প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মে ২৬তা প্রধান মন্ত্রী হায়দ্রবাদ অমসুং চেন্নাইদা চৎকনি
তামিল নাদুদা প্রধান মন্ত্রীনা লুপা কোতি ৩১,৪০০ হেনবগী প্রোজেক ১১ মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রোজেকশিং অসিনা লমদম অসিদা ইন্ফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপা হেনগৎহনগনি, লম্বী-থোঙ ফগৎহনগনি অমসুং হিংবদা লাইবা হেনগৎহনগনি
আই.এস.বি হায়দ্রবাদনা চহি ২০ মপুংফারকপগী থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী শরুক য়াগনি অমসুং ২০২২গী পি.জি.পি ক্লাসকী গ্রেজুএসন থৌরমদা ৱা ঙাংগনি
24 MAY 2022 3:19PM by PIB Imphal
মে ২৬ ২০২২দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী হায়দ্রবাদ অমসুং চেন্নাইদা চৎকনি। নুংথিলগী পুং ২ তাবদা আই.এস.বি হায়দ্রবাদনা চহি ২০ মপুংফারকপগী থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী শরুক য়াগনি অমসুং ২০২২গী পোস্ত গ্রেজুএদ প্রোগ্রাম(পি.জি.পি) ক্লাসকী গ্রেজুএসন থৌরমদা ৱা ঙাংগনি। নুংথিলগী পুং ৫:৪৫ রোম তাবদা চেন্নাইগী জে.এল.এন ইন্দোর স্তদিয়মদা প্রধান মন্ত্রীনা লুপা কোতি ৩১,৪০০ হেনবগী প্রোজেক ১১ মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
চেন্নাইদা প্রধান মন্ত্রী
লমদম অসিদা ইন্ফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপা হেনগৎহন্নবা, লম্বী-থোঙ ফগৎহন্নবা অমসুং হিংবদা লাইবা হেনগৎহন্নবা খোঙথাং অমা ওইনা, চেন্নাইদা প্রধান মন্ত্রীনা লুপা কোতি ৩১,৪০০ হেনবগী প্রোজেক ১১ মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিনা লমদম অসিদা খুন্নাই অমসুং শেন-থুমগী ফিবম ফগৎহনবদা মতেং পাংগনি অমসুং হিরম কয়াদা অওনবা অমা পুরক্কনি অমসুং থবক ফংহনবদশু মতেং পাংগনি।
চেন্নাইদা প্রধান মন্ত্রীনা লুপা কোতি ২৯০০ হেনবগী প্রোজেক ৫ মীয়ামদা কৎথোক্কনি। লুপা কোতি ৫০০ হেন্না চংবা পায়খৎপা কিলোমিতর ৭৫ শাংবা মদুরাই-তেনি(রেলৱেজ গেজ ওনখৎপগী প্রোজেক) প্রোজেক অসিনা লমদম অসিদা তুরিজমদা ইনোৎ অমা পীগনি। লুপা কোতি ৫৯০গী প্রোজেক অমগী মখাদা শেমগৎপা কিলোমিতর ৩০ শাংবা তাম্বরাম-চেঙ্গালপাত্তু মরক্তা লৈবা অহুমশুবা রেলৱে অসিনা সবঅর্বান্দা অহেনবা ত্রেন চেনবদা মতেং পাংগনি অমসুং মীয়ামদা অহেনবা খুদোংচাবা কয়া ফংহনবা ঙমগনি।
মথংশিৎনা লুপা কোতি ৮৫০ অমসুং লুপা কোতি ৯১০ রোম চঙনা পায়খৎখিবা ই.তি.বি.পি.এন.এম.তি নেচরেল গ্যাস পাইপলাইনগী কিলোমিতর ১১৫ শাংবা ইন্নোর-চেঙ্গালপাত্তু সেক্সন অমসুং কিলোমিতর ২৭১ শাংবা তিরুভাল্লুর-বেঙ্গালুরু সেক্সন অসিনা তামিল নাদু, কর্নাতকা অমসুং অন্ধ্র প্রদেসকী মীয়াম অমসুং উদোগশিংদা নেচরেল গ্যাস ফংহল্লগনি।
থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রী অৱাজ য়োজনা-সহরগী মখাদা লাইত হাওস প্রোজেক-চেন্নাইগী শরুক অমা ওইনা লুপা কোতি ১১৬ চংনা শাবা য়ুম ১১৫২ শঙ্গাগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা কোতি ২৮,৫০০ হেনবগী প্রোজেক ৬কী উরেপ-উয়ুংশু তমগনি।
