Cabinet
Cabinet approves signing of Bilateral Memorandum of Understanding (MoU) between Securities and Exchange Board of India and Financial Regulatory Commission, Mongolia
08 APR 2022 3:53PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi, today has approved the proposal for signing a bilateral Memorandum of Understanding (MoU) between Securities and Exchange Board of India (SEBI) and Financial Regulatory Commission, Mongolia (FRC).
Major impact:
FRC, like SEBI, is a co-signatory to International Organization of Securities Commissions’ Multilateral MoU (IOSCO MMoU). However, the IOSCO MMoU does not have under its scope the provision for technical assistance. The proposed bilateral MoU would, in addition to contributing towards strengthening the information sharing framework leading to effective enforcement of securities laws, also help in establishing a technical assistance programme. The technical assistance programme would benefit the Authorities by way of consultations on matters relating to capital markets, capacity building activities and training programmes for the staff.
Background:
The Securities and Exchange Board of India (SEBI) was established under the Securities and Exchange Board of India Act, 1992 to regulate the securities markets in India. The objectives of the SEBI are to protect the interest of the investors and to regulate and promote development of securities markets in India. Clause (ib) under sub-section (2) of Section 11 of SEBI Act, 2002 empowers SEBI to call for information from, or furnishing information to, other authorities, whether in India or outside India, having functions similar to those of the Board, in the matters relating to the prevention or detection of violations in respect of securities laws, subject to the provisions of other laws. For furnishing any information to any authority outside India, SEBI may enter into an arrangement or agreement or understanding with such authority with the prior approval of the Central Government. In this backdrop, FRC has requested SEBI to sign a bilateral MoU for mutual cooperation and technical assistance. Until now, SEBI has signed 27 bilateral MoUs with capital market regulators of other countries.
Established in 2006, the Financial Regulatory Commission (FRC) is a parliamentary authority mandated to supervise and regulate the non-bank sector; including the insurance and securities markets, and participants of the microfinance sector. The FRC is responsible for providing stable and sound financial markets. The Commission exercises power over non-bank financial institutions, insurance companies and intermediaries, securities firms, and savings and credit cooperatives. At the same time, it ensures the rights of individual financial market clients (securities holders, domestic and foreign investors, and insurance policyholders) and protects against financial malpractices.

