ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କରୋନା ପ୍ରତିଷେଧକ ଟିକାକରଣର ବିସ୍ତୃତ ବିବରଣୀ
02 APR 2022 9:32AM by PIB Bhubaneswar
ଚାଲିଛି । ଏପ୍ରିଲ ୨ ତାରିଖ ସକାଳ ୭ଟା ସୁଦ୍ଧା ୧,୮୪,୫୨,୪୪,୮୫୬ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଯାଇସାରିଲାଣି । ଏଥିପାଇଁ ବିଭିନ୍ନ ଟିକାଦାନ କେନ୍ଦ୍ରରେ ୨,୨୦,୯୩,୩୪୬ ଥର ଉଦ୍ୟମ ହୋଇଛି ।
ଚଳିତ ବର୍ଷ ମାର୍ଚ୍ଚ ମାସ ୧୬ ତାରିଖଠାରୁ ଅନ୍ୟ ଏକ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଟିକାଦାନ କାର୍ଯ୍ୟ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଛି । ଏଥିରେ ୧୨ରୁ ୧୪ ବର୍ଷ ବର୍ଗର ଶିଶୁମାନଙ୍କୁ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରାଯାଇଛି । ବର୍ତ୍ତମାନ ବିଭିନ୍ନ ବୟସ ବର୍ଗ ଏବଂ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ଟିକାଦାନ କାର୍ଯ୍ୟ ଆଗେଇ ଚାଲିଛି । ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକେନ୍ଦ୍ର କର୍ମୀମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ୧,୦୪,୦୩,୭୩୭ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ, ,୦୦,୪୦,୯୮୪ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଟିକା ଏବଂ ୪୪,୭୪,୪୪୦ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରତିଷେଧମୂଳକ ଟିକା ଦିଆଯାଇିସାରିଲାଣି ।
କ୍ଷେତ୍ରସ୍ତରୀୟ କର୍ମୀମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ୧,୮୪,୧୩,୩୩୯ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ, ,୭୫,୧୨,୨୭୯ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଏବଂ ୬୮,୯୭,୭୫୫ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରତିଷେଧାତ୍ମକ ତୃତୀୟ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଯାଇସାରିଲାଣି ।
୧୨ରୁ ୧୪ ବର୍ଷ ବୟସ ମଧ୍ୟରେ ଶିଶୁଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ୧,୮୧,୨୧,୮୨୩ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଯାଇସାରିଲାଣି ।
୧୫ରୁ ୧୮ ବର୍ଷ ବୟସ ବର୍ଗରେ ୫,୭୨,୬୮,୪୪୦ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଏବଂ ୩,୮୩,୫୬,୮୯୬ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଯାଇ ସାରିଲାଣି
୧୮ରୁ ୪୪ ବର୍ଷ ବସୟ ବର୍ଗରେ ୫୫,୪୬,୮୩,୪୩୮ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଟିକା ଏବଂ ୪୬,୬୬,୨୮,୪୨୬ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଯାସାରିଲାଣି
୪୫ରୁ ୫୯ ବୟସ ବର୍ଗରେ ୨୦,୨୭,୬୦,୯୬୫ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ, ୧୮,୫୪,୮୫,୩୩୩ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଯାଇସାରିଲାଣି
୬୦ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ବୟସ ବର୍ଗରେ ୧୩,୬୭,୪୬,୫୫୪ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ୧୧,୫୫,୩୪,୬୯୦ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଏବଂ ୧,୧୯,୫୫,୭୫୭ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରତିଷେଧାତ୍ମକ ତୃତୀୟ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଯାଇ ସାରିଲାଣି । ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପ୍ରତିଷେଧାତ୍ମକ ଟିକା ୨,୩୩,୨୭,୯୫୨ ଡୋଜକୁ ମିଶାଇ ମୋଟ ୧,୮୪,୫୨,୪୪,୮୫୬ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଯାଇସାରିଲାଣି ।
ବର୍ତ୍ତମାନ କରୋନା ସଂକ୍ରମଣ ଦେଶରୁ କମିବା ଆରମ୍ଭ କରିଛି । ବର୍ତ୍ତମାନ ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ୧୩୪୪୫ ଅଛି । ଏହା ଦେଶର ମୋଟ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ସଂଖ୍ୟାର ୦.୦୩ ଶତାଂଶ ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୧,୪୦୪ ଜଣ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି । ଏହା ଦେଶର ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭଙ୍କ ସଂଖ୍ୟାର ୯୮.୭୬ ଶତାଂଶ । ଏହି ସଂଖ୍ୟାକୁ ମିଶାଇ ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଦେଶରେ ୪,୨୪,୯୨,୩୨୬ ଜଣ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରି ସାରିଲେଣି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୧୨୬୦ ଜଣ ସଂକ୍ରମିତ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହି ସମୟ ମଧ୍ୟରେ ୫,୨୮,୦୨୧ଟି ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇଛି । ଏହାକୁ ମିଶାଇ ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୋଟ ୭୨,୦୨,୯୮,୯୭୯ଟି ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଗଲାଣି ।
ବର୍ତ୍ତମାନ ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ଦୈନିକ ସଂକ୍ରମଣ ହାର ୦.୨୪ ଶତାଂଶ ଏବଂ ସାପ୍ତାହିକ ସଂକ୍ରମଣ ହାର ୦.୨୩ ଶତାଂଶ ରହିଛି । ଉଭୟ ଦୈନିକ ଏବଂ ସାପ୍ତାହିକ ସଂକ୍ରମଣ ହାର ସମଗ୍ର ଦେଶରେ କ୍ରମଶଃ ନିମ୍ନମୁଖୀ ହେଉଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 184.52 Cr
Over 1.81 Cr vaccine doses administered for age group 12-14 years
India's Active caseload currently stands at 13,445
1,260 new cases reported in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.76%
Weekly Positivity Rate is presently at 0.23%
02 APR 2022 9:32AM by PIB Delhi
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 184.52 Cr (1,84,52,44,856) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,20,93,346 sessions.
COVID-19 vaccination for the age group 12-14 years was started on 16 March, 2022. So far, more than 1.81 Cr (1,81,21,823) adolescents have been administered with the first dose of COVID-19 vaccine.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
10403737
2nd Dose
10000984
Precaution Dose
4474440
FLWs
1st Dose
18413339
2nd Dose
17512279
Precaution Dose
6897755
Age Group 12-14 years
1st Dose
18121823
Age Group 15-18 years
1st Dose
57268440
2nd Dose
38356896
Age Group 18-44 years
1st Dose
554683438
2nd Dose
466628426
Age Group 45-59 years
1st Dose
202760965
2nd Dose
185485333
Over 60 years
1st Dose
126746554
2nd Dose
115534690
Precaution Dose
11955757
Precaution Dose
2,33,27,952
Total
1,84,52,44,856
Following a continuous downward trend, India’s Active Caseload declines to today 13,445 Active cases now constitute 0.03% of the country's total Positive Cases.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.76%. 1,404 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,24,92,326.
1,260 new cases were reported in the last 24 hours.
The last 24 hours saw a total of 5,28,021 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 79.02 Cr (79,02,98,979) cumulative tests.
There has been a sustained fall in the weekly and daily Positivity Rates too. Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 0.23% and the Daily Positivity rate is also reported to be 0.24%.