, DFS; Shri Vivek Johri, Chairperson, CBIC and Smt. Sangeeta Singh, Chairperson (addl. Charge), CBDT, besides other senior officers of the Ministry of Finance & Corporate Affairs.
E-booklet for Ministry of Finance and Ministry of Corporate Affairs for Iconic Week celebrations of Azadi Ka Amrit Mahotsav:
Watch Press conference on PIB_India:
Check out the Thank you music/video below in 11 languages (Assamese, Bangla, Gujarati, Hindi, Kannada, Malayalam, Marathi, Odia, Punjabi, Tamil and Telugu):
Assamese:
Bangla:
Gujarati:
Hindi:
Kannada:
Malayalam:
Marathi:
Odia:
Punjabi:
Tamil:
Telugu: