প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
শ্রী গণপতি সচ্চিদানন্দ স্বামী জীৰ ৮০সংখ্যক জন্মদিন উদযাপন উপলক্ষে প্রধানমন্ত্রীৰ বার্তা
“প্রকৃতিৰ বাবে বিজ্ঞানৰ ব্যৱহাৰ আৰু আধ্যাত্মিকতাৰ সৈতে প্রযুক্তিৰ সংমিশ্রণেই হ’ল গতিশীল ভাৰতৰ আত্মা”
“বিশ্বই বৰ্তমান আমাৰ ষ্টার্ট-আপসমূহক ইয়াৰ ভৱিষ্যত হিচাপে প্ৰত্যক্ষ কৰিছে। আমাৰ উদ্যোগ আৰু আমাৰ ‘মেক ইন ইণ্ডিয়া’ বিশ্বৰ বিকাশৰ ক্ষেত্রত আশাৰ ৰেঙণিত পৰিণত হৈছে”
22 MAY 2022 12:54PM by PIB Guwahati
প্রধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্র মোদীয়ে আজি ভিডিঅ’ বার্তাৰ জৰিয়তে শ্রী গণপতি সচ্চিদানন্দ স্বামী জীৰ ৮০সংখ্যক জন্মদিন উদযাপন অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰে৷ প্রধানমন্ত্রীয়ে শ্রী গণপতি সচ্চিদানন্দ স্বামী জী আৰু তেওঁৰ অনুগামীসকলক শুভেচ্ছা জনায়৷ তেওঁ সাধু আৰু বিশিষ্ট অতিথিসকলক ‘হনুমত দ্বাৰ’ উৎসৰ্গাৰ কথা উল্লেখ কৰে৷
ধর্মগ্রন্থৰ উদ্ধৃতি দি প্রধানমন্ত্রী কয় যে সাধুসকলে যে মানৱ কল্যাণৰ বাবেই আৱিৰ্ভাৱ হয় আৰু তেওঁলোকৰ জীৱন যে সামাজিক উন্নয়ন আৰু মানুহৰ কল্যাণৰ সৈতে ওতঃপ্রোতভাৱে জড়িত থাকে শ্রী গণপতি সচ্চিদানন্দ স্বামী জীৰ জীৱন ইয়াৰ জীৱন্ত উদাহৰণ। প্রধানমন্ত্রীয়ে দত্ত পীঠমত আধ্যাত্মিকতাৰ উপৰি আধুনিকতাৰ সহাৱস্থানত সন্তোষ প্রকাশ কৰে। এই প্ৰসংগত তেওঁ হনুমান মন্দিৰত থ্রিডি মেপিং, আধুনিক লাইট এণ্ড ছাউণ্ড শ্ব’ আৰু চৰাই উদ্যানৰ কথা উল্লেখ কৰে। প্রধানমন্ত্রীয়ে কয় যে বেদ চর্চাৰ এক মহান কেন্দ্র হোৱাৰ উপৰি দত্ত পীঠমে স্বাস্থ্যৰ বাবে সংগীতৰ ব্যৱহাৰৰ ক্ষেত্রত ফলপ্ৰসূ উদ্ভাৱনৰ প্ৰচেষ্টা গ্ৰহণ কৰিছে৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় “প্রকৃতিৰ বাবে বিজ্ঞানৰ এই ব্যৱহাৰ, আধ্যাত্মিকতাৰ সৈতে প্রযুক্তিৰ এই সংমিশ্রণেই গতিশীল ভাৰতৰ আত্মা। মই সুখী হৈছো যে স্বামীজীৰ দৰে সাধকসকলৰ প্রচেষ্টাত দেশৰ যুৱক-যুৱতীয়সকলে তেওঁলোকৰ ঐতিহ্যৰ শক্তিৰ সৈতে পৰিচিত হৈছে আৰু সেয়া আগুৱাই লৈ গৈছে৷”
আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱৰ মাজতে এই শুভ অনুষ্ঠান আয়োজন কৰাৰ বাবে সন্তোষ প্রকাশ কৰি প্রধানমন্ত্রীয়ে কয় যে সাধকসকলে সকলো সময়তে নিজতকৈ বিশ্বক অধিক গুৰুত্ব দিয়াৰ শিক্ষা প্ৰদান কৰিছে৷ তেওঁ কয়, “সবকা সাথ, সবকা বিকাশ, সবকা বিশ্বাস আৰু সবকা প্রয়াস’ মন্ত্রৰ লগতে দেশে বৰ্তমান সন্মিলিত প্ৰতিশ্ৰুতিৰ আহ্বান জনাইছে৷ দেশে বৰ্তমান ঐতিহ্য ৰক্ষা কৰাৰ লগতে ইয়াৰ প্রসাৰ ঘটাইছে৷ একেদৰে উদ্ভাৱন আৰু আধুনিকতাকো উৎসাহ যোগাইছে৷” প্রধানমন্ত্রীয়ে কয় যে বৰ্তমান যোগৰ উপৰি যুৱক-যুৱতীসকলো ভাৰতৰ পৰিচয় হৈ পৰিছে। বিশ্বই বৰ্তমান আমাৰ ষ্টার্ট-আপসমূহক নিজৰ ভৱিষ্যত হিচাপে প্ৰত্যক্ষ কৰিছে। আমাৰ উদ্যোগ আৰু আমাৰ ‘মেক ইন ইণ্ডিয়া’ বিশ্বৰ বিকাশৰ ক্ষেত্রত আশাৰ ৰেঙণিত পৰিণত হৈছে। আমি ইয়াৰ যোগ্য হৈ উঠিব লাগিব৷ মই বিচাৰো যে আমাৰ আধ্যাত্মিক কেন্দ্রসমূহ এই লক্ষ্যৰে অনুপ্রেৰণাৰ উৎসত পৰিণত হওক।”
প্রকৃতি সংৰক্ষণ আৰু চৰাইৰ সেৱাৰ প্ৰতি দত্ত পীঠমৰ কামৰ কথা উল্লেখ কৰি প্রধানমন্ত্রীয়ে তেওঁলোকক পানী আৰু নদী সংৰক্ষণৰ দিশতো কাম কৰাৰ অনুৰোধ জনায়৷ প্রধানমন্ত্রীয়ে প্রতিখন জিলাত ৭৫টাকৈ অমৃত সৰোবৰ খননৰ যি অভিযান আৰম্ভ হৈছে, দত্ত পীঠমক সেই অভিযানত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়৷ তেওঁ স্বচ্ছ ভাৰত মিচনত দত্ত পীঠমৰ অৱদানৰো প্রশংসা কৰে৷

Prime Minister's Office
