প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে 'জিআইটিঅ' কানেক্ট ২০২২'ৰ উদ্বোধনী অধিৱেশনত ভাষণ প্ৰদান কৰে
"ভাৰতে এতিয়া 'সম্ভাৱনা আৰু সামৰ্থ'তকৈ অধিক গতিৰে আগবাঢ়িছে আৰু বিশ্ব কল্যাণৰ হকে এক ডাঙৰ উদ্দেশ্য প্ৰদৰ্শন কৰিছে"
"আজি দেশে প্ৰতিভা, বাণিজ্য আৰু প্ৰযুক্তিক উৎসাহিত কৰি আছে"
"আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰত হৈছে আমাৰ পথ আৰু আমাৰ সংকল্প"
"পৃথিৱী, পৰিৱেশ, কৃষি, পুনৰ্ব্যৱহাৰ, প্ৰযুক্তি আৰু স্বাস্থ্যসেৱাৰ বাবে কাম কৰক"
06 MAY 2022 12:34PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি জৈন আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বাণিজ্য সংস্থাৰ 'জিআইটিঅ' কানেক্ট ২০২২'ৰ উদ্বোধনী অধিৱেশনত ভিডিঅ' কনফাৰেন্সৰ জৰিয়তে ভাষণ প্ৰদান কৰে।
সমবেত লোকসকলক সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আজিৰ কাৰ্যসূচীৰ বিষয়বস্তু 'সবকা প্ৰয়াস'ৰ মনোভাৱৰ কথা উল্লেখ কৰি কয় যে আজি বিশ্বই ভাৰতৰ উন্নয়নমূলক প্ৰস্তাৱসমূহক ইয়াৰ লক্ষ্য প্ৰাপ্তিৰ এক মাধ্যম হিচাপে বিবেচনা কৰি আছে।
গোলকীয় শান্তি, সমৃদ্ধি তথা প্ৰত্যাহ্বানৰ সৈতে সম্পৰ্কিত সমাধানেই হওঁক অথবা গোলকীয় যোগান শৃংখলা শক্তিশালী কৰাৰ ক্ষেত্ৰতে হওঁক, বিশ্বই গভীৰ আত্মবিশ্বাসেৰে ভাৰতৰ ফালে চাই আছে। তেওঁ লগতে কয়, "অমৃত কালক লৈ ভাৰতৰ সংকল্পৰ বিষয়ে বহু কেইখন ইউৰোপীয় দেশক অৱগত কৰি মই শেহতীয়াকৈ দেশলৈ উভতি আহিছো।"
আজি সকলোৱে অনুভৱ কৰে যে ভাৰত এতিয়া 'সম্ভাৱনা আৰু সামৰ্থ'ৰ সীমা অতিক্ৰম কৰি আগবাঢ়িছে আৰু বিশ্বকল্যাণৰ এক ডাঙৰ উদ্দেশ্য সন্মুখত লৈ কাম কৰিছে। স্বচ্ছ উদ্দেশ্য, স্পষ্ট অভিপ্ৰায় আৰু অনুকূল নীতিৰ কথা পুনৰ এবাৰ উল্লেখ কৰি তেওঁ কয় যে আজি ভাৰতে যিমান সম্ভৱ প্ৰতিভা, বাণিজ্য আৰু প্ৰযুক্তিক উৎসাহিত কৰি আছে। আজি দেশখনে প্ৰতিদিনে ডজন ডজন ষ্টাৰ্টআপ পঞ্জীয়ন কৰি আছে, প্ৰতি সপ্তাহত এটা ইউনিকৰ্ণ সৃষ্টি কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে চৰকাৰী ই-মাৰ্কেটপ্লেচ অৰ্থাৎ জিইএম পৰ্টেল মুকলি হোৱাৰ পিছৰে পৰা সকলো ক্ৰয় সকলোৰে সন্মুখত একেটা মঞ্চত কৰা হয়। এতিয়া দূৰৱৰ্তী গাওঁ, সৰু দোকানী আৰু আত্মসহায়ক গোটৰ লোকসকলে তেওঁলোকৰ সামগ্ৰী পোনপটীয়াকৈ চৰকাৰক বিক্ৰী কৰিব পাৰে। আজি ৪০ লাখতকৈও অধিক বিক্ৰেতাই জিইএম পৰ্টেলত যোগদান কৰিছে বুলি তেওঁ জানিবলৈ দিয়ে। তেওঁ স্বচ্ছ কৰ মূল্যায়ন, এক ৰাষ্ট্ৰ-এক কৰ, উৎপাদনশীলতা সম্পৰ্কীয় উদগনিমূলক আঁচনিৰ বিষয়েও উল্লেখ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভৱিষ্যতৰ বাবে আমাৰ পথ আৰু গন্তব্য স্থান স্পষ্ট। "আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰত হৈছে আমাৰ পথ আৰু আমাৰ সংকল্প। বিগত বছৰবোৰত, আমি ইয়াৰ বাবে সকলো প্ৰয়োজনীয় পৰিৱেশ সৃষ্টি কৰিবলৈ নিৰন্তৰভাৱে কাম কৰি আহিছো।"-তেওঁ কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সমবেত লোকসকলক ধৰিত্ৰী(EARTH)ৰ বাবে কাম কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। তেওঁ কয় যে 'E'ৰ অৰ্থ হৈছে পৰিৱেশৰ সমৃদ্ধি। মোদীয়ে তেওঁলোকক অহা বছৰৰ ১৫ আগষ্টৰ ভিতৰত প্ৰতিখন জিলাত কমেও ৭৫ অমৃত সৰোবৰ খন্দাৰ প্ৰচেষ্টাক কেনেদৰে সমৰ্থন কৰিব পাৰে সেই বিষয়েও আলোচনা কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। 'A'ৰ অৰ্থ হৈছে কৃষিক অধিক লাভজনক কৰা আৰু প্ৰাকৃতিক কৃষি, কৃষি প্ৰযুক্তি আৰু খাদ্য প্ৰক্ৰিয়াকৰণ খণ্ডত অধিক বিনিয়োগ কৰা। 'R'ৰ অৰ্থ হৈছে ৰিচাইক্লিং আৰু বৃত্তাকাৰ অৰ্থনীতিৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিয়া, পুনৰ ব্যৱহাৰ, হ্ৰাস আৰু পুনৰ্ব্যৱহাৰৰ বাবে কাম কৰা। 'T'ৰ অৰ্থ হৈছে যিমান সম্ভৱ সিমান মানুহৰ ওচৰলৈ প্ৰযুক্তিক লৈ যোৱা। তেওঁ দৰ্শকসকলক তেওঁলোকে কেনেকৈ ড্ৰোন প্ৰযুক্তিৰ দৰে অন্যান্য উন্নত প্ৰযুক্তিক অধিক সুলভ কৰি তুলিব পাৰে সেয়া বিবেচনা কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। 'এইচ'ৰ অৰ্থ হৈছে স্বাস্থ্যসেৱা। তেওঁ কয় যে আজি চৰকাৰে দেশৰ প্ৰতিখন জিলাৰ স্বাস্থ্যসেৱা আৰু চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়ৰ দৰে আন্তঃগাথনি বিকশিত কৰিবলৈ যথেষ্ট কাম কৰি আছে। তেওঁ সমবেত লোকসকলক তেওঁলোকৰ সংগঠনে ইয়াক কেনেদৰে উৎসাহিত কৰিব পাৰে সেই বিষয়ে চিন্তা কৰিবলৈ কয়।

