শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
কেবিনেতনা ২০২২গী মার্চতগী ২০২৪গী দিসেম্বর ফাওবা প্রধান মন্ত্রী স্ত্রীত ভেন্দরস আত্মানিরভর নিধি (পি.এম. এস.ভি.এ.নিধি)বু মখা চত্থনবগী অয়াবা পীখ্রে
27 APR 2022 4:39PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থৌবুরেল ওইখিবা কেনিনেত কমিতী ওন ইকোনোমিক এফিয়র্সনা ঙসি কোলেতরেল ফ্রী এফোর্দেবল লোন কোরপস হেনগৎহন্নবা, দিজিতেল ত্রান্সেক্সনশিং শিজিন্নবা হেনগৎহনবা অমসুং স্ত্রীত ভেন্দরশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংশিংগী সোসিয়ো-ইকোনোমিক দেবেলপমেন্ততা মীৎয়েং থম্বগা লোইনা ২০২২গী মার্চতগী ২০১৪গী দিসেম্বর ফাওবা প্রধান মন্ত্রী স্ত্রীত ভেন্দরস আত্মানিরভর নিধি (পি.এম. এস.ভি.এ.নিধি) প্রধান মন্ত্রী স্ত্রীত ভেন্দরস আত্মানিরভর নিধি (পি.এম. এস.ভি.এ.নিধি)গী মখাদা শেল পুথোকপা অদু মখা চত্থবদা অয়াবা পীখ্রে।
স্কীম অসিগী খুত্থাংদা স্ত্রীত ভেন্দরশিংদা এফোর্দেবল কোলেতরেল-ফ্রী লোনশিং পীখ্রে। স্কীম অসিনা লুপা করোর ৫,০০০গী শেনফম লোন ওইনা পীনবগী পান্দম থম্লি। ঙসিগী অয়াবা অসিনা লোনগী শেনফম অদু লুপ করোর ৮,১০০ হেনখ্রে, মসিনা মরমোইরগা স্ত্রীত ভেন্দরশিংদা মখোয়গী বিজনেস মখাতানা চাউথোকচনবা অমসুং মখোয়বু আত্মা নির্ভর ওইহন্নবা ৱার্কিং কেপিতল পীখি।
ভেন্দরশিংদা কেসবেক তৌবা য়াওনা দিজিতেল পেমেমন্তশিংগী প্রোমোশনগীদমক্তা ওইবা বজেত অদুসু হেনগৎহনখ্রে।
অয়াবা পীবা অসিনা অর্বান ইন্দিয়াগী প্রজা করোর ১.২ ময়া নক্না কান্নহল্লগনি হায়না আশা তৌরি।
পি.এম. এস.ভি.এ.নিধিগী মখাদা মরু ওইবা এচীবমেন্তশিং ফংবা ঙমখ্রে। ২০২২গী এপ্রিল ২৫ ফাওবদা লোন লাখ ৩১.৯ সেঙ্কশন তৌখ্রে অমসুং লুপা করোর ২,৯৩১গী ওইগদবা লোন লাখ ২৯.৬ থাদোকখ্রে। ২শুবা লোনগী মতুং ইন্না, লোন লাখ ২.৩ সেঙ্কশন তৌখ্রে অমসুং লুপা করোর ৩৮৫কী ওইগদবা লোন লাখ ১.৯ থাদোকখ্রে। বেনিফিসরী ওইবা স্ত্রীত ভেন্দরশিং অদুনা দিজিতেল ত্রান্সেক্সন করোর ১৩.৫ হেন্না তৌখ্রে অমসুং লুপা করোর ১০গ কেসবেক পীখ্রে। লুপা করোর ৫১গী শেনফম অমা ইন্তরেস্ত সবসিদী ওইনা পীখ্রে।
স্কীম শাংদোক্নবগী প্রোপোস তৌখিবা অদু মথৌ তাখিবগী মরমদি ২০২০গী জুনদা স্কীম অসি হৌদোকখিববা মরম হায়বদি অপিকপা বিজনেসশিংদা লাইচৎ অমসুং মসিগা মরী লৈনবা অৱাবগী চৈথেংশিং অদু মপুং ফানা লোইদ্রি। দিসেম্বর ২০২৪ ফাওবা পুথোকপগী এক্সতেন্সন অসিনা ফোর্মেল ক্রেদিত সীস্তেম এক্সেসবু ইন্সতিত্যুস্নেলাইজ তৌবদা মতেং পাংগনি, মখোয়গী বিজনেস এক্সপান্সনগি থৌরাং তৌবদা মতেং পাংনবা ক্রেদিতকী শোইহল্লোইদবা সোর্স অমা পীরগনি, লেনদিং ইনস্তিত্যশনশিংদা ওইবা য়াবা এন.পি.এ.শিংগী ইমপেক্ত হন্থহল্লগনি অমসুং স্ত্রীত ভেন্দরশিং অসমুং মখোয়গী ইমুং-মনুংশিং অদুগীদমক্তা হোলিস্তিক ওইবা সোসিয়ো-ইকোনোমিক অপলিফমেন্ত পীরগনি।

Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves continuation of Prime Minister Street Vendor’s AtmaNirbhar Nidhi (PM SVANidhi) beyond March 2022 till December 2024
27 APR 2022 4:39PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi, today has approved the continuation of lending under the Prime Minister Street Vendor’s AtmaNirbhar Nidhi (PM SVANidhi) beyond March 2022 till December 2024, with focus on enhanced collateral free affordable loan corpus, increased adoption of digital transactions and holistic socio-economic development of the Street Vendors and their families.
Through the Scheme, affordable collateral-free loans are being facilitated to the Street Vendors. The Scheme had envisaged to facilitate loans for an amount of Rs. 5,000 crore. Today’s approval has increased the loan amount to Rs. 8,100 crore, thereby providing the Street vendors working capital to further expand their business and making them AtmaNirbhar.
The budget for promotion of digital payments including cashback to the vendors has also been enhanced.
The approval is expected to benefit nearly 1.2 crore citizens of Urban India.
Under PM SVANidhi, significant achievements have already been made. As on April 25, 2022, 31.9 lakh loans have been sanctioned and 29.6 lakh loans amounting to Rs. 2,931 crore have been disbursed. As regards 2nd loan, 2.3 lakh loans have been sanctioned and 1.9 lakh loans amounting to Rs.385 crore have been disbursed. The beneficiary Street Vendors have conducted more than 13.5 crore digital transactions and have been given a cashback of Rs.10 crore. An amount of Rs.51 crore has been paid as Interest Subsidy.
The proposed extension of the Scheme has been necessitated as the circumstances that led to the launch of the Scheme in June 2020 i.e. the pandemic and related stress on the small businesses, have not fully retracted. The extension of lending till December 2024, would assist in institutionalizing the access to formal credit channels, provide an assured source of credit to help them plan their business expansion, increasing the adoption of digital transactions, reducing the impact of potential NPAs on the Lending Institutions and providing holistic socio-economic upliftment for the Street Vendors and their families.