Ministry of Road Transport & Highways
Draft notification issued pertaining to ease of doing business - Trade Certificate.
07 MAY 2022 10:38AM by PIB Delhi
Ministry of Road Transport & Highways has published a draft notification dated 5.5.2022 regarding amendments in certain provisions of the Central Motor Vehicles Rules 1989 pertaining to the Trade Certificate.
A Trade Certificate is required only in case of vehicles which are neither registered nor temporarily registered. Such vehicles can only be in the possession of a dealer/ manufacturer/importer of motor vehicles, or a test agency specified in rule 126 or any entity specified by the Central Government.
In an endeavour to promote “Ease of doing business”, it is proposed that such agency can apply for a Trade Certificate and Trade Registration Marks electronically for multiple types of vehicles in a single application on the Vahan portal, without the need to visit the RTO. Streamlining of fees is also proposed, on the basis of the number of trade registration marks being applied for. Further, as the Trade certificate and registration marks are proposed to be allotted online i.e. electronically on the portal, therefore compliance burden regarding Intimation of loss or destruction of a trade certificate and application for duplicate has been removed. The validity of the Trade Certificate has been increased from 12 months to 5 years.
Click here to see the Gazette Notification

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
ইজ ওফ দুইং বিজিনেস – ত্রেদ সর্তিফিকেৎকা মরী লৈননা দ্রাফ্ত নোতিফিকেসন থোকখ্রে
07 MAY 2022 10:38AM by PIB Imphal
ত্রেদ সর্তিফিকেৎকা মরী লৈনবা সেন্ত্রেল মোতোর ভেহিকল্স রুল্স ১৯৮৯গী অকক্নবা প্রোভিজনশিং শেমদোক শেমজিনগী মতাঙদা রোদ ত্রান্সপোর্ত এন্দ হায়ৱেজ মন্ত্রালয়না ৫.৫.২০২২দা দ্রাফ্ত নোতিফিকেসন অমা থোকখ্রে‍।
ত্রেদ সর্তিফিকেৎ অসি রেজিস্তর তৌদবা নৎত্রগা মতম খরগী ওইনসু রেজিস্তর তৌদবা গারীশিংখক্তগী ওইনা মথৌ তাই‍। অসিগুম্বা গারীশিং দীলর/ মেনুফেকচরর/ মোতোর ভেহিকল ইম্পোর্তর, নৎত্রগা রুল ১২৬কী মখাদা লৈবা তেস্ত এজেন্সী নৎত্রগা কেন্দ্র লৈঙাক্না শকখঙলবা এন্তিতীশিংখক্তদা লৈবা য়াই‍।
“ইজ ওফ দুইথ বিজিনেস” য়োকখৎনবগী পান্দমদা, অসিগুম্বা এজেন্সীশিংনা আর.তি.ও.দা চৎনবগী মথৌ তাদনা ভাহন পোর্তেলদা গারী মখল কয়াগী ত্রেদ সর্তিফিকেৎ অমসুং ত্রেদ রেজিস্ত্রেসন মার্কশিং এপ্লিকেসন অমখক্তদা ইলেক্ত্রোনিক ওইবা মওংদা এপ্লাই তৌবা য়াহন্নবা ৱাফম হৌদোক্লি‍। এপ্লাই তৌরিবা ত্রেদ রেজিস্ত্রেসন মার্ক মশিংগী মতুং ইন্না ফীসু মওং মরিল নাইহন্নবা ৱাফমসু য়াওরি‍। মখা তানা, ত্রেদ সর্তিফিকেৎ অমসুং রেজিস্ত্রেসন মার্কশিং ওন্লাইন্দা হায়বদি পোর্তেল অসিদা ইলেক্ত্রোনিক ওইবা মওংদা পীনবা ৱাফম হৌদোক্লবনিনা, ত্রেদ সর্তিফিকেৎ মাঙখিবা নৎত্রগা অকায় অতোয় থোকখিবগী পাউ পীবা অমসুং দুপ্লিকেৎ পীনবা এপ্লিকেসন থাবগী কম্প্লাইএন্সসু লৌথোক্লে‍। ত্রেদ সর্তিফিকেৎকী মতমসু থা ১২দগী চহি ৫দা শাংদোক্লে‍।
গেজেৎ নোতিফিকেসন য়েংনবগীদমক মসিদা নম্বিয়ু