Prime Minister's Office
English translation of Remarks by Prime Minister Shri Narendra Modi at a programme organised by Sanatan Mandir Cultural Centre in Canada
01 MAY 2022 9:49PM by PIB Delhi
Namaskar!
Wishing you all a very Happy Azadi ka Amrit Mahotsav and Gujarat Day! We are all aware of the role played by the Ontario-based Sanatan Mandir Cultural Centre in keeping Indian culture and Indian values alive in Canada. I have experienced this in my visits to Canada that how successful you have been in these efforts of yours and how you have left a positive impression of yourself. We can never forget that memorable recollection of the experience of 2015, that affection and love of people of Indian origin in Canada. I congratulate the Sanatan Mandir Cultural Centre and all of you associated with this innovative effort. This statue of Sardar Vallabhbhai Patel at the Sanatan Temple will not only strengthen our cultural values, but will also be a symbol of the relationship between the two countries.
Friends, wherever an Indian lives in the world, no matter how many generations he has lived, his Indianness, his loyalty to India does not diminish even a little. Whichever country that Indian lives in, he serves that country with full dedication and honesty. The democratic values, the sense of duty that his forefathers carried away from India, are always alive in the corner of his heart.
This is because, India along with being a nation, is also a great tradition, an ideological establishment, a ritual of a sacrament. India is the top thinking that talks about 'Vasudhaiva Kutumbakam'. India does not dream of its own upliftment at the cost of the loss of another. India wishes with it the welfare of the entire humanity, the entire world. That is why, in Canada or any other country, when an eternal temple dedicated to Indian culture is made, it also enriches the values of that country.
Therefore, if you celebrate the Amrit Mahotsav of India's Independence in Canada, then there is also a celebration of the shared heritage of democracy. And so, I believe, this celebration of the Amrit Mahotsav of India's Independence will also give an opportunity to the people of Canada to see India more closely.
Friends,
The event associated with the Amrit Mahotsav, the site of the Sanatan Mandir Cultural Centre, and the statue of Sardar Patel, are in themselves a great picture of India. What did our freedom fighters dream of in the freedom struggle? How did they struggle for a free country? An India that is modern, an India that is progressive! And at the same time, an India that is connected to its roots by its thoughts, by its thinking, by its philosophy. That is why, Sardar Saheb restored the Somnath temple to remind India of its legacy of thousands of years, which stood at a new juncture after independence. Gujarat witnessed that cultural mahayagya.
Today, in the Amrit Mahotsav of Independence, we resolve to create a new India like this. We reiterate Sardar Saheb's resolve to fulfil that dream. And in this 'Statue of Unity' is a big inspiration for the country. As a replica of the 'Statue of Unity', the statue of Sardar Saheb will be installed at the Sanatan Mandir Cultural Centre in Canada.
Friends,
Today's event is a symbol of the fact that India's Amrit Sankalp is not limited to India’s borders alone. These resolutions are spreading all over the world, connecting the whole world. Today, as we take forward the 'Atmanirbhar Bharat' campaign, we also talk of opening up new possibilities of progress for the world. Today, when we strive for the spread of Yoga, we wish 'Sarve Santu Niramay' for every person in the world.
India's voice is also representing the entire humanity on topics like climate change and sustainable development. It is time to take this campaign of India forward. Our hard work is not only for ourselves, but the welfare of the entire humanity is linked to India's progress, and we have to make the world realize this. All of you Indians and all the people of Indian origin have a huge role to play in this.
These events of Amrit Mahotsav should be a medium to take India's efforts, india's ideas to the world, and it should be our priority! I am confident that by following these ideals of ours, we will also create a new India, and realize the dream of a better world. With that in mind, thank you very much to all of you!
DISCLAIMER - This is the approximate translation of Prime Minister’s remarks. Original remarks were delivered in Hindi.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কনাদাদা সনাতন মন্দির কলচরেল সেন্তরনা শিনখিবা থৌরম অমদা থমখিবা ৱারোল
01 MAY 2022 9:49PM by PIB Imphal
খুরুমজরি!