লুপা কোতি ১৪,৮৭০ চংনা কিলোমিতর ২৬২ শাংবা বেঙ্গালুরু-চেন্নাই এক্সপ্রেসৱে শেমগৎলগনি। লম্বী অসিনা কর্নাতকা, অন্ধ্র প্রদেস অমসুং তামিল নাদু রাজ্যশিং ফাউদুনা চৎকনি অমসুং বেঙ্গালুরু অমসুং চেন্নাইগী মরক্তা চৎথোক-চৎশিন্দা চংবা মতম পুং ২-৩দা হন্থরগনি। চাউরাক্না কিলোমিতর ২১ রোম শাংবা চেন্নাই হিথাংফমদগী মদুরাভোয়াল ফাওবা য়ৌবা লেন ৪গী দবল দেক্কর ইলাবেতেদ রোদ লুপা কোতি ৫৮৫০ হেন্না চংনা শারগনি। লম্বী অসিনা মতম চুপ্পা চেন্নাই হিথাংফমদা পোৎ-চৈ পুবা গারিশিং চংলকপদা য়াহনগনি। লুপা কোতি ৩৮৭০ অমসুং লুপা কোতি ৭২০ চংনা শাগদবা এন.ঐচ-৮৪৪গী নিরালুরুদগী ধর্মাপুরি ফাওবগী কিলোমিতর ৯৪ শাংবা লেন ৪গী লম্বী অমসুং এন.ঐচ-২২৭গী মিনসুরুতিদগী চিদম্বরম ফাওবগী কিলোমিতর ৩১ শাংবা লম্বী পেপ সোলজরগা লোয়্ন্না লেন ২ গী লম্বী শেমগৎকদবা অসিনা লমদম অসিদা চৎথোক-চৎশিন্দা নুংঙাইহল্লগনি।
থৌরম অদুদা রেলৱেজ স্তেসন মঙা হায়বদি চেন্নাই ইগমোর, রামেশ্বরম, মদুরাই, কাতপরি অমসুং কন্নিয়াকুমারি অমুক হন্না শেমগৎনবা উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রোজেক অসি লুপা কোতি ১৮০০ হেন্না পায়খৎকদবনি অমসুং মসিনা পেসেঞ্জরশিংদা মতমগা চুনবা অনৌবা খুদোংচাবা কয়া ফংহনবা ঙম্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা চেন্নাইদা লুপা কোতি ১৪০০ হেনবগী মল্তি মোদাল লোজিস্তিক পার্ক অমা উরেপ-উয়ুং তমগনি। মসিনা ইন্তরমোদাল ফ্রেদশিং পুথোক-পুশিন্দা খুদোংচাবা কয়া ফংহনগনি।
হায়দ্রবাত্তা প্রধান মন্ত্রী
ইন্দিয়ান স্কুল ওফ বিজিনেস(আই এস বি) হায়দ্রবাদনা চহি ২০ মপুংফারকপগী থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী শরুক য়াগনি অমসুং ২০২২গী পোস্ত গ্রেজুএদ প্রোগ্রাম(পি.জি.পি) ক্লাসকী গ্রেজুএসন থৌরমদা ৱা ঙাংগনি। আই.এস.বি অসি ২০০১গী দিশেম্বর ২দা হান্নগী প্রধান মন্ত্রী শ্রী অতল বিহারি বাজপাইনা শঙ্গারম্বনি। লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী ফবা বিজিনেস স্কুলশিংগী মনুংদা অমনি হায়না লৌনরিবা আই.এস.বিনা ত্রেনিং পীনবা অমসুং কেপাসিতি শেমগৎনবা সরকারগী মিনিস্ত্রি কয়া অমসুং দিপার্তমেন্তশিংগা পুন্না থবক তৌমিন্নরি।

Prime Minister's Office
PM to visit Hyderabad and Chennai on 26 May
PM to dedicate to the nation and lay foundation stone of 11 projects worth over Rs 31,500 crore in Tamil Nadu
Projects will boost infrastructure development, enhance connectivity and give an impetus to ease of living in the region
PM to participate in celebration of completion of 20 years of ISB Hyderabad and address graduation ceremony of PGP Class of 2022
24 MAY 2022 3:19PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Hyderabad and Chennai on 26 May 2022. At around 2 PM, Prime Minister will participate in the celebration of completion of 20 years of ISB Hyderabad and address the graduation ceremony of Post Graduate Programme (PGP) Class of 2022. At around 5:45 PM, Prime Minister will dedicate to the nation and lay the foundation stone of 11 projects worth over Rs 31,500 crore at JLN Indoor Stadium in Chennai.
