AYUSH
Thousands in Hyderabad join Yoga Utsav to mark 25 days countdown to International Day of Yoga
Guardian Ring - a relay yoga streaming event - to bring all yoga celebrations from far east to far west throughout 24 hours of International Day of Yoga
More than 25 crores joins the run up Yog Utsavs at 75 iconic places across India as part of Azadi Ka Amrit Mahotsav
‘Digital Yoga Exhibition’ at Mysuru on IDY to showcase & highlight major achievements and various aspects of Yoga
27 MAY 2022 12:21PM by PIB Delhi
Thousands of people from all walks of life joined the Yoga Utsav at Hyderabad here today to mark the 25 days countdown to International Day of Yoga (IDY2022). The event was organised by the Ministry of Ayush, Government of India with active support from Government of Telangana. The event saw participation by the Governor of Telengana, Dr Tamilisai Soundararajan, who graced the occasion as the Chief Guest, along with the Union Minister for Ayush, Ports, Shipping & Waterways, Shri Sarbananda Sonowal; the Union Minister for Tourism, Culture & DoNER, Shri G Kishan Reddy; the MoS for Ayush and WCD Dr Munjpara Mahendrabhai Kalubhai; and the Minister of Finance, Health, Medical & Family Welfare in Government of Telegana, Shri Thanneeru Harish Rao. The theme of the Utsav was ‘Make Yoga a part of Your Life.’
The event was conducted by Morarji Desai National Institute of Yoga (MDNIY) under the Ministry of Ayush where more than 10,000 yoga enthusiasts performed Common Yoga Protocol (CYP). The session was directed by Dr Ishwar V. Basavaraddi, Director, MDNIY. The event was aimed at creating awareness about the various dimensions of Yoga and its ability to enrich human lives. The Utsav, whose theme is “Make Yoga a part of Your Life, was attended by many celebrities from the world of sports, cinema and culture performed CYP at the event along with other yoga enthusiasts.
Speaking on the occasion Shri Sarbananda Sonowal said that we must celebrate our rich heritage by making Yoga a part of our lives. It enriches our health & mind. He said that the success of today’s event will give further momentum towards the 8th International Day of Yoga on 21st June in Mysuru where Prime Minister Narendra Modiji will lead the elaborate celebration of Yoga by enthusiasts and practitioners across the world. The Minister said that the idea behind this Yoga Utsav is to encourage people to take up Yoga, a wonderful gift of our thousands of years of civilization, so that they can enrich their quality of life.
Shri Sonowal further announced another major attraction, known as “Guardian Ring”, whereby the yoga celebrations happening across the world will be relayed throughout the Yoga day. Every year, the missions abroad organise Yoga activities on International Day of Yoga. The Guardian Ring activity will string together the feed from different Missions. The streaming will be initiated from Japan- the land of the rising Sun- at 6 AM local time and, then, move westward. As and when the sun rises, streaming will be done from other countries. There will be a live telecast on DD India. The Guardian Ring” underlines One Sun, One Earth” concept and showcases the unification power of Yoga. As part of our run up events, as many as 25 crores or more would joinin these Yog Utsavs at 75 iconic places across India as part of Azadi Ka Amrit Mahotsav, added the Minister.
The Yoga Utsav were also organised at five Archaeological sites viz. Rakhigari (Haryana), Hastinapur (Uttar Pradesh), Sivasagar (Assam), Dholavira (Gujarat) and Adichanallur (Tamil Nadu)) into “iconic” sites across India. The curtain raiser event to mark the 100 days countdown to IDY2022 was celebrated on 13th March while a 75 day countdown event was organized at the Red Fort in Delhi. This was followed by a 50 day countdown event at Shiva Doul temple complex in Sivasagar, Assam on May 2, 2022. The celebration of International Day of Yoga on 21st June will be at Mysuru in Karnataka where Prime Minister of India, Narendra Modi will lead the Mass Yoga Demonstration. The Ministry is also planning to organise a Digital Yoga Exhibition at Mysuru to show case highlights and achievements of all previous editions of International Day of Yoga. The exhibition will also include strength of Yoga, best practice, research highlights, Common Yoga Protocol etc.