নখোয় পুম্নমকপু নুংঙাইরবা অজাদি কা অমৃত মাহোতসব অমসুং গুজরাতকী নুমিৎকীদমক্তা য়াইফ-পাউজেল পীজরি! ঐখোয় পুম্নমক্না ওন্তারিয়োদা লৈবা সনাতন মন্তদির কলচরেল সেন্তরনা কনাদাদা ভারতকী কলচর অমসুং ভারতকী ভেল্যুশিং ঙাক্না থম্বদা লৌখিবা থৌদাং অদু খঙই। নখোয়না হোৎনরিবশিং অসিদা কয়ামুক য়াম্না মাইপাকপা ঙম্লবগে অমসুং নখোয়না নশাগী ওইবা অফবা শক্তম অমা করম্না থনম্বগে হায়বদু ঐহাক্না কনাদাগী খোংচৎশিং অদুদা থেংনখ্রে। ২০১৫দা কাওঙমলরোইদবা এক্সপরিয়েন্স, কনাদাদা ভরত্তগী হৌরকপা মীশিংগী নুংশিবা অমসুং মীনুংশি অদু ঐহাক্না কৈদৌনুংদা কাওবা ঙম্লরোই। ঐহাক্না সনাতন মন্দির কলচরেল সেন্তর অমসুং মসিগী ইন্নোভেতিব ওইবা থবক অসিগা মরী লৈনবা নখোয় পুম্নমকপু থাগ৭পা ফোংদোক্লি। সনাতন তেমপলদা লৈরিবা সর্দার বল্লবভাই পতেলগী মীতম অসিনা ঐখোয়গী কলচরেল ভেলভুশিং কনখৎহনবদা নত্তনা লৈবাক অনি অসিগ মরক্তা লৈরিবা মরী অশিগী খুদমসু ওইগদৌরিবনি।
মরুপশিং,
ভারতমচা অমনা মালেম অসিগী মফম অমহেক্তদা লৈবা ওইসনু, মীরোল কয়াসু লৈবা ওইসনু, মহাক্না মহাক্কী ভারতমচা অমা ওইবগী লিচৎ, ভারত্তা মহাক্কী থাজবা অমসুং অচেৎ নিংজবা অদু খরা ফাওবা তাদে। মহাক্না লৈবাক অমহেক্তদা লৈবা ওইসনু মহাক্না লৈরিবা লৈবাক অদুগীদমক্তা কত্থোকপগা লোইননা থমোই শেংনা সেবা তৌই। মহাক্কী পারি-পুরিশিংনা ভারত্তগী পুখিবা গনতন্ত্রগী ওইবা ৱাখল্লোনশিং, মথৌ মশক খঙবা অদু মহাক্কী থমোইগী কাচিন অমদা মতম চুপ্পদা হিংদুনা লৈ।
মসি ভারতনা লৈবাক অমা ওইবদা নত্তনা মমিং লৈরবা চৎনবী, ৱাখল্লোনগী হৌরকফম, চৎনবীগী হৌরকফমসু ওইরিবনি। ভারত অসি ‘ৱাসুধৈৱ কুতুম্বকম’গী মতাংদা ৱারী শারিবা খ্বাইদগী অহেনবা ৱাখল্লোন্নি। ভারতনা অতোপ্পা অমগী মাংহল্লগা মশাগী চাউখৎপগী মতাংদা খনদে। ভারতনা মখোবঘা লোইননা মীওইবা জাতিগী অমসুং মালেম পুম্বগী য়াইফবা পাম্লি। মরম অদুনা কনাদা নত্রগা অতোপ্পা লৈবাক অমহেক্তদাভারতকী কলচরগীদা কত্থোক্লবা তেমপল অমা শাবা মতমদা লৈবাক অদুগী ৱাখল্লোনশিং অদবুসু অমুক হেন্না হেনগৎহল্লি।
মরম অদুনা নখোয়না কনাদাদা ভারতনা নিংতম্বগী অমৃত মাহোতসব পাংথোক্লবদি, গনতন্ত্রগী ওইবা মান্নবা হেরিতেজকীসু সেলেব্রেশন পাংথোকই। অমসুং মরম অদুনা ভারতকী নিংতম্বগী অমৃত মাহোতসব পাংথোকপা অসিনা কনাদাগী মীয়ামদা ভারতপু য়াম্না নকশিন্না য়েংবগী খুদোংচাবসু পীরগনি।
মরুপশিং,
