Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
National Workshop to discuss decriminalization of Legal Metrology Act, 2009
Decriminalization of LM Act is being considered for ease of doing business by removing unnecessary interference and safeguarding interest of consumers
Union Minister, Shri Piyush Goyal to preside over the workshop on 9th May at Vigyan Bhawan
08 MAY 2022 12:26PM by PIB Delhi
The Department of Consumer Affairs is organizing a one-day ‘National Workshop on Legal Metrology Act, 2009’ on 9th May, 2022, with the purpose to take deliberations from all stake holders on the issue of decriminalization of Legal Metrology Act, 2009 keeping a balance in consumers and industries. Decriminalization of Legal Metrology Act, 2009 is being considered for ease of doing business by removing unnecessary interference.
Additionally, the objective of the workshop is to ensure that the consumer is not short shifted by way of use of non-standard weights & measures and incorrect disclosure without increasing the burden on businesses and hindering economic growth. The purpose of this workshop is stakeholder’s consultation to identify the success by decriminalizing the Legal Metrology Act to facilitate Ease of Doing Business and to protect the interest of consumers.
The workshop will be presided by Shri Piyush Goyal, Union Minister of Consumer Affairs, Food and Public Distribution, Textiles, and Commerce, Industry. Minister of State for Consumer Affairs, Food & Public Distribution, Environment, Forest & Climate Change Shri Ashwini Choubey and Minister of State for Consumer Affairs, Food & Public Distribution and Rural Development Ms. Sadhvi Niranjan Jyoti will also grace the occasion and address the participants.
The key issues for consideration of decriminalization of Legal Metrology Act, 2009 are: Decrease the burden on businesses and inspire confidence amongst the investors; Focus on economic growth and protection of consumer interest; Mens rea (malafide/ criminal intent) plays an important role in imposition of criminal liability – therefore, it is critical to evaluate nature of non-compliance i.e. fraud as compared to negligence or inadvertent omission; and
Habitual offenders for repetition of non-compliance.
All stake holders comprising of Ministers, Secretaries, Controllers of Legal Metrology of State Governments, Industries, VCOs etc will participate in the workshop.

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
লেগেল মেত্রোলোজী এক্ত, ২০০৯গী দিক্রিমিনেলাইজেশন খন্ননবা নেস্নেল ৱার্কশোপ
মথৌ তাদবা চয়েৎনবশিং লৌথোক্তুনা অমসুং কঞ্জুমরশিংগী অপাম্বা অদুবু ঙাক-শেন্দুনা থমদুনা ইজ ওফ দুইং বিজনেসকীদমক্তা এল.এম. এক্তকী দিক্রিমিনেলাইজেশন তৌবা অসি খন্নখ্রে
কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা ৱিগ্যান ভাৱনদা মে ৯দা ৱার্কশোপ অমদা থৌবুরেল ওইরগনি
08 MAY 2022 12:26PM by PIB Imphal
কঞ্জুমর এফিয়র্সকী দিপার্তমেন্তনা লেগেল মেত্রোলোজী এক্ত, ২০০৯গী দিক্রিমিনেলাইজেশন তৌবনা কঞ্জুমরশিং অমসুং ইন্দস্ত্রীশিংগী মরক্তা বেলেন্স ওইহল্লি হায়বগী ৱাফম অসিগী মতাংদা স্তেকহোল্দর পুম্নমক্তগী মখোয়গী করি ৱাখল্লোন লৈবগে হায়না খন্ন-নৈনবগী পান্দমদা ২০২২গী মে ৯দা নোংমগী ওইবা ‘নেস্নেল ৱার্কশোপ ওন লিগেল মত্রোলোজী এক্ত, ২০০৯’ অসি শিল্লগনি। মেত্রোলোজী এক্ত, ২০০৯গী দিক্রিমিনেলাইজেশন তৌবা অসি মথৌ তাদবা চয়েৎনবশিং লৌথোক্তুনা ইজ ওফ দুইং বিজনেসকীদমক্তা খন্নখ্রে।
অহেনবা ওইনা, ৱার্কশোপ অসিগী পান্দম অসি বিজনেসতা অৱাবা পীদনা অমসুং শেনমিৎলোনগী চাউখৎ-থৌরাংদা অকাইবা পীদনা স্তেন্দার্দ পোইদবা ৱেত অমসুং মীজরশিং শিজিন্নদুনা কঞ্জুমরশিংদা নমথাক তৌহন্দনবনি। মসিগী ৱার্কশোপ অসিগী পান্দম অসি ইজ ওফ দুইং বিজনেস লৈহন্নবা অমসুং কঞ্জুমরশীংগী হকপু ঙাকশেন্দুনা থম্নবা লিগেল মেত্রোলোজীবু দিক্রিমিনেলাইজ তৌদুনা মসিগী মাইপাকপা অসিবু মশক খঙদোক্নবা স্তেকহোল্দরশিংগা তাথোক-তাশিন তৌনবনি।
ৱার্কশোপ অসি কেন্দ্রগী কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুশন, তেক্সতাইল্স, অমসুং কমর্স, ইন্দস্ত্রী মন্ত্রী, শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা থৌবুরেল ঔইরগনি। কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুশন, এনভাইরনমেন্ত, ফোরেস্ত অমসুং ক্লাইমেত চেঞ্জকী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী অশ্বিনি চোবে অমসুং কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুশন অমসুং রুরল দেবেলপমেন্তকী রাজ্য মন্ত্রী, সুস্রী সাধৱি নিরঞ্জন জ্যোতিনা থৌরম অদুদা শরুক য়ারগনি অমসুং পার্তিসিপেন্তশিং অদুদা ৱা ঙাংলগনি।
লিগেল মেত্রোলোজী এক্ত, ২০০৯গী দিক্রিমিনেলাইজেশনগী খন্ননবগীদমক্তা মরু ওইবা ৱাফমশিং অদুদি: বিজনেসতা অৱাবআ হন্থহল্লগনি অমসুং ইনভেস্তরশিংগী মরক্তা থজবা পোকহল্লগনি; শেনমিৎলোন চাউখৎহনবদা মিৎয়েং থম্লগনি অমসুং কঞ্জুমরশিংগী হকপু ঙাক-শেন্দুনা থম্লগনি; মেন্স রী (অরানবা লোনচৎ / অরানবা থবক তৌনিংবগী অপাম্বা) অসিনা ক্রিমিনেল লায়েবিলিতীবু ইমপোজ তৌবদা মরু ওইবা থৌদাং লৌই – মরম অদুনা নন-কমপ্লায়েন্সকী মওং য়েংশিনবা হায়বসি য়াম্না মরু হায়বদি ফ্রোদ অসিবু থৌওইদবা অমসুং শোইখিদুনা চিথ-নান্থহৌবগা চাংদম্নবা; অমসুং
নন-কমপ্লায়েন্স হন্না-হন্না পাংথোকপগীদমক্তা হেবিৎচুৱল ওফেন্দরশিং।
মন্ত্রীশিং, সেক্রেতরীশিং, রাজ্য সরকারশিংগী লেগেল মত্রোলোজীগী কন্ত্রোলরশিং, ইন্দস্ত্রীশিং, ভি.সি.ও.শিং অসিনচিংবনা পুন্দনা শেম্বা স্তেকহোল্দরশিংনা ৱার্কশোপ অদুদা শরুক য়ারগনি।