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা সেক্যুরিতীজ এন্দ একচেঞ্জ বোর্দ ওফ ইন্দিয়া অমসুং মোঙ্গোলিয়াগী ফাইনান্সিএল রিগ্যুলেতরী কম্মিসনগী মরক্তা বাইলেতরেল মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.) খুৎয়েক পীনবদা অয়াবা পীখ্রে
08 APR 2022 3:53PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা সেক্যুরিতীজ এন্দ একচেঞ্জ বোর্দ ওফ ইন্দিয়া (সেবী) অমসুং মোঙ্গোলিয়াগী ফাইনান্সিএল রিগ্যুলেতরী কম্মিসন (এফ.আর.সি.)গী মরক্তা বাইলেতরেল মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.) খুৎয়েক পীনবদা অয়াবা পীখ্রে।
মরু ওইবা কান্নবা:
সেবীগুম্বা এফ.আর.সি. অসি ইন্তর্নেস্নেল ওর্গনাইজেসন ওফ সেক্যুরিতীজ কম্মিসন্স মল্তিলেতরেল এম.ও.য়ু (আই.ও.এস.সি.ও. এম.এম.ও.য়ু.)গী কো-সিগনেতরী অমনি। অদুম ওইনমক, আই.ও.এস.সি.ও. এম.এম.ও.য়ু.না তেক্নিকেলগী ওইবা তেংবাং পীনবা মাগী স্কোপকী মখাদা লৈতে। প্রপোজ তৌখিবা বাইলেতরেল এম.ও.য়ু. অসিনা তেক্নিকেল এসিস্তেন্স প্রোগ্রাম লৈহন্নবা মতেংসু পাংলিবা সেক্যুরিতীজ লোশিং নীংথিনা এনফোর্সমেন্ত তৌহল্লিবা ইনফোর্মেসন শিয়রিং ফ্রেমৱার্ক মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মাইকৈদা শরুক তমগনি। তেক্নিকেল এসিস্তেন্স প্রোগ্রাম অসিনা কেপিতেল মার্কেৎশিং, স্তাফকী কেপাসিতী বিল্দিং এক্তিবিতীশিং অমসুং ত্রেনিং প্রোগ্রামশিংগা মরী লৈনবা হীরমশিংদা তান্নদুনা ওথোরিতীশিংদা কান্নবা পীগনি।
বেকগ্রাউন্দ:
সেক্যুরিতীজ এন্দ একচেঞ্জ বোর্দ ওফ ইন্দিয়া (সেবী) অসি ভারত্তা সেক্যুরিতীজ মার্কেৎশিং য়েংশিন্নবা সেক্যুরিতীজ এন্দ একচেঞ্জ বোর্দ ওফ ইন্দিয়া এক্ত, ১৯৯২গী মখাদা লিংখৎখি। সেবীগী পান্দমশিং অসি ইনভেস্তরশিংগী হক ঙাকশেনবা অমসুং ভারত্তা সেক্যুরিতীজ মার্কেৎশিং য়েংশিনবা অমসুং চাউখৎহনবনি। সেবী এক্ত, ২০০২গী সেক্সন ১১গী সব-সেক্সন (২)গী মখাদা য়াওরিবা ক্লোস(ib) অসিনা অতোপ্পা আইনশিংগী প্রোবিজনশিংগী মখাদা সেক্যুরিতীজ লোশিংগা মরী লৈনবা ভাইওলেসনশিং ঙাকথোকপা নত্ত্রগা খঙদোকপগা মরী লৈনবা হীরমশিংদা ভারত নত্ত্রগা ভারতকী মপালদা লৈরিবা ওইরবসু বোর্দকা ফঙ্কসন মান্নবা অতোপ্পা ওথোরিতীশিংদগী ই-পাউ লৌবা নত্ত্রগা ই-পাউ পীবগী শক্তি খুৎশিন্নরি। ভারতকী মপালদা লৈবা ওথোরিতী অমা হেক্তদা ই-পাউ পীনবগীদমক সেবীনা কেন্দ্র সরকারগী অয়াবা মাংজৌননা লৌদুনা অসিগুম্বা ওথোরিতীগা লোয়ননা এরেঞ্জমেন্ত নত্ত্রগা এগ্রীমেন্ত নত্ত্রগা অন্দর্স্তেন্দিং অমা তৌনবা য়াই। হীরম অসিদা এফ.আর.সি.না সেবীদা ম্যুচুএল কোওপরেসন অমসুং তেক্নিকেল এসিস্তেন্সকীদমক বাইলেতরেল এম.ও.য়ু. অমা খুৎয়েক পীননবা হায়খি। হৌজিক ফাওবদা সেবীনা অতোপ্পা লৈবাকশিংগী কেপিতেল মার্কেৎ রিগ্যুলেতরশিংগা লোয়ননা বাইলেতরেল এম.ও.য়ু. ২৭ খুৎয়েক পীনখ্রে।
২০০৬তা লিংখৎখিবা ফাইনান্সিএল রিগুলেতরী কম্মিসন (এফ.আর.সি.) অসি ইন্সুরেন্স অমসুং সিক্যুরিতী মার্কেৎশিং অমসুং মাইক্রোফাইনান্স সেক্তরদা শরুক য়ারিবশিং য়াওনা নন-বেঙ্ক সেক্তর য়েংশিন্নবা অমসুং রিগুলেৎ তৌনবা শেমখিবা পার্লিয়ামেন্তরী ওথোরিতী অমনি। এফ.আর.সি.না অফবা মখলগী ফাইনান্সিএল মার্কেৎশিং পীবদা থৌদাং লৌই। কম্মিসন অসিনা নন-বেঙ্ক ফাইনান্সিএল ইন্সতিত্যুসনশিং, ইন্সুরেন্স কম্পনীশিং অমসুং ইন্তরমেদিএতরীশিং, সিক্যুরিতী ফর্মশিং অমসুং সেভিংস অমসুং ক্রেদিৎ কোওপরেতিবশিংদা মীৎয়েং চংই। মসিগা লোয়ননা মসিনা ইন্দিবিদুএল ফাইনান্সিএল মার্কেৎ ক্লাইন্তশিং (সিক্যুরিতী হোল্দরশিং, দোমেস্তিক অমসুং ফোরেন ইনভেস্তরশিং অমসুং ইন্সুরেন্স পোলিসী হোল্দরশিংদা মখোয়গী হক ফংহল্লি অমসুং শেলথুম লান্না শিজিন্নবদগী ঙাক শেল্লি।