নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
উপ রাস্ত্রপতি শ্রী এম ভেনকাইয়া নাইদুনা হয়েং খেলো ইন্দিয়া য়ুনিভর্সিতী গেম্স ২০২১ হৌদোক্নবা লাওথোক্কদৌরি
হৌদোক্কপগী থৌরমদা শ্রী থাৱর চান্দ গেহলোত, শ্রী অমিত শাহ, শ্রী বসাবরাজ বোম্মাই, শ্রীমতি নির্মলা সিতারমন, শ্রী অনুরাগ থাকুর অমদি শ্রী নিসিথ প্রমনিকনা শরুক য়াগনি
স্পোর্তিং আইকন কয়া অমনা বেঙ্গালুরুগী কন্তীরবা ইন্দোর স্তেদিয়মদা থৌরম হৌদোকপদা শরুক য়ারিবা মমিং লৈরবা মীওইশিংদা ইকাই খুম্নবা উৎলগনি
য়ুনিভর্সিতী ২০০ হেনবদগী কম্পিতিতর ৩৮৭৯রোম্না মল্লাখম্বা অমদি য়োগসনাগুম্বা ইন্দিজিনিয়র্স মশান্নগুম্বা য়াওনা তোঙান তোঙানবা দিসিপ্লিন ২০দা লম্বা তৌনরগনি
23 APR 2022 3:23PM by PIB Imphal
ভারতকী উপ রাস্ত্রপতি শ্রী এম ভেনকাইয়া নাইদুনা নোংমাইজিং নুমিৎতা বেঙ্গালুরুগী শ্রী কন্তীরবা ইন্দোর স্তেদিয়মদা অনিশুবা খেলো ইন্দিয়া য়ুনিভর্সিতী গেম্স ২০২১ হৌদোক্নবা লাওথোক্লগনি৷ কর্নাতকাগী রাজ্যাপাল শ্রী থাৱর চান্দ গেহলোত, হোম এফিয়র্সকী মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহ, মুখ্য মন্ত্রী শ্রী বসাবরাজ বোম্মাই, ফাইনান্স অমদি কোর্পোরেৎ এফিয়র্সকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা সিতারামন, য়ুথ এফিয়র্স অমদি স্পোর্তসকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ থাকুর, য়ুথ এফিয়র্স অমদি স্পোর্তস মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী নিসিথ প্রমনিকনা ইকাই খুম্ননিংঙাই ওইরবা মীথুংলেনশিং ওইরগনি৷ লৈবাক অসিগী মিংচৎ পুরকখিবা মমাংগী অমদি হৌজিক হৌজিক্কী ওইনা লৈরিবা শান্নরোই কা অমনা গেমশিং অসি হৌদোকপগী থৌরমদা ইকাই খুম্নবা উৎলগনি৷
কর্নাতকাগী য়ুথ এমপৱার্মেন্ত অমদি স্পোর্তসকী মন্ত্রী শ্রী নরায়ন গৌদাসু ইকাই খুম্ননিংঙাই ওইরবা মীথুংলেনশিংগী মনুংদা অমা ওইরগনি৷ হাইয়র এজুকেসনগী মন্ত্রী কর্নাতকাগী এম.এল.সি. শ্রী বসাবরাজ হোরত্তি; আই.তি. অমসুং বি.তি., সাইন্স অমদি তেক্নোলোজী, স্কিল দিবেলপমেন্ত অমদি ওল্তরপ্রিনরশিপ অমসুং লিবলিহুদ দা. অশ্বাথনরায়ন সি.এন. সিভাজী নগর এম.এল.সি. রিজৱান আর্শাদনসু থৌরম অসিদা ইকাই খুম্নবা উৎলগনি৷
কর্নাতকাগী মমল লৈরবা কলচরেল ত্রেদিসনগী মশকপু উৎনবা শেমখিবা কলচরেল প্রোগ্রাম অমা য়েংননবা লৈবাক অসিদা লৈরিবা দেলিগেৎশিং য়াওনা এতেন্দী ২,৫০০ হেনবনা স্তেদিয়ম অসিদা তিল্লগনি অদুগা লেসর শোর অমনা তিল্লিবা মীয়াম অদুগী পুক্নিং চিংশিল্লগনি অমসুং তেক্নোলোজী চাওখৎলবা রাজ্যশিংগী মনুংদা রাজ্য অসিসু ওইরে হায়না উৎলগনি৷
কর্নাতকা স্তেত গভর্মেন্ত অমদি স্পোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়াদগী লোইবা নাইদ্রবা মতেং লৌদুনা জেন য়ুনিভর্সিতীনা শিনখিবা খেলো ইন্দিয়া য়ুনিভর্সিতী গেম্স ২০২১ অসি ভারতকী খ্বাইদগী চাওবা স্পোর্তিং ইভেন্ত ওইরগনি অমদি ভুবনেশ্বরদা ইনোগুরেল ইদিসিন লোইশিনখিবগা ইকুই কুইনদনা শন্দোকখিবা লাইনা-লাইচৎ অসিগী মতুংদা শিনখিবা মীয়াম পুন্না শরুক য়াখিবা অতৌবা কম্পিতিসনদা মসিনা অহানবা ওইরি৷
খেলো ইন্দিয়া য়ুনিভর্সিতী গেম্স ২০২১গী খুৎথাংদা, কর্নাতকা সরকারনা প্রেসিং ইসু অমদা-ইনবাইরোনমেন্তেল সস্তেবিলিতীদসু মীৎয়েং থম্লি৷শান্নরিবা ফিল্দ অদুগী মপান্দা গেমশিংদা শিজিন্নখিবা খুদিংমক অমুক হন্না শিজিন্নবা য়াবা পোৎলমশিংনা শাগনি; শান্নরোইশিং অসি পুথোক-পুশিন তৌবদা ইলেক্ত্রিক্কী গারীশিং শিজিন্নগনি অমদি মফম খুদিংমক্তা ৱেস্ত পুম্নমক চোৎলিঙৈদা খায়দোক্কনি অমদি সোর্স অদুদা কংহনগনি৷ কে.আই.য়ু.জি. ২০২১ অসি গ্রীন গেম্স অমা ওইরগনি৷
য়ুনিভর্সিতী ২০০ হেনবদগী কম্পিতিতর ৩৮৭৯রোম্না মল্লাখম্বা অমদি য়োগসনাগুম্বা ইন্দিজিনিয়র্স ওইবা মশান্নগুম্বা য়াওনা তোঙান তোঙানবা দিসিপ্লিন ২০দা লম্বা তৌনরগনি৷ কর্নাতকা স্তেদিয়ম কমপ্লেক্সতা এথেলেতিক্স অমদি বাস্কেৎবোল পাংথোক্লগনি অদুগা শুত্তিংবুনা সাই কেম্পসতা পাংথোক্লগনি অমসুং হোক্কী কম্পিতিসনশিংনা করিয়প্পা স্তেদিয়মদা পাংথোক্কনি৷ অতোপ্পা থৌরম পুম্নমক জেন এজুকেসনেল ইন্সতিত্যুসন পর্মিজেসতা পাংথোক্লগনি৷