Prime Minister's Office
PM addresses the inaugural session of ‘JITO Connect 2022’
“India is now moving beyond ‘probability and potential’ and performing a bigger purpose of global welfare”
“ Today the country is encouraging talent, trade and technology”
“Aatmnirbhar Bharat is our path as well as our resolve”
“Work for EARTH - Environment. Agriculture, Recycle, Technology and Healthcare”
06 MAY 2022 12:34PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the inaugural session of Jain International Trade Organisation’s ‘JITO Connect 2022’ today via video conferencing.
Addressing the gathering, the Prime Minister noted the spirit of ‘Sabka Prayas’ in the theme of today’s programme and said today the world is considering India's development resolutions as a means of achieving its goals. Be it global peace, global prosperity, solutions related to global challenges or strengthening of the global supply chain, the world is looking toward India with great confidence. “I have just returned after informing many European countries about India's resolution for the ‘Amrit kaal’” he added.
The Prime Minister said whatever may be the area of ​​expertise, area of ​​concern and whatever may be the differences of opinion of the people, they are all united by the rise of New India. Today everyone feels that India is now moving beyond ‘probability and potential’ and performing a bigger purpose of global welfare. Reiterating his earlier assertion of clean motives, clear intention and favourable policies, he said today the country is encouraging talent, trade and technology as much as possible. Today the country is registering dozens of startups every day, creating a unicorn every week, he said.
The Prime Minister said ever since the Government e-Marketplace i.e. GeM portal has come into existence, all the purchases are done on one platform in front of everyone. Now people from remote villages, small shopkeepers and self-help groups can directly sell their products to the government. Today more than 40 lakh sellers have joined the GeM portal, he informed. He also talked about transparent ‘faceless’ tax assessment, one nation-one tax, productivity linked incentive schemes.
The Prime Minister said our path and destination for the future are clear. “Aatmnirbhar Bharat is our path as well as our resolve. Over the years, we have worked continuously to create every necessary atmosphere for this.”
The Prime Minister urged the gathering to work for EARTH. He elaborated that ‘E’ means the prosperity of the Environment. He urged them to also discuss how they can support the efforts to make at least 75 Amrit Sarovars in every district by August 15 next year. ‘A’ means to make Agriculture more profitable and invest more and more in natural farming, farming technology and the food processing sector. ‘R’ means emphasising Recycling and the circular economy, working for Reuse, Reduce and Recycle. ‘T’ means taking Technology to as many people as possible. He urged the audience to consider how they can make other advanced technology like drone technology more accessible. ‘H’ means -Healthcare, he said that today, the government is doing a lot of work for the arrangements like healthcare, and medical colleges in every district in the country. He asked the gathering to think about how their organization can encourage this.