ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
୭ ଲୋକ କଲ୍ୟାଣ ମାର୍ଗରେ ଶିବଗିରି ତୀର୍ଥଯାତ୍ରାର ୯୦ ତମ ବାର୍ଷିକୀ ଏବଂ ବ୍ରହ୍ମା ବିଦ୍ୟାଳୟର ସୁବର୍ଣ୍ଣ ଜୟନ୍ତୀ ସମାରୋହର ବର୍ଷବ୍ୟାପି ମିଳିତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ଉଦଘାଟନୀ ସମାରୋହରେ ଯୋଗଦେବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
25 APR 2022 7:07PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୨୬ ଏପ୍ରିଲ, ୨୦୨୨ ପୂର୍ବାହ୍ନ ୧୦.୩୦ ରେ ୭ଲୋକ କଲ୍ୟାଣ ମାର୍ଗରେ ଶିବଗିରି ତୀର୍ଥଯାତ୍ରାର ୯୦ ତମ ବାର୍ଷିକୀ ପାଳନ ଏବଂ ବ୍ରହ୍ମା ବିଦ୍ୟାଳୟର ସୁବର୍ଣ୍ଣ ଜୟନ୍ତୀ ସମାରୋହର ଉଦଘାଟନୀ ସମାରୋହରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ । ବର୍ଷବ୍ୟାପି ମିଳିତ ଉତ୍ସବ ପାଇଁ ସେ ଲୋଗୋ ମଧ୍ୟ ଉନ୍ମୋଚନ କରିବେ । ମହାନ ସମାଜ ସଂସ୍କାରକ ଶ୍ରୀ ନାରାୟଣ ଗୁରୁଙ୍କ ଆଶୀର୍ବାଦ ଏବଂ ମାର୍ଗଦର୍ଶନରେ ଉଭୟ ଶିବଗିରି ତୀର୍ଥଯାତ୍ରା ଏବଂ ବ୍ରହ୍ମା ବିଦ୍ୟାଳୟ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥଲା ।
ପ୍ରତିବର୍ଷ ଡିସେମ୍ବର ୩୦ ରୁ ଜାନୁୟାରୀ ୧ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ତିରୁବନନ୍ତପୁରମର ଶିବଗିରି ଠାରେ ତିନି ଦିନ ପାଇଁ ଶିବଗିରି ତୀର୍ଥଯାତ୍ରା ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଥାଏ । ଶ୍ରୀ ନାରାୟଣ ଗୁରୁଙ୍କ ଅନୁଯାୟୀ ତୀର୍ଥଯାତ୍ରାର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ଲୋକଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ବ୍ୟାପକ ଜ୍ଞାନ ସୃଷ୍ଟି ହେବା ଏବଂ ତୀର୍ଥଯାତ୍ରା ସେମାନଙ୍କର ସାମଗ୍ରିକ ବିକାଶ ଏବଂ ସମୃଦ୍ଧତାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବା । ତୀର୍ଥଯାତ୍ରା, ଶିକ୍ଷା, ପରିଷ୍କାର ପରିଚ୍ଛନ୍ନତା, ଧର୍ମ, ହସ୍ତଶିଳ୍ପ, ବାଣିଜ୍ୟ ଏବଂ ବ୍ୟବସାୟ, କୃଷି, ବିଜ୍ଞାନ ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଏବଂ ସଂଗଠିତ ପ୍ରୟାସ ଭଳି ଆଠଟି ବିଷୟ ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେଇଥାଏ ।
୧୯୩୩ ମସିହାରେ ଅଳ୍ପ କିଛି ଭକ୍ତଙ୍କୁ ନେଇ ଏହି ତୀର୍ଥଯାତ୍ରା ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିଲା କିନ୍ତୁ ବର୍ତ୍ତମାନ ଦକ୍ଷିଣ ଭାରତର ଏକ ପ୍ରମୁଖ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ହୋଇପାରିଛି । ଜାତି, ଧର୍ମ, ବର୍ଣ୍ଣ ଏବଂ ଭାଷା ର୍ନିବିଶେଷରେ ପ୍ରତିବର୍ଷ ବିଶ୍ୱର ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଭକ୍ତ ଏହି ତୀର୍ଥଯାତ୍ରାରେ ଭାଗ ନେବାକୁ ଶିବଗିରି ଆସିଥାନ୍ତି ।
ସମସ୍ତ ଧର୍ମର ନୀତିକୁ ସମାନତା ଏବଂ ସମାନ ସମ୍ମାନ ସହିତ ଶିକ୍ଷା ଦେବା ପାଇଁ ଶ୍ରୀ ନାରାୟଣ ଗୁରୁ ମଧ୍ୟ ଏକ ସ୍ଥାନର କଳ୍ପନା କରିଥିଲେ । ଏହି ଦର୍ଶନକୁ ସାକାର କରିବା ପାଇଁ ଶିବଗିରିର ବ୍ରହ୍ମା ବିଦ୍ୟାଳୟ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରାଯାଇଥିଲା । ବ୍ରହ୍ମା ବିଦ୍ୟାଳୟ ଶ୍ରୀ ନାରାୟଣ ଗୁରୁଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟ ଏବଂ ବିଶ୍ୱର ସମସ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଧର୍ମର ଶାସ୍ତ୍ର ସହିତ ଭାରତୀୟ ଦର୍ଶନ ଉପରେ ୭ ବର୍ଷିଆ ପାଠ୍ୟକ୍ରମ ପ୍ରଦାନ କରିଥାନ୍ତି ।

Prime Minister's Office
PM to participate in inaugural ceremony of year long joint celebrations of 90th anniversary of Sivagiri Pilgrimage and Golden Jubilee of Brahma Vidhyalaya at 7 Lok Kalyan Marg
25 APR 2022 7:07PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in the inaugural ceremony of year long joint celebrations of 90th anniversary of Sivagiri Pilgrimage and Golden Jubilee of Brahma Vidhyalaya on 26th April, 2022 at 10:30 AM at 7 Lok Kalyan Marg. He will also launch the logo for year long joint celebrations. Both Sivagiri Pilgrimage and Brahma Vidhyalaya were started with the blessing and guidance of great social reformer Shri Narayana Guru.
Sivagiri Pilgrimage is held every year for three days from December 30 to January 1 at Sivagiri, Thiruvananthapuram. According to the Shri Narayana Guru, the aim of pilgrimage should be the creation of comprehensive knowledge among the people and the pilgrimage should help in their overall development and prosperity. The pilgrimage, therefore, focuses on eight subjects viz education, cleanliness, piety, handicrafts, trade and commerce, agriculture, science & technology and organised endeavour.
The pilgrimage started with a handful of devotees in 1933 but now has become one of the major events in South India. Every year, lakhs of devotees from all over the world irrespective of caste, creed, religion and language visit Sivagiri to participate in the pilgrimage.
Shri Narayan Guru had also envisioned a place to teach the principles of all religions with equanimity and equal respect. The Brahma Vidhyalaya of Sivagiri was set up to realise this vision. Brahma Vidhyalaya offers a course of 7-years on Indian Philosophy including the works of Shri Narayan Guru and scriptures of all important religions of the world.