কে.আই.য়ু.জি. ২০২১দা শরুক য়ারিবা ওফিসিয়েলশিং, কোচশিং অমদি পার্তিসিপেন্ত ৮০০০ হেনবনা কম্পিতিসনগা মরী লৈনবা ই-পাউ অমা হেক্তগীদমক অহানবা মোবাইল এপ মখল অমা শিজিন্নগনি৷ ৱান-স্তোপ এপ অসিদা একোমোদেসন, চানবা, ত্রান্সপোর্ত সর্ভিস, ইমর্জেন্সী কন্তেক্তশিং, তোঙান তোঙানবা মফমশিং য়ৌনবগী মেপশিং অমদি গেমশিংগী মরমদা মরু ওইবা নোতিফিকেসনশিং অমসুং অতোপ্পা অকুপ্পা মরোলশিং য়াওরগনি৷
হৌদোকপগী থৌরমগী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা, কর্নাতকা সরকারগী য়ুথ এমপৱার্মেন্ত অমদি স্পোর্তস মন্ত্রী শ্রী কে.সি. নরায়ন গৌদানা হায়খি: “নোংমাইজিং নুমিৎতা থৌরম হৌদোক্নবগীদমক শেম-শাবা পুম্নমক লোইরে৷ ঙসিগী অয়ুক্তা উপ রাস্ত্রপতি শ্রী ভেনকাইয়া নাইদু জী বেঙ্গালুরুদা থুংখ্রে৷”
“কেন্দ্র সরকার অমদি রাজ্যগী মন্ত্রী পুম্নমক্তদগী হেন্দোক্তুনা, মালেমগী থাক্তা কর্নাতকা অমদি ভারতকীদমক মিংচৎ পুরকখিবা মীওইশিংগা লোইননা প্রকাশ পাদুকোন, পনকাজ এদভানি, অঞ্জু বোবী জিওর্জ, অশ্বিনী নচপ্পা, রীত অব্রাহম য়াওনা মকোক থোংবা শান্নরোই কয়ারোম্না থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি৷”
কর্নাতকা সরকারনা খেলো ইন্দিয়া য়ুনিভর্সিতী গেম্স ২০২১গী শরুক য়ারিবা মীওইশিংগীদমক অখন্নবা এরেঞ্জমেন্তশিং শিন-লাংখ্রে, মসিদা শান্নরোইশিংনা মখোয়গী লৈফমদগী মখোয়গী মরী লৈনবা কম্পিতিসন তৌরিবা মফমশিং অদু ফাওবা চৎপা মতমদা শান্নরোইশিংনা মখোয়গী স্পোর্তিং ইক্ব্যুইপমেন্ত অদু কর্নাতকা মেত্রোদা পুবা য়াহল্লি৷
শহরগী লেন্দমার্ক মফমশিংদা হোর্দিংশিং উৎতুনা বেঙ্গালুরু শহর পুম্ববু খেলো ইন্দিয়া য়ুনিভর্সিতী গেম্স ২০২১গী শরুক অমা ওইহন্নবা রাজ্য সরকার অসিনসু চাওনা হোৎনখ্রে৷ খেলো ইন্দিয়া য়ুনিভর্সিতী গেম্স ২০২১ এদভরতিস্তমেন্ত বোর্দশিংনা শান্নরোইশিং অসিবু তরাম্না ওক্নবা ঙাইদুনা লৈগদৌরিবনা শান্নরোইশিং অসিনা রেলৱে অমদি বস স্তেসনশিংদগী হেক কুমথরকপা মীকুপ অদুদগী শরুক য়াগদৌরিবা শান্নরোইশিংনা কে.আই.য়ু.জি. এনবাইরোনমেন্ততা চংশিল্লগনি৷

Ministry of Youth Affairs and Sports
Vice President Shri M Venkaiah Naidu to declare Khelo India University Games 2021 Open tomorrow
Shri Thaawar Chand Gehlot,Shri Amit Shah, Shri Basavaraj Bommai, Smt. Nirmala Sitaraman, Shri Anurag Singh Thakur andShri Nisith Pramanik will take part in Opening Ceremony
Galaxy of sporting icons will grace star-studded opening ceremony in Bengaluru’s Kanteerava Indoor Stadium
About 3879 competitors from 200-plus universities will be in action across 20 different disciplines including indigenous sports like Mallakhamba and Yogasana
23 APR 2022 3:23PM by PIB Delhi
Vice President of India Shri M. Venkaiah Naidu will declare the second Khelo India University Games 2021 open at the Sree Kanteerava Indoor Stadium, Bengluru on Sunday. Governor of Karnataka Shri Thaawar Chand Gehlot, Minister of Home Affairs Shri Amit Shah, Chief Minister Shri Basavaraj Bommai, Union Minister of Finance and Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitaraman, Union Minister Of Youth Affairs and Sports Shri Anurag Singh Thakur, Minister of State, Ministry of Youth Affairs and Sports Shri Nisith Pramanik will be the Guests of Honours.A star-studded line-up of past and present athletes who have brought glory to the nation will grace the opening ceremony of the Games.
