প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
কুসিনগরদা মহাপরিনির্ভনা স্তুপাদা প্রধান মন্ত্রী খুরুমখি
16 MAY 2022 7:19PM by PIB Imphal
ঙসি বুদ্ধ পুর্নিমা নুমিৎতা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী উত্তর প্রদেসকী কুসিনগরদা লৈবা মহাপরিনির্ভনা স্তুপাদা খুরুমখি। মসিগী মমাঙদা ঙসি, প্রধান মন্ত্রীনা ভাগবান বুদ্ধগী পোক্নফম নেপালগী লুম্বীনিদা চৎখি অমসুং ময়া দেবী লাইশঙদা খুরুমখি। লুম্বীনি মোনাস্তিক জোন্দা ইন্দিয়া ইন্তরনেসনেল সেন্তর ফোর বুদ্ধিস্ত কলচর এন্দ হেরিতেচ শানবা মহাক্না নেপালগী প্রধান মন্ত্রী সের বহাদুর দিউবাগা লোয়ন্না সিলানয়াস থৌরম পাংথোকখি। শ্রী মোদীনা নেপালগী প্রধান মন্ত্রীগা লোয়ন্না লুম্বীনিগী ইন্তরনেসনেল কনভেন্সন সেন্তর অমসুং মেদিতেসন হোলদা ২৫৬৬শুবা বু্দ্ধ জয়েন্তিগী থৌরমশু পাংথোকখি।
ত্বিৎ অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি কুসিনগরদা ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা সরকারনা থবক কয়া পায়খৎলি।
প্রধান মন্ত্রীনা ত্বিৎ তৌখি:
“কুসিনগরদা লৈবা মহাপরিনির্ভনা স্তুপাদা লাই খুরুমখি। কুসিনগরদা ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা ঐখোয়গী সরকারনা থবক কয়া পায়খৎলি, মসিনা মফম অসিদা লমকোয়বশিং অমসুং লাইখুরুম্বা মীওই য়াম্না লাক্কনি”।

Prime Minister's Office
PM offers prayers at Mahaprinirvana Stupa at Kushinagar
16 MAY 2022 7:19PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, offered prayers at the Mahaprinirvana Stupa at Kushinagar, Uttar Pradesh, on the occasion of Buddha Purnima today. Earlier today, the Prime Minister visited Lumbini, Nepal, the birthplace of Lord Buddha and offered prayers at Maya Devi Temple. He, along with Prime Minister of Nepal Rt. Hon’ble Sher Bahadur Deuba, performed the shilanyaas ceremony for construction of the India International Centre for Buddhist Culture and Heritage in the Lumbini Monastic Zone. Shri Modi also attended the 2566th Buddha Jayanti Celebrations at International Convention Center and Meditation Hall at Lumbini along with the Prime Minister of Nepal.
In a tweet, the Prime Minister also informed that the government is making numerous efforts to boost infrastructure in Kushinagar.
The Prime Minister tweeted:
“Prayed at the Mahaparinirvana Stupa in Kushinagar. Our Government is making numerous efforts to boost infrastructure in Kushinagar so that more tourists and pilgrims can come here.”