The eight edition of International Day of Yoga is being promoted through multiple programmes by the Ministry to take the message of Yoga across the world to a wider audience. The International Day of Yoga is celebrated across the world on June 21 every year. This year, the Yoga Utsav is being celebrated across 75 heritage sites of historical importance as part of ‘Azadi Ka Amrit Mahotsav’ in order to give a fillip to the brand India. All the ministries of the government, defence forces & other uniformed service organisations are working together to make this movement towards wellness through Yoga a grand success.
In order to bring everyone within the ambit of this movement, the Ministry of Ayush is planning to engage with all the Gram Panchayats across the length & breadth of the country. This will take the movement beyond the urban areas and into the heart of India. The Ministry is committed to encourage more and more participation from the rural areas.

আয়ুশ
মালেমগী য়োগ নুমিৎকী ২৫শুবা নুমিৎকী কাউন্তদাউন অসি পাঙথোক্নবা হায়দরাবাদতা মীওই লিশিং কয়ানা য়োগ উৎসবতা শরুক য়াখ্রে
গর্জিয়ন রিং – য়োগ স্ত্রীমিং তৌবগী থৌরমগী রিলে – অসিনা মালেমগী য়োগ নুমিৎ অসিদা পুং ২৪ চুপ্না নোংপোক্তগী নোংচুপ ফাওবা য়োগগী পালন তৌরিবা অসি পুনশিল্লগনি
আজাদী কা অমৃত মহোৎসবকী শরুক ওইনা ভারত শিনবা থুংবদা লৈরিবা মমিং লৈরবা মফম ৭৫দা পাঙথোকপা য়োগ উৎসবতা মীওই করোর ২৫ হেনবনা শরুক য়াখি
য়োগগী মরু ওইবা মাইপাকপশিং অমসুং তোঙান-তোঙানবা হীরমশিং উৎনবা আই.দি.ৱাই. নুমিৎতা ‘দিজিতেল য়োগ একজিবিসন’ পাঙথোক্কনি
27 MAY 2022 12:21PM by PIB Imphal
ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়োগ (আই.দি.ৱাই.২০২২)গী ২৫শুবা কাউনদাউন পাঙথোক্নবা ঙসি হায়দরাবাদতা য়োগ উৎসব য়াওবা লম কয়াদগী মীওই লিশিং কয়া লাকখি। থৌরম অসি তেলঙ্গানা সরকারগী তেংবাংগা লোয়ননা ভারত সরকারগী আয়ুশ মন্ত্রালয়না শিনবনি। থৌরম অসিদা তেলঙ্গানাগী রাজ্যপাল, দা. ত,ইলিসাই সৌনদরারজন্না অথোইবা মীথুংলেন ওইনা লেংশিন্দুনা শরুক য়াখি। লোয়ননা থৌরম অসিদা কেন্দ্রগী আয়ুশ, পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজকী মন্ত্রী, শ্রী সর্বানন্দ সোনোৱাল’ কেন্দ্রগী তুরিজম, কলচর অমসুং দোনর মন্ত্রী, শ্রী জি কিশন রেদ্দী; আয়ুশ অমসুং দবল্য.সি.দি.গী এম.ও.এস. দা মুঞ্জপরা মহেন্দ্রভাই কলুভাই; অমসুং তেলঙ্গানা সরকারগী শেল-থুম, হকশেল, মেদিকেল অমসুং ফেলিমি ৱেল্ফিয়রগী মন্ত্রী, শ্রী থাননীরু হরিশ রাওসু শরুক য়াখি। উৎসব অসিগী থিমনা ‘মেক য়োগ এ পার্ত ওফ য়োর লাইফ’ হায়বা অসিনা ওইখি।
