Prime Minister's Office
PM’s remarks on 80th birthday celebration of Sri Ganapaty Sachchidananda Swamy Ji
“Use of science for nature and amalgamation of technology with spirituality is the soul of dynamic India”
“Today the world is looking at our startups as its future. Our industry and our 'Make in India' are turning out to be ray of hope for global growth”
22 MAY 2022 12:54PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed the 80th birthday celebration of Sri Ganapaty Sachchidananda Swamy Ji via a video message today. The Prime Minister greeted Sri Ganapaty Sachchidananda Swamy Ji and his followers on this auspicious occasion. Shri Modi also noted the dedication of ‘Hanumat Dwar’ entrance arch by the saints and special guests.
Quoting scriptures, the Prime Minister said that life of Sri Ganapaty Sachchidananda Swamy Ji his a living example of the fact that saints emerge for the welfare of humanity and their life is intertwined with the social upliftment and human welfare. The Prime Minister expressed satisfaction that at Datta Peetham modernity is also nurtured along with spirituality. He cited grand Hanuman temple with 3D mapping and light and sound show and bird park with modern management in this regard. The Prime Minister noted that apart from being a great centre of study of the Vedas, Datta Peetham is undertaking impactful innovation for using music for health purposes. “This use of science for nature, this amalgamation of technology with spirituality is the soul of dynamic India. I am happy that with the efforts of saints like Swamiji, today the youth of the country are getting acquainted with the power of their traditions and taking them forward.”, said Shri Modi
In the context of the auspicious occasion falling during the period of Azadi ka Amrit Mahotsav, the Prime Minister recalled the teaching of the saints for considering universal before self. He said “ with the mantra of ‘Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas and Sabka Prayas’, the country is calling for collective pledges. Today the country is preserving its antiquity and also promoting it, and, at the same time, giving strength to its innovation and modernity.” The Prime Minister continued “today the identity of India is Yoga as well as youth. Today the world is looking at our startups as its future. Our industry and our 'Make in India' is turning out to be a ray of hope for global growth. We have to work towards achieving these resolutions. And I would like our spiritual centers to be centers of inspiration in this direction as well.”
Noting their work in the preservation for nature and service of birds, the Prime Minister requested Datta Peetham to work for water and river conservation. He also asked for their contribution in the campaign for 75 Amrit Sarovars in every districts. The Prime Minister lauded their contribution in the Swachh Bharat Mission.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
শ্রী গনপতি সচ্চিদানন্দ স্বামিজীগী ৮০শুবা মপোক কুমওন থৌরমদা পি.এম.না ফোঙদোকখিবা ৱাফমশিং
“মহৌশাগীদমক কাঙলোন শীজিন্নবা, তেক্নোলোজীগা থৱায়গী ওইবা খোঙচৎপা পুনশিন্নবা, হায়রিবশিং অসিনা ইচঙ থৌরবা ভারতকী থৱায় ওইরিবনি”
