প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা বর্লিনদা বিজনেস রাউন্দ তেবল অমদা থৌবুরেল ওইমিন্নখ্রে
02 MAY 2022 10:37PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা চান্সেলর, ঐচ.ই. শ্রী ওলাফ স্কোলজকা লোইননা বিজনেস রাউন্দ তেবল অমা পুন্না থৌবুরেল ওইমিন্নখ্রে। মহাক্না থমখিবা ৱারোলদা, প্রধান মন্ত্রীনা সরকারনা পাংথোক্লিবা ব্রোদ-বেস্দ রিফোর্মশিং অদুগী মতাংদা য়াম্না মরু ওইনা পনখি অমসুং ভারত্তা স্তার্ত-অপশিং অমসুং য়ুনিকোর্নশিংগী হেনগ৭লক্লিবা মশিং অদুগী মতাংদা পনখি। মহাক্না ভারতকী নহাশিংদা ইনভেস্ত তৌনবা বিজনেসকী লুচিংবশিংদা চেবাউ পীখি।
থৌরম অদুদা নাকল অনিমক্কী সরকারগী মাইকৈদগী অৱাংবা থাক্কী মীহুৎশিং অমসুং খনগৎলবা সি.ই.ও.শিংনা শরুক য়াখি, মখোয়শিং অদুনা ক্লাইমেত কোওপরেশণ; সপ্লাই চেন; রিসর্চ অমসুং দেবেলপমেন্ত মরী লৈনবা হীরমশিংদা খন্নখি।
মখাগী বিজনেস লুচিংবশিংনা বিজনেস রাউন্দ তেবল অদুদা শরুক য়াখি:
ভারতকী বিজনেস দেলিগেশন:
• সঞ্জিব বজাজ (ভারতকী দেলিগেশনগী মকোক) প্রেসিদেন্ত দেজিগ্নেত, সি.আই.আই. চেয়রমেন অমসুং মেনেজিং দাইরেক্তর, বজাজ ফিনসর্ব;
• বাবা এন. কলয়ানি, চেয়রমেন অমসুং মেনেজিং দাইরেক্তর, ভারত ফোর্জ;
• সি.কে. বির্লা, মেনেজিং দাইরেক্তর অমসুং সি.ই.ও., সি.কে. বির্লা গ্রুপ;
• পুনীত ছতৱাল, মেনেজিং দাইরেক্তর অমসুং সি.ই.ও. ইন্দিয়ন হোতেলস কমপনী লিমিতেদ;
• সালিল সিংঘাল, চেয়রমেন এমরিতস, পি.আই. ইন্দস্ত্রীজ;
• সুমন্ত সিন্হা, চেয়রমেন অমসুং মেনেজিং দাইরেক্তর, রিন্যু পাৱর অমসুং প্রসিদেন্ত, এস্সোচেম;
• দিনেশ খারা, চেয়রমেন স্তেত বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া;
• সি.পি. গুর্নানি, মেনেজিং দাইরেক্তর অমসুং সি.ই.ও, তেক মহিন্দ্র লিমিতেদ;
• দীপক বাগ্লা, চীফ একজিক্যুতিব ওফিসর অমসুং মেনেজিং দাইরেক্তর, ইনভেস্ত ইন্দিয়া;
জর্মন বিজনেস দেলিগেশন:
• রোলেন্দ বুস, জর্মন দেলিগেশনগী মকোক, পরেসিদেন্ত অমসুং সি.ই.ও., সীমেন্স অমসুং চেয়রমেন, এসিয়া পেসিফিক কমিতী ওফ জর্মন বিজনেস;
• মার্তিন ব্রুদরমুলর, কী বোর্দ ওফ একজিক্যুতিব দাইরেক্তরগী চেয়রমেন, বি.এ.এস.এফ.;
• হরবর্ত দাইস, বোর্দ ওফ মেনেজমেন্তকী চেয়রমেন, ফোকসৱেগন;
• স্তেফান হার্তুং, বোর্দ ওফ মেনেজমেন্তকী চেয়রমেন, বোছ;
• মারিকা লুলে, চীফ একজিক্যুতিব ওফিসর অমসুং মেনেজিং দাইরেক্তর, জি.এফ.তি. তেক্নোলোজীজ;
• ক্লোস রোজেনফেল্দ, চীফ একজিক্যুতিব ওফিসর, সেফ্লর;
• খ্রিস্ত্যন সেৱিং, চীফ একজিক্যুতিব ওফিসর দচ্ছ বেঙ্ক;
• রাল্ফ ৱিন্তরজর্স্ত, মেনেজমেন্ত বোর্দকী চেয়রমেন, জিসেক+দেব্রিয়ন্ত;
• য়ুরগন জেস্কাই, চীফ একজিক্যুতিব ওফিসর, ইনর্কোন;

Prime Minister's Office
Prime Minister Co-Chairs a Business Round Table in Berlin
02 MAY 2022 10:37PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi co-chaired a Business Round Table with Chancellor H.E. Mr. Olaf Scholz. In his remarks, Prime Minister emphasised on the broad-based reforms carried out by the Government and highlighted the growing numbers of start-ups and unicorns in India. He invited the business leaders to invest in India’s youth.
The event saw participation of high representatives from the Governments and selected CEOs from both sides, who engaged in discussions on topics ranging from climate cooperation; Supply chains; Research and Development.
Following Business Leaders participated in the Business Round Table:
Indian Business Delegation:
• Sanjiv Bajaj (Head of Indian Delegation) President Designate, CII Chairman & Managing Director, Bajaj Finserv;
• Baba N Kalyani, Chairman and Managing Director, Bharat Forge;
• C K Birla, Managing Director and CEO, C K Birla Group;
• Puneet Chhatwal, Managing Director and CEO Indian Hotels Company Ltd;
• Salil Singhal, Chairman Emeritus, PI Industries;
• Sumant Sinha, Chairman & Managing Director, ReNew Power and President, Assocham;
• Dinesh Khara, Chairman State Bank of India;
• C P Gurnani, Managing Director and CEO, Tech Mahindra Limited;
• Deepak Bagla, Chief Executive Officer & Managing Director, Invest India;
German Business Delegation:
• Roland Busch, Head of German Delegation, President and CEO, Siemens and Chairman, Asia Pacific Committee of German Business;
• Martin Brudermüller, Chairman of the Board of Executive Directors, BASF;
• Herbert Diess, Chairman of the Board of Management, Volkswagen;
• Stefan Hartung, Chairman of the Board of Management, Bosch;
• Marika Lulay, Chief Executive Officer and Managing Director, GFT Technologies;
• Klaus Rosenfeld, Chief Executive Officer, Schaeffler;
• Christian Sewing, Chief Executive Officer Deutsche Bank;
• Ralf Wintergerst, Chairman of the Management Board, Giesecke+Devrient;
• Jürgen Zeschky, Chief Executive Officer, ENERCON;