অমৃত মাহোতসবকা মরী লৈনবা থৌরম, সনাতন মন্দির কলচরেল সেন্তরগী মফম অমসুং সরদার পতেলগী মীতম মশামক ভারতকী অচৌবা শক্তম অমনি। নিংতম লানদা ঐখোয়গী নিংতম লান্মীশিংনা করি খনখিবগে? নিংখা তম্বা লৈবাক অমগীদমক্তা মখোয়না করম্না অৱাবা কয়া মায়োক্নখিবগে? মোদর্ন ওইবা ভারত অমা, খুমাং চাউশিল্লবা ভারত অমা! অমসুং মদুগা লোইন-লোইননা মখোয়গী ৱাখল্লোন্না, খল্লিবা, ৱাঙুলোন্না হৌরকফম অদুগা কনেক্ত তৌবা ভারত অমা। মরম অদুনা সরদার সাহেবনা নিংতম্লবা মতুংদা তাঙ্কক অমদা লৈরিবা চহি লিশিংকয়াগী লিগেসী মতাংদা ভারতপু অমুক হন্না নিংশিংহন্নবা সোমনাথ তেমপল অসি নৌনা শেমজিনখি। গুজরাতনা কলচরেল মহায়গ্যা অদু উখি।
ঙসি নিংতম্বগী অমৃত মাহোতসব অসিদা, ঐখোয়না অসিগুম্বা অনৌবা ভারত অমা শেমগৎনবা ফিরেপ লৌরি। ঐখোয়না মদুগী মঙলান অদুবু মঙফাওনহন্নবা সর্দার সাহেবকী ফিরেপ অদুবু অমুক হন্না লৌরি। অমসুং মসিগী ‘স্তেচু ওফ য়ুনিতী’ অসি লৈবাক অসিগীদমক্তা য়াম্না চাউরবা ইনসপিরেশন অমনি। ‘স্তেচু ওফ য়ুনিতীগী’ মতৌ তম্লিবা, সর্দার সাহেবকী মীতম অসি কনাদাগী সনাতন মন্দির কলচরেল সেন্তরদা খিল্লগনি।
মরুপশিং,
ঙসিগী থৌরম অসি ভারতকী অমৃত সঙ্কল্প অসি অকক্ননা ভারতকী ঙমখৈ খক্তদা নত্তে হায়বগী খুদমনি। মসিগী ফিরেপশিং অসিনা মালেম শিনবা থুংনা শন্দোরক্তুনা মালেম পুম্ববু কনেক্ত তৌরি। ঙসি ঐখোয়না ‘আত্মানির্ভর ভারত’ কেমপেন অসিবু মখা চৎথবগা লোইননা ঐওয়না মালেম অসিগীদমক্তা খুমাং চাউশিন্নবগী অনৌবা ওইথোকপা য়াবা কয়া অমা হাংদোরক্লি। ঙসি ঐখোয়না য়োগ অসিবু শন্দোক্নবগীদমক্তা হোৎনবা মতমদা, ঐখোয়না মালেম অসিগী মীপুম খুদিংমক্কীদমক্তা ‘সরভে সন্তু নিরাময়’গী য়াইফ-পাউজেল পীরি।
ভারতকী খোনজেল অসিনসু ক্লাইমেত চেঞ্জ অমসুং সস্তেন্নেবল দেবেলপমেন্তগুম্বা হীরমশিং অসিগী মতাংদা মীওইবা জাতি পুম্বগী মহুৎ শিন্দুনা তাক্লি। ভারতকী কেমপেন অসিবু পুখৎপগী মতম ওইরে। ঐকোয়না কন্না ওৎনরিবা অসি ঐখোয় খক্তগী নত্তে অদুবু মসি ভারতকী খুমাং চাউশিনবদা মীওইবা জাতিগী য়াইফবনি, অমসুং ঐখোয়না মসিবু মালেম পুম্বনা খঙহনগদবনি। ভারত মচা নখোয় পুম্নমক্না অমসুং ভারত্তগী হৌরকপা মিশিংনা মসিদা লৌগদবা য়াম্না চাউরবা থৌদাং লৈরি।
অমৃত মাহোতসবকি মসিগী থৌরমশিং অসি ভারতকী থবকশিং, ভারত ৱাখল্লোনশিংবু মালেমদা পুরক্নবগী পাম্বৈ অমা ওইগদবনি অমসুং মসি ঐখোয়গী ওইনা খ্বাইদগী মরু ওইবা ওইগদবনি! এখোয়গী আইদিয়লশিং অসি ইন্দুনা ঐখোয়না অনৌবা ভারত অমা শেম্লগনি অমসুং অফবা মালেম অমগী মঙলান অদু মঙফাওনহল্লগনি হায়বসি ঐগী থাজবনি। মসিগী ৱাখ্লোন অসিগা লোইননা, নখোয় ময়াম পুম্নমকপু য়াম্না থাগৎচরি!