ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବର୍ଲିନରେ ବ୍ୟବସାୟ ଗୋଲ ଟେବୁଲ ବୈଠକରେ ସହ-ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
02 MAY 2022 10:37PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଜର୍ମାନ ଚାନସେଲର ଶ୍ରୀ ଓଲାଫ ସୋଜଙ୍କ ସହ ଏକ ବ୍ୟବସାୟ ଗୋଲ ଟେବୁଲ ବୈଠକରେ ମିଳିତ ଭାବେ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା କରିଛନ୍ତି । ନିଜ ମନ୍ତବ୍ୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କ ସରକାର ଦ୍ୱାରା କରାଯାଇଥିବା ବଡ ବଡ ସଂସ୍କାର ସହ ଭାରତର କ୍ରମବର୍ଦ୍ଧିଷ୍ଣୁ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ ଓ ୟୁନିକର୍ଣ୍ଣ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ । ଭାରତୀୟ ଯୁବଶକ୍ତିଙ୍କ ପଛରେ ପୁଞ୍ଜିନିବେଶ ନିମନ୍ତେ ସେ ବ୍ୟବସାୟୀ ନେତୃବୃନ୍ଦଙ୍କୁ ଆମନ୍ତ୍ରଣ କରିଥିଲେ ।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଉଭୟ ପକ୍ଷ ସରକାରୀ ଓ ବଛା ବଛା ମୁଖ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟନିର୍ବାହୀ ପ୍ରତିନିଧି, ଜଳବାୟୁ ସହଯୋଗ, ଯୋଗାଣ ବ୍ୟବସ୍ଥା, ଗବେଷଣା ଓ ବିକାଶ ଉପରେ ମୁଖ୍ୟତଃ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ ।
ନିମ୍ନଲିଖିତ ବ୍ୟାବସାୟିକ ନେତୃବୃନ୍ଦ ଗୋଲ ଟେବୁଲ ବୈଠକରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ ।
ଭାରତୀୟ ବ୍ୟାବସାୟିକ ପ୍ରତିନିଧି
ସଞ୍ଜୀବ ବଜାଜ (ଭାରତୀୟ ପ୍ରତିନିଧି ଦଳ ମୁଖ୍ୟ) ସିଆଇଆଇ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଓ ବଜାଜ ଫିନସର୍ଭ ପରିଚାଳନା ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ
ବାବା ଏନ କଲ୍ୟାଣୀ ଭାରତ ଫୋରମ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଓ ପରିଚାଳନା ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ
ସି କେ ବିରଳା, ପରିଚାଳନା ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଓ ମୁଖ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟନିର୍ବାହୀ, ସିକେ ବିରଳା ଗ୍ରୁପ
ପୁନୀତ ଛତୱାଲ, ପରିଚାଳନା ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଓ ମୁଖ୍ୟକାର୍ଯ୍ୟନିର୍ବାହୀ ଭାରତୀୟ ହୋଟେଲ କମ୍ପାନୀ ଲିମିଟେଡ
ସଲୀଲ ସିଂଘଲ, ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଏମିରେଟ୍ସ, ପିଏଲ ଇଣ୍ଡଷ୍ଟ୍ରୀଜ୍
ସୁମନ୍ତ ସିହ୍ନା, ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଓ ପରିଚାଳନା ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ରିନ୍ୟୁପାୱାର ଆଣ୍ଡ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଆସୋଚେମ
ଦିନେଶ ଖରା, ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଷ୍ଟେଟବ୍ୟାଙ୍କ ଅଫ ଇଣ୍ଡିଆ
ସିପି ଗୁଗନାନୀ- ପରିଚାଳନା ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଓ ସିଇଓ ଟେକ ମହିନ୍ଦ୍ରା ଲିମିଟେଡ
ଦୀପକ ବାଗଲା ସିଇଓ ଏବଂ ପରିଚାଳନା ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ, ଇନଭଷ୍ଟେ ଇଣ୍ଡିଆ
ଜର୍ମାନ ବ୍ୟାବସାୟିକ ପ୍ରତିନିଧି
ରୋନାଲ୍ଡ ବୁସ୍ତେ, ଜର୍ମାନୀ ପ୍ରତିନିଧି ମଣ୍ଡଳ ମୁଖ୍ୟ, ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଓ ସିଇଓ ସିମେନ୍ସ ଓ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଏସୀୟ ପେସିଫିକ କମିଟି ଅଫ ଜର୍ମାନ ବିଜନେସ
ମାର୍ଟିନ ବ୍ରୁଡରମିଲର କାର୍ଯ୍ୟନିର୍ବାହୀ ବୋର୍ଡ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ, ବିଏଏସଏଫ
ହରବର୍ଟ ଡିଏସ, ପରିଚାଳନା ବୋର୍ଡ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଭୋକ୍ସୱାଗେନ