PM in Chennai
In a step towards boosting infrastructure development, enhancing connectivity and giving an impetus to ease of living in the region, Prime Minister will dedicate to the nation and lay the foundation stone of 11 projects worth over Rs 31,500 crore in Chennai. These projects will also help significantly improve socio-economic prosperity in the region, have a transformative impact on several sectors and also help create employment opportunities.
In Chennai, Prime Minister will dedicate to the nation five projects worth over Rs 2960 crore. The 75 km long Madurai-Teni (Railway Gauge Conversion Project), built at a project cost of over Rs. 500 crore, will facilitate access and give a boost to tourism in the region. The 30 km long third railway line between Tambaram - Chengalpattu, built at a project cost of over Rs. 590 crore, will facilitate running of more Suburban services, thus offering greater options and enhancing comfort for the travellers.
The 115 km long Ennore-Chengalpattu section and 271 km long Thiruvallur-Bengaluru section of ETBPNMT natural gas pipeline, built at a project cost of around Rs. 850 crore and Rs 910 crore respectively, will facilitate supply of natural gas to consumers as well industries in Tamil Nadu, Karnataka and Andhra Pradesh.
The programme will also witness inauguration of 1152 houses constructed as part of Light House Project - Chennai, built at a cost of Rs 116 crore under Pradhan Mantri Awas Yojana-Urban.
Prime Minister will also lay the foundation stone of six projects, being built at a cost of over Rs. 28,540 crore.
The 262 Km long Bengaluru - Chennai Expressway will be built at a cost of over Rs. 14,870 crore. It will pass-through states of Karnataka, Andhra Pradesh and Tamil Nadu and help reduce travel time between Bengaluru and Chennai by 2-3 hours. The 4 Lane double decker elevated road connecting Chennai Port to Maduravoyal (NH-4), of about 21 Km in length, will be built at a cost of over Rs 5850 crore. It will facilitate round the clock approach of goods vehicles to Chennai port. The ​​94 km long 4 lane Neraluru to Dharmapuri section of NH-844 and 31 km long 2 lane with paved shoulders of Meensurutti to Chidambaram section of NH-227, being built at a cost of around Rs 3870 crore and Rs 720 respectively, will help provide seamless connectivity in the region.
The foundation stones for redevelopment of five Railway stations: Chennai Egmore, Rameswaram, Madurai, Katpadi and Kanniyakumari, will also be laid during the programme. This project will be completed at a cost of over Rs. 1800 crore, and is being undertaken with a view to enhance convenience and comfort of the passengers through provision of modern amenities.
Prime Minister will also lay the foundation stone of a Multi Modal Logistic Park at Chennai worth around Rs. 1430 crore. It will provide seamless intermodal freight movement and also offer multiple functionalities.
PM in Hyderabad
Prime Minister will participate in the celebration of completion of 20 years of Indian School of Business (ISB) Hyderabad and address the graduation ceremony of Post Graduate Programme (PGP) Class of 2022. ISB was inaugurated on 2 December 2001, by Former Prime Minister Shri Atal Bihari Vajpayee. Regarded as one of the top B-schools in the country, ISB also collaborates with several Ministries and Departments of the Government to provide training and capacity building.