ঙসি মালেম অসিনা ঐখোয়গী স্তার্তঅপশিংদা তুংগীদমক মীৎয়েঙ থম্লি। ঐখোয়গী ইন্দস্ত্রী, ঐখোয়গী ‘মেক ইন ইন্দিয়া’ মালেমগী মঙলান কয়াগী মঙাল অমা ওইরক্লি
22 MAY 2022 12:54PM by PIB Imphal
ঙসি শ্রী গনপতি সচ্চিদানন্দ স্বামিজীগী ৮০শুবা মপোক কুমওন থৌরমদা ভিদিও পাউজেল অমগী খুত্থাঙদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ৱা ঙাঙখ্রে‍। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী গনবতি সচ্চিদানন্দ স্বামিজী অমসুং মহাক্কী তুংইনবশিংগী মফমদা য়াইফ পাউজেল পীখি‍। লাইনিংবা অমদি অখন্নবা মীথুং কয়ানা ‘হনুমত দ্বার’ শঙ্গাখিববুসু শ্রী মোদীনা পনখি‍।
পুরানগী ৱারোল পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা লাইনীংবা অমা পোক্লকপা, মহাক্কী পুন্সি অসি মহাকখক্তগী খোঙচৎ নত্তে, মসিদা খুন্নাইগী চাওখৎনবা অমদি নুংঙাই য়াইফনবগী খোঙচৎ অমসু য়াওরি হায়বসিগী শ্রী গনপতি সচ্চিদানন্দ স্বামিজীগী পুন্সিনা অচঙবা খুদম অমা ওইরি হায়না ফোঙদোকখি‍। দত্ত পীথমনা থৱায়গী ওইবা লমজিংগা লোয়ননা মতমগী খোঙচৎপুসু য়াওহনবা অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা অপেনবা ফোঙদোকখি‍। মফমসিদা লৈরিবা অচৌবা হনুমানগী লাইশঙ অসিদা ৩দি মেপ্পিং, খোঞ্জেল অমসুং মৈগী কুম্হৈ উৎপা য়াবগী মতিং লৈ মফমসিদা অচৌবা উচেকশিংগী লম্পাক অমা লৈবগা লোয়ননা মসিবু চলাইনবগী মতমগা চুনবা থৌওং অমা লৈরি হায়না মহাক্না হায়খি‍। দত্ত পীথম ঙসি ভেদ নৈননবা অচৌবা মফম অমা ওইবতা নত্তনা ইপা ইপুশিংনা থমবিরমবা ঈশৈ-নোংমাইবু মীওইবগী হকচাঙ ফনা থম্নবগীদমক কমদৌনা শীজিন্নগদগে হায়বা হীরমসিদা থবক পায়খৎলি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি‍। “মহৌশাগীদমক কাঙলোন শীজিন্নবা, তেক্নোলোজীগা থৱায়গী ওইবা খোঙচৎপা পুনশিন্নবা, হায়রিবশিং অসিনা ইচঙ থৌরবা ভারতকী থৱায় ওইরিবনি‍। স্বামিজীগুম্বা লাইনীংবশিংগী হোৎনজমলগী মপালনা ঙসি লৈবাকসিগী নহাশিংনা মখোয়গী চৎনবীগী মতিং খঙবা ঙম্লিবা অমদি মদুবু মাঙদা পুখৎলিবসিদা ঐ নুংঙাইবা ফাওই,” হায়না শ্রী মোদীনা হায়খি‍।
নীংতমবগী ৭৫শুবা চহিগী কুমওন থৌরম পাঙথোক্লিবা মতমসিদা স্বামিজীগী ৮০শুবা মপোক কুমওন থৌরম পাঙথোক্লি‍ হায়না ফোঙদোক্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা লাইনীংবশিংনা মতম পুম্নমক্তা ইশাগী হায়বা ৱাখল্লোনসিগী ৱাংম লান্দুনা পুম্নমক্কী হায়বা ৱাখল্লোনসিদা থবক তৌনবা পুক্নিং থৌগত্তুনা লাক্লি হায়বা ৱাফম থমখি‍। “ঙসি লৈবাক অসিনা ‘সবকা সাথ, সবকা বিকাস, সবকা বিস্বাস অমসুং সবকা প্রয়াস’ হায়রিবা লাইৱা অসিগা লোয়ননা অপুনবগী ফিরেপ অমা লৌমিন্ননবা কৌরক্লি‍। ঙসি লৈবাকসিনা মশাগী অরিবা মতমগী নাৎ-চৎনবীবু মাঙহন্দনা থম্লি, মসিবু য়োকখৎলি অমদি মসিবু অনৌবা মাইওন পীদুনা মতমগা চুনহন্নবা হোৎনরি‍,” হায়না মহাক্না মখা তাখি। প্রধান মন্ত্রীনা মখা তারদুনা ফোঙদোকখিবদা, “ঙসি ভারতকী মশক য়োগ অমসুং মসিগী নহাশিংনা তাক্লি‍। ঙসি মালেম অসিনা ঐখোয়গী স্তার্তঅপশিংদা তুংগীদমক মীৎয়েঙ থম্লি‍। ঐখোয়গী ইন্দস্ত্রী, ঐখোয়গী ‘মেক ইন ইন্দিয়া’ মালেমগী মঙলান কয়াগী মঙাল অমা ওইরক্লি‍। হায়রিবা ফিরেপশিং অসি ফংবা ঙম্নবগীদমক ঐখোয় হোৎনবা তাই‍। ঐখোয়গী থৱায়গী ওইবা মফমশিং অসিনা মায়কৈ অসিদা চঙশিনবদা পুক্নিং থৌগৎনবগী মফম অমা ওইহনবা ঐনা পাম্মি‍।”
মহৌশাগী শক্তম ঙাক্ননবা অমসুং উচেকশিংগী য়াইফনবগীদমক মখোয়না পায়খৎলিবা থবকশিং শিংথারদুনা প্রধান মন্ত্রীনা দত্ত পীথমবু ঈশিং অমসুং তুরেলশিং ঙাক শেন্দুনা থম্নবগী মায়কৈদসু থবক পায়খৎপিনবা ৱাফম থমখি‍। দিস্ত্রিক্ত খুদিংদা অমৃথ সরোবর ৭৫ শেমগৎনবগী কেম্পেন অসিদা থৌদাং য়ানগীদমকসু মহাক্না হায়খি‍। স্বচ্চ ভারত অভিয়ানগী লমদা মখোয়না লৌরিবা থৌদাংগীদমকসু প্রধান মন্ত্রীনা শিংথাখি‍।