থৌরম অসি আয়ুশ মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা মোরার্জী দেসাই নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ য়োগ (এম.দি.এন.আই.ৱাই.)না শিনখি, মসিদা য়োগ পামজবা মীওই ১০,০০০ হেনবনা কম্মন য়োগ প্রোতোকল (সি.ৱাই.পি.) উৎখি। সেসন অসি এম.দি.এন.আই.ৱাই.গী দিরেক্তর দা. ইশ্বর ভি. বসাবারাদ্দিনা লমজিংখি। থৌরম অসিনা য়োগগী হীরম কয়ামরুম অমসুং মসুনা মীওইবগী পুন্সি ফগৎহনবা ঙম্বা অদুগী মতাংদা এৱের্নেস পীনবা পান্দম থম্মি। ‘মেক য়োগ এ পার্ত ওফ য়োর লাইফ’ হায়বা অসিনা থিম ওইখিবা উৎসব অসিদা স্পোর্তস, সিনেমা অমসুং কলচরদগী মশক নাইবা মীওই কয়ানা শরুক য়াখি অমসুং অতোপ্পা য়োগ পামজবা মীওইশিংগা লোয়ননা সি.ৱাই.পি. তৌখি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী সর্বানন্দ সোনোৱালনা হায়খি ঐখোয়না য়োগ অসি ঐখোয়গী পুন্সিগী শরুক অমা ওইহন্দুনা ঐখোয়গী মমল য়াম্লবা হেরিতেজ অসি চাউখৎহনবা তাই। মসিনা ঐখোয়গী হকশেল অমসুং পুক্নিং ৱাখল ফনা থম্মি। মহাক্না হায়খি ঙসিগী থৌরম অসিগী মাইপাকপনা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীজীনা মালেমদা লৈরিবা য়োগ পামজবা অমসুং প্রেক্তিসনরশিংগা লোয়ননা মাইসুরুদা জুন ২১দা পাঙথোক্কদবা ৮শুবা ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়োগ অসিদা ইনোৎ হাপ্লগনি, হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। মন্ত্রীনা য়োগ উৎসব অসিগী নুংগী ওইবা ৱাখল্লোন্দি মীয়ামবু ঐখোয়গী চহি লিশিং কয়া শুরবা সভ্যতা অসিগী নীংথিজরবা খুদোল ওইরিবা য়োগ অসি তৌনবা পুক্নিং থৌগৎতুনা মখোয়গী পুন্সিগী মগুন হাপ্নবা হোৎনবা হায়বা অসিনি হায়না ফোঙদোকখি।
শ্রী সোনোৱালনা “গর্জিয়ন রিং” কৌবা মরু ওইবা পুক্নিং চীংশিন্নীংঙাই ওইবা থৌরম অমসু লাউথোকখি, মসিদা মালেম শিনবা থুংবদা য়োগগী পালন তৌরিবা অসি য়োগ নুমিৎ চুপ্পদা রিলে তৌগনি। চহি খুদিংগী মপালদা লৈরিবা মিসনশিংনা মালেমগী য়োগগী নুমিৎতা য়োগগী এক্তিবিতীশিং পাঙথোকই। গর্জিয়ন রিং এক্তিবিতী অসিনা তোঙান-তোঙানবা মিসনদগী ফীদ অদু পুন্না পুনশিনগনি। স্ত্রীমিং অসি লেন্দ ওফ দি রাইজিং সন – জপান্দগী লোকেল তাইমদা অয়ুক পুং ৬তগী হৌগনি অমসুং নোংপোকলোমদা চত্থরক্কনি। নুমিৎ থোকপগী মফম মতমগী মতুং ইন্না অতোপ্পা লৈবাকশিংদগী স্ত্রীম তৌগনি। মসি দি.