হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
প্রিকোসন দোজ হৌজিক চহি ১৮ মথক্কী মীওইশিংগীদমক লনাই ভেক্সিনেসন সেন্তরশিংদা এপ্রিল ১০, ২০২২দগী হৌনা ফংলগনি
লৈঙাক্কী ভেক্সিনেসন সেন্তরশিংগী খুত্থাঙদা হেল্থকেয়র ৱর্কর, ফ্রন্তলাইন ৱর্কর অমসুং চহি ৬০ মথক্কী মীওইশিংগী অহানবা অমদি অনিসুবা দোজ লোয়ননা প্রিকোসন দোজকী হৌজিক চত্থরিবা লেম্না তিকা থাবগী থবক মখা চত্থখিগনি অমদি হেন্না খোঙজেল য়াঙশিনহল্লগনি
লৈবাকসিগী চহি ১৫ মথক্কী মীওইগী চাউরাক্না ৯৬%দি য়ামদ্রবদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী দোজ অমা কাপথোকখ্রে অদুগা চহি ১৫ মথক্কী মীওইশিংগী চাউরাক্না ৮৩%না দোজ অনিমক কাপখ্রে
08 APR 2022 3:01PM by PIB Imphal
চহি ১৮ মথক্কী মীওইশিংগী কোবিদ ভেক্সিনগী প্রিকোসন দোজ লনাই ভেক্সিনেসন সেন্তরশিংদা ফংহন্নবা ফীরেপ লৌরে‍। চহি ১৮ মথক্কী মীওইশিংনা প্রিকোসন দোজ কাপ্পগী থবক লনাই ভেক্সিনেসন সেন্তরশিংদা এপ্রিল ১০ (নোংমাইজিং), ২০২২দগী হৌরগনি‍। চহি ১৮গী মথক্তা লৈবা অমদি অনিসুবা ভেক্সিন কাপখিবা থা ৯ মপুং ফারবা মীওই পুম্নমক্না প্রিকোসন দোজ কাপ্পা য়ারগনি‍। হায়রিবা খুদোংচাবা অসি লনাই ভেক্সিনেসন সেন্তর পুম্নমক্তা ফংগনি‍।
হৌজিক ফাওবদা লৈবাকসিগী চহি ১৫ মথক্কী মীওইগী চাউরাক্না ৯৬%দি য়ামদ্রবদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী দোজ অমা কাপথোকখ্রে অদুগা চহি ১৫ মথক্কী মীওইশিংগী চাউরাক্না ৮৩%না দোজ অনিমক কাপখ্রে‍। হেল্থকেয়র ৱর্কর, ফ্রন্তলাইন ৱর্কর অমসুং চহি ৬০ মথক্কী মীওইশিংদা প্রিকোসন দোজ করোর ২.৪ হেন্না কাপখ্রে‍। চহি ১২দগী ১৪ ফাওবগী মনুংদা লৈবা মীওইশিংগী ৪৫%না অহানবা দোজ কাপথোকখ্রে‍। লৈঙাক্কী ভেক্সিনেসন সেন্তরশিংগী খুত্থাঙদা হেল্থকেয়র ৱর্কর, ফ্রন্তলাইন ৱর্কর অমসুং চহি ৬০ মথক্কী মীওইশিংগী অহানবা অমদি অনিসুবা দোজ লোয়ননা প্রিকোসন দোজকী হৌজিক চত্থরিবা লেম্না তিকা থাবগী থবক মখা চত্থখিগনি অমদি হেন্না খোঙজেল য়াঙশিনহল্লগনি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
Precaution Dose to be now available to 18+ population group from 10th April, 2022, at Private Vaccination Centres
On-going free vaccination programme through Govt Vaccination Centres for first and second dose as well as Precaution Dose to Healthcare Workers, Frontline Workers and 60+ population would continue and would be accelerated
About 96% of all 15+ population in the country have received at least one COVID-19 vaccine dose while about 83% of 15+ population has received both the doses
08 APR 2022 3:01PM by PIB Delhi
It has been decided that precaution dose of COVID vaccines will be made available to 18+ population group at private vaccination centres. The administration of Precaution Dose to 18+ population through Private Vaccination Centres would start from 10th April (Sunday), 2022. All those who are more than 18 years of age & have completed 9 months after the administration of second dose, would be eligible for Precaution Dose. This facility would be available in all Private Vaccination Centres.
So far, about 96% of all 15+ population in the country have received at least one COVID-19 vaccine dose while about 83% of 15+ population has received both the doses. More than 2.4 crore Precaution Doses have also been administered to Healthcare Workers, Frontline Workers and 60+ population group. 45% of 12 to 14 years age group have also received the first dose. The on-going free vaccination programme through Government Vaccination Centres for first and second dose to the eligible population as well as Precaution Dose to Healthcare Workers, Frontline Workers and 60+ population would continue and would be accelerated.