Karnataka Minister of Youth Empowerment and Sports Shri Narayana Gowda, will be among the guests of honour. Karnataka MLC Shri Basavaraj Horatti, Minister of Higher Education; IT & BT, Science & Technology, Skill Development and Entrepreneurship & Livelihood Dr Ashwathnarayan CN. Shivaji Nagar MLC Rizwan Arshad will also grace the occasion.
Over 2,500 attendees including delegates from across the country will assemble in the Stadium to witness a cultural programme designed to reflect the essence of Karnataka’s rich cultural tradition while a laser show promises to leave audience mesmerised and showcase the State as one in which technology has flourished.
The Khelo India University Games 2021, hosted by Jain University with unparalleled support ftom the Karnataka State Government and the Sports Authority of India will be India’s biggest sporting event and first mass participative competition post the Pandemic that spread almost as soon as the curtain came down on the inaugural edition in Bhubaneshwar.
Through the Khelo India University Games 2021, the Karnataka Government is also focusing on a pressing issue - environmental sustainability. Everything used in the Games outside the field of play will be made of reusable material; Electric vehicles will be used to transport athletes and all waste will be segregated as wet and dry at the source in every venue. KIUG 2021 will be a Green Games.
About 3879 competitors from 200-plus universities will be in action across 20 different disciplines including indigenous sports like Mallakhamba and Yogasana. The Kanteerava Stadium Complex will host Athletics and Basketball while Shooting will be held in the SAI Campus and Hockey competitions at the Cariappa Stadium. All others events will be in the Jain educational institution premises.
Over 8000 participants, coaches and officials taking part in the KIUG 2021 have access to first-of-its-kind mobile app for any information related to the competition. The one-stop app will have information about accommodation, food, transport service, emergency contacts, maps to reach various venues and important notifications about the Games among other details.
Speaking about the opening ceremony, Shri KC Narayan Gowda, Minister of Youth Empowerment and Sports, Government of Karnataka, said: “All preparations are in place for the Opening Ceremony on Sunday. This morning the Vice President Shri Venkaiah Naidu ji has arrived in Bengaluru.”
“Apart from all the ministers from Union Government and the state, we will have several top athletes including Prakash Padukone, Pankaj Advani, Anju Bobby George, Ashwini Nachappa, Reet Abraham among many others who have brought laurels for Karnataka and India at the international level attend the ceremony.”
The Government of Karnataka has made special arrangements for the participants of the Khelo India University Games 2021, allowing the athletes to carry their sporting equipment on the Bengaluru metro when they travel from their accommodation to their respective competition venues.
The State Government has also made tremendous efforts to make the entire Bengaluru city a part of the Khelo India University Games 2021 through hoardings in landmark locations of the city. The participants will enter the KIUG environment right from the time they step out of the railway and bus stations as the Khelo India University Games 2021 advertisement boards will be waiting to welcome them.