দি. ইন্দিয়াদা লাইব তেলিকাস্ত তৌগনি। “দি গর্জিয়ন রিং” অসিদা “ৱান সন, ৱান আর্থ” হায়বা ৱাখল্লোন অসি য়াওরি অমসুং য়োগগী অপুনবা শক্তি অসি উৎকনি। ঐখোয়গী রন অপ ইভেন্তশিংগী শরুক অমা ওইনা আজাদী কা অমৃত মহোৎসবকী শরুক ওইনা ভারত শিনবা থুংবদা লৈরিবা আইকনিক ওইবা মফম ৭৫দা পাঙথোক্কদবা য়োগ উৎসব অসিদা মীওই করোর ২৫ হেনবনা শরুক য়াগনি।
য়োগ উৎসব অসি আর্কিওলোজিকেল সাইৎ মঙা হায়বদি রাখিগরি (হরিয়ানা), হস্তিনাপুর (উত্তর প্রদেশ), সিবসাগর (অসাম), ধোলাবিআ (গুজরাত) অমসুং অদিচানল্লুর (তামিল নাদু) হায়রিবা অসিদা শিনখি অমসুং ভারত শিনবা থুংববু “আইকনিক” সাইৎ ওইহনখি। আই.দি.ৱাই.২০২২গী ১০০শুবা কাউন্তদাউনগী কর্তেন রাইজর ইভেন্ত অসিমার্চ ১৩দা পাঙথোকখি অমরোমদা ৭৫সুবা কাউন্তদাউন ইভেন্ত অসিনা দিল্লীগী লাল কিলাদা পাঙথোকখি। মসিগী মতুংদা ৫০শুবা কাউন্তদাউন ইভেন্ত অসি অসামগী সিবসাগরদা লৈবা শিব দোল মন্দিরদা মে ২, ২০২২দা পাঙথোকখি। জুন ২১গী ৮শুবা ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়োগ অসি কর্নাতকাগী মাইসুরুদা পাঙথোক্কনি মসিদা ভারতকী প্রধান মন্ত্রী, নরেন্দ্র মোদীনা মাস য়োগ দেমোনস্ত্রেসন লমজিংগনি। মন্ত্রালয় অসিনা মমাংগী ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়োগগী হায়লাইৎশিং অমসুং মাইপাকখিবশিং উৎনবা মাইরুরুদা দিজিতেল য়োগ একজিবিসন অমা শিন্নবা থৌরাংসু তৌরি।
৮শুবা ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়োগ অসি মালেম শিনবা থুংবদা য়োগগী পাউজেল পীনবা মন্ত্রালয় অসিদা প্রোগ্রাম কয়ামরুমগী খুত্থাংদা প্রমোৎ তৌরি। ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়োগ অসি মালেম শিনবা থুংনা চহি খুদিংগী জুন ২১দা পাঙথোকই। চহি অসিগী য়োগ উৎসব অসি ব্রান্দ ইন্দিয়াদা ইনোৎ অমা হাপ্নবা ‘আজাদী কা অমৃত মহোৎসব’কী শরুক ওইনা ইতিহাসিক ওইনা মরু ওইবা হেরিতেজ সাইৎ ৭৫দা পাঙথোক্কনি। সরকারগী মন্ত্রালয়, দিফেন্স ফোর্স অমসুং অতোপ্পা য়ুনিফোর্ম সর্ভিস ওর্গনাইজেসন পুম্নমক্না মসি য়োগবু অচৌবা মাইপাকপা অমা ওইহন্দুনা হকচাং ফনা থম্নবা মাইকৈদা পুন্না চংশিল্লগনি।
ইহৌ অসিদা মীপুম খুদিংমক য়াওহন্নবা আয়ুশ মন্ত্রালয়না লৈবাক অসিগী কাচিন-কোয়াদা লৈরিবা গ্রাম পঞ্চায়ৎ পুম্নমক য়াওহন্নবা থৌরাং তৌরি। মসিনা ইহৌ অসি সহরগী মফমশিংদগী হেন্দোক্তিনা ভারতকী মফম খুদিং য়ৌহনবা ঙমগনি। মন্ত্রাকয় অসিনা খুঙ্গংগী মফমশিংদগী হেন্না শরুক য়ারক্নবা পুক্নিং থৌগৎনবা হোৎনরি।