PM’s remarks on 80th birthday celebration of Sri Ganapaty Sachchidananda Swamy Ji
“Use of science for nature and amalgamation of technology with spirituality is the soul of dynamic India”
“Today the world is looking at our startups as its future. Our industry and our 'Make in India' are turning out to be ray of hope for global growth”
22 MAY 2022 12:54PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed the 80th birthday celebration of Sri Ganapaty Sachchidananda Swamy Ji via a video message today. The Prime Minister greeted Sri Ganapaty Sachchidananda Swamy Ji and his followers on this auspicious occasion. Shri Modi also noted the dedication of ‘Hanumat Dwar’ entrance arch by the saints and special guests.
Quoting scriptures, the Prime Minister said that life of Sri Ganapaty Sachchidananda Swamy Ji his a living example of the fact that saints emerge for the welfare of humanity and their life is intertwined with the social upliftment and human welfare. The Prime Minister expressed satisfaction that at Datta Peetham modernity is also nurtured along with spirituality. He cited grand Hanuman temple with 3D mapping and light and sound show and bird park with modern management in this regard. The Prime Minister noted that apart from being a great centre of study of the Vedas, Datta Peetham is undertaking impactful innovation for using music for health purposes. “This use of science for nature, this amalgamation of technology with spirituality is the soul of dynamic India. I am happy that with the efforts of saints like Swamiji, today the youth of the country are getting acquainted with the power of their traditions and taking them forward.”, said Shri Modi
In the context of the auspicious occasion falling during the period of Azadi ka Amrit Mahotsav, the Prime Minister recalled the teaching of the saints for considering universal before self. He said “ with the mantra of ‘Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas and Sabka Prayas’, the country is calling for collective pledges. Today the country is preserving its antiquity and also promoting it, and, at the same time, giving strength to its innovation and modernity.” The Prime Minister continued “today the identity of India is Yoga as well as youth. Today the world is looking at our startups as its future. Our industry and our 'Make in India' is turning out to be a ray of hope for global growth. We have to work towards achieving these resolutions. And I would like our spiritual centers to be centers of inspiration in this direction as well.”
Noting their work in the preservation for nature and service of birds, the Prime Minister requested Datta Peetham to work for water and river conservation. He also asked for their contribution in the campaign for 75 Amrit Sarovars in every districts. The Prime Minister lauded their contribution in the Swachh Bharat Mission.