ন্যু অমসুং রিন্যুএবল মন্ত্রালয়
এম.এন.আর.ই.না পি.এম. কুসুম স্কিমগী মতাংদা মীয়ামগী এদবাইজরী পুথোকখ্রে
27 MAY 2022 1:26PM by PIB Imphal
ন্যু অমসুং রিনুএবল ইনর্জী মন্ত্রালয় (এম.এন.আর.ই.)না প্রধান মন্ত্রী কিসান উর্জা সুরকশা এবম উত্থান মহাঅভিয়ান (পি.এম.-কুসুম)গী থবক পায়খৎলি। স্কিম অসিদা মখাদা স্তেন্দ এলোন সোলর পম্প অমসুং লৌউবদা শিজিন্নবা পম্পশিংবু সোলরগী ওন্থোকপগী সবসিদী পীগনি। লৌমীশিংনা মেগাৱাত ২ ফাওবগী গ্রিদকা শম্নবা সোলর পাৱর প্লান্ত খিনবসু য়াগনি। স্কিম অসি রাজ্য সরকারগী খনগৎলবা বিভাগনা চলাইগনি অমসুং অসিগুম্বা খনগৎলবা বিভাগশিংগী অকুপ্পা মরোল এম.এন.আর.ই.গী ৱেবসাইত্তা (www.mnre.gov.in) ফংগনি।
স্কিম অসি হৌদোকখ্রবা মতুংদা, পি.এম.-কুসুমগী রেজিস্ত্রেসন পোর্তেলনি হায়বা অরানবা ৱেবসাইত কয়া থোক্লকখিবগী থৌওং খরা মন্ত্রালয়না থেংনখি। অসিগুম্বা অয়াবা পীদবা ৱেবসাইতশিংনা স্কিম অসিদা থৱাই য়াওজবা মীওইশিংদগী শেল অমসুং ই-পাউ কয়া লৌথোকখি। মীয়ামদা অমাঙবা লৈহন্দনবগীদমক্তা, এম.এন.আর.ই.না মমাংগী মতমদা পব্লিক নোতিস কয়া থোকখি অমসুং অসিগুম্বা ৱেবসাইতশিংদা শেল পীদনবা অমসুং মশাগী ওইবা ই-পাউ অমত্তা পীদনবা খঙহনখি। করিগুম্বা ৱাকত অমা হেক ফংবা মতমদা, অরানবা তৌবা মীওইগী মাইয়োক্তা থবক লৌখৎখি অমসুং অসিগুম্বা অরানবা রেজিস্ত্রেসন তৌবগী পোর্তেল কয়াসু থিংজিনখি।
অরানবা ৱেবসাইতশিংগী মথক্তা, ৱাৎসএপ অমসুং অতোপ্পা পাম্বৈ কয়ানা বেনিফিশরী ওইবা য়াবা মীওই কয়াবু লান্না লমজিংবগী থৌওং লৈখি। মসিনা মরম ওইরগা, পি.এম.-কুসুমগী কান্নবা ফংনিংবা কয়ানা মশাগী ই-পাউ নত্ত্রগা শেল পীদ্রিঙৈগী মমাংদা ৱেবসাইতকী অচুম-অরান থীদোকফম থোকই হায়না মন্ত্রালয়না পাউতাক পীখি। পি.এম.-কুসুম স্কিমগী রেজিস্ত্রেসন পোর্তেলনি হায়জবা চুম্লে খঙদ্রিবা নত্ত্রগা ৱাৎসএপ/এস.এম.এস.তা ফংবা চিংননীংঙাই ওইবা লিঙ্কতা চঙবীগনি হায়না মন্ত্রালয়না মখা তানা চেকশিনৱা তাকখি।
স্কিম অসিগী কান্নবা ফংবা য়াবা মরিক চারবা মীওই নত্ত্রগা স্কিমগী থবক পায়খৎপগী থৌওংগী অকুপ্পা মরোলশিং এম.এন.আর.ই.গী ৱেবসাইত (http://www.mnre.gov.in) নত্ত্রগা পি.এম.-কুসুমগী সেন্ত্রেল পোর্তেল (https://pmkusum.mnre.gov.in) নত্ত্রগা তোল-ফ্রী নম্বর (১৮০০-১৮০-৩৩৩৩)দগী লৌবা য়াগনি।

Ministry of New and Renewable Energy
MNRE issues advisory for the General Public on PM Kusum Scheme
27 MAY 2022 1:26PM by PIB Delhi
Ministry of New and Renewable Energy (MNRE) is implementing the Pradhan Mantri Kisan Urja Suraksha evam Utthaan Mahabhiyaan (PM-KUSUM) Scheme, under which subsidy is provided for setting up of standalone solar pumps and for the solarization of agricultural pumps. Farmers can also install grid-connected solar power plants up to 2 MW. The scheme is being implemented by the designated departments of the state governments and the details of all such designated departments are available on the MNRE website www.mnre.gov.in.
After the launch of the scheme, Ministry has observed that some fraudulent websites have claimed to be the registration portal for the PM-KUSUM scheme. Such unauthorized websites are collecting money and information from the people interested in the Scheme. In order to avoid any loss to the general public, MNRE has issued public notices in the past, advising general public not to deposit any registration fee or share any personal information on such websites. On receipt of complaints, action has also been taken against miscreants and several fake registration portals have been blocked.
In addition to fraudulent websites, WhatsApp and other means are also being used to mislead potential beneficiaries. Ministry has, therefore, strongly advised that people interested in PM-KUSUM Scheme should check the authenticity of the website before providing any personal information or depositing money. Ministry has further advised not to click on any unverified or suspicious link received through Whatsapp/ SMS which claim to be registration portal for the PM-KUSUM scheme.
Information regarding eligibility for participation in the scheme and implementation process is available on MNRE website http://www.mnre.gov.in or PM-KUSUM central portal: https://pmkusum.mnre.gov.in or dial toll-free number 1800-180-3333.