ঙা য়োকপা, শা-শন য়োকপা অমসুং শঙ্গোম পুথোকপা মন্ত্রালয়
ফিশরীজ, এনিমল হসবেন্দ্রী অমসুং দেরীয়িং মন্ত্রালয়গী য়োগ থৌরম
অজাদি কা অমৃত মঅহোতসব মখাদা পাংথোকপা থৌরম
08 MAY 2022 3:35PM by PIB Imphal
ফিশরীজ, এনিমল হাস্বেনদ্রী অমসুং দেরীয়িং মন্ত্রালয়গী ফিশরীজ দিপার্তমেন্তনা ২০২২গী জুন ২১দা িন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়োগ (আই.দি.ৱাই.) ২০২২গী মাংওইননা পাংথোকপা থৌরম অমা ওইনা ২০২২গী মে ৯দা য়োগ কাউন্তদাউন প্রোগ্রাম শিল্লগনি। ভারতনা নিংতম্বগী চহি ৭৫ শুবগী কুমওন পাংথোকপা ওইনা দিপার্তমেন্ত ওফ ফিশরীজ’অজাদি কা অমৃত মাহোতসব’ পাংথোকপা ওইনা পাংথোকখিবা থবকশিংগী মনুংদা অমনি।
হৌদোকপগী থৌরম কয়া অমগী মনুংদগী অহানবা ওইনা গুজরাতকী পোর্বান্দরদা মে ৯দা কেন্দ্রগী ফশরীজ, অনিমল হাস্বেন্দ্রী অমসুং দেরীয়িং মন্ত্রী, শ্রী পু্শোত্তম রুপালানা থৌরম অসিবু হৌদোক্লগনি। ফশরীজ সেক্রেতরি, শ্রী জে.এন. স্বেননা লুচিংবা দিপার্তমেন্ত অমসুং ফীল্দ ওফিসশিংদ্গী তীম অমনা মন্ত্রী অদুবু থৌরম অদুদা লৌইনগনি। মসিগী থৌরম অসিগা পেরলেল ওইনা ফশরীজ ,অনিমল হাসবেন্দ্রী অমসুং দেরীয়িংগী রাজ্য মন্ত্রী, দা. সঞ্জীব কুমার বল্যান অমসুং রাজ্য মন্ত্রী (ফিশরীজ), দা. এল. মুরুগন্না মথংশিৎনা উত্তর প্রদেশকী বারানসিদা অমসুং তামিল নাদুগী মহাবলিপুরমদা কাউনতদাউনগী থৌরম অসি হৌদোক্লগনি।
ঙা য়োকপা মীশিং, ঙামীশিং, ফিশরীজকা মরী লৈনবা ইন্দস্ত্রীশিং, সিভিল সাওসাইতী ওর্গানাইজেশনশিং, অমসুংফিশরীশিংগী ইকোসীস্তেমদা য়াওরিবা অতোপ্পা স্তেকহোল্দরশিং, সরকারগী ওফিসিয়েলশিং অমসুং নহাশিং অমসুং নুপীশিং য়াওনা লমদম অদুগী মীওইশিং য়াওনা মী ১০০০ হেন্না মফম খুদিংমক্তা কাউন্তদাউন য়োগ থৌরম অসিদা হকথেংননা শরুক য়ারগনি অদুগা অতোপ্পা মীশীংনা ভর্চুৱল ওইবা মওংদা শরুক য়ারগনি। ২০২২গী জুন ২১দা পাংথোক্কদবা ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়োগ (আই.দি.ৱাই.)গী মাংওইননা, মসিগী কাউন্তদাউন প্রোগ্রাম অসিনা মীওইবগী পুনশিদা য়োগগী মরু ওইবা অদু লৈবাক শিনবা থুংনা শন্দোক্নবা অমসুং খঙহন্নববা অমসুং হোলিস্তিক ওইবা দেবেলপমেন্ত অমসুং ৱেলনেসগীদমক্তা মসিবু প্রক্তিস তৌনবা মীয়ামদা পুক্নিং থৌগৎনবা পান্দমদা পাংথোক্লিবনি। য়ুনেস্কোনা য়োগ অসিবু থাদোক্নবা য়াদ্রবা ৱার্লদ হেরিতেজ অমা ওইনা মনুং চলহনখ্রে।

Ministry of Fisheries, Animal Husbandry & Dairying
Yoga program of Ministry of Fisheries, Animal husbandry and Dairying
Program under Azadi ka Amrit Mahotsav
08 MAY 2022 3:35PM by PIB Delhi
The Department of Fisheries, Ministry of Fisheries, Animal Husbandry & Dairying is organizing Yoga Countdown Program on 9th May 2022 as precursor to the International Day of Yoga (IDY) 2022, on June 21st 2022. Towards commemorating the 75 glorious years of India's Independence, this is one of the efforts by the Department of Fisheries to celebrate ‘Azadi Ka Amrit Mahotsav’.
The first from a series of inaugural events is to be inaugurated by Shri Parshottam Rupala, Union Minister of Fisheries, Animal Husbandry & Dairying on 9th May at Porbandar, Gujarat. A team of officers from the Department and field offices led by Fisheries Secretary Shri J.N. Swain shall accompany the Minister at the event. Parallel to this, Dr. Sanjeev Kumar Balyan, Minister of State, Fisheries, Animal Husbandry & Dairying and Dr. L. Murugan, Minister of State (Fisheries) will inaugurate the countdown events at Varanasi, Uttar Pradesh and Mahabalipuram, Tamil Nadu, respectively.
More than 1000 people including Fish Farmers, Fishers, fisheries allied industries, and civil society organizations and other stakeholders in the Fisheries ecosystem, Government officials and local people including youth and women will physically participate in the countdown YOGA events at all the locations while many other people will join virtually. Ahead of the International Day of Yoga (IDY) scheduled on 21st June 2022, this countdown program aims to create wider outreach and awareness across the country on the importance of Yoga in everyday life and motivate everyone to practice it for holistic development and wellness. UNESCO has also listed Yoga as intangible world heritage.