ଷ୍ଟିଫାନ ହାର୍ଟୁ, ପରିଚାଳନା ବୋର୍ଡ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ବୋସେକ
ମାରିକା ଲୁଲାଲୀ, ମୁଖ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟନିର୍ବାହୀ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଓ ପରିଚାଳନା ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଜିଏଫଟି ଟେକ୍ନୋଲୋଜି
କାଲୁସ ରୋଜେଫେଲଡ, ମୁଖ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟନିର୍ବାହୀ ଅଧିକାରୀ ସାଫେଲର
ଖ୍ରୀଷ୍ଟିୟାନ ସିୱିଙ୍ଗ, ମୁଖ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟନିର୍ବାହୀ ଅଧିକାରୀ ଡସିଚ ବ୍ୟାଙ୍କ
ରାଲଫୱିଣ୍ଟରଗ୍ରେଷ୍ଟ, ପରିଚାଳନା ବୋର୍ଡ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଗିସେକ+ଡେଭି୍ରଏଣ୍ଟ
ଜୁର୍ଗେନ ଜେସ୍କି ମୁଖ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟନିର୍ବାହୀ ଅଧିକାରୀ, ଏନଏରକନ

Prime Minister's Office
Prime Minister Co-Chairs a Business Round Table in Berlin
02 MAY 2022 10:37PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi co-chaired a Business Round Table with Chancellor H.E. Mr. Olaf Scholz. In his remarks, Prime Minister emphasised on the broad-based reforms carried out by the Government and highlighted the growing numbers of start-ups and unicorns in India. He invited the business leaders to invest in India’s youth.
The event saw participation of high representatives from the Governments and selected CEOs from both sides, who engaged in discussions on topics ranging from climate cooperation; Supply chains; Research and Development.
Following Business Leaders participated in the Business Round Table:
Indian Business Delegation:
• Sanjiv Bajaj (Head of Indian Delegation) President Designate, CII Chairman & Managing Director, Bajaj Finserv;
• Baba N Kalyani, Chairman and Managing Director, Bharat Forge;
• C K Birla, Managing Director and CEO, C K Birla Group;
• Puneet Chhatwal, Managing Director and CEO Indian Hotels Company Ltd;
• Salil Singhal, Chairman Emeritus, PI Industries;
• Sumant Sinha, Chairman & Managing Director, ReNew Power and President, Assocham;
• Dinesh Khara, Chairman State Bank of India;
• C P Gurnani, Managing Director and CEO, Tech Mahindra Limited;
• Deepak Bagla, Chief Executive Officer & Managing Director, Invest India;
German Business Delegation:
• Roland Busch, Head of German Delegation, President and CEO, Siemens and Chairman, Asia Pacific Committee of German Business;
• Martin Brudermüller, Chairman of the Board of Executive Directors, BASF;
• Herbert Diess, Chairman of the Board of Management, Volkswagen;
• Stefan Hartung, Chairman of the Board of Management, Bosch;
• Marika Lulay, Chief Executive Officer and Managing Director, GFT Technologies;
• Klaus Rosenfeld, Chief Executive Officer, Schaeffler;
• Christian Sewing, Chief Executive Officer Deutsche Bank;
• Ralf Wintergerst, Chairman of the Management Board, Giesecke+Devrient;
• Jürgen Zeschky, Chief Executive Officer, ENERCON;