President's Secretariat
President's Greetings on the eve of Chaitra Sukladi, Ugadi, Gudi Padwa, Cheti Chand, Navreh and Sajibu Cheiraoba
01 APR 2022 5:37PM by PIB Delhi
The President of India, Shri Ram Nath Kovind has sent his greetings to fellow citizens on the eve of Chaitra Sukladi, Ugadi, Gudi Padwa, Cheti Chand, Navreh and Sajibu Cheiraoba.
In a message, the President has said, “I extend my greetings and best wishes to all fellow citizens on the auspicious occasion of Chaitra Sukladi, Ugadi, Gudi Padwa, Cheti Chand, Navreh and Sajibu Cheiraoba festivals.
Celebrated in diverse ways across the nation to welcome the spring and the beginning of the Indian New Year, these festivals strengthen the bond of our cultural and social unity. The joyous festivities strengthen the spirit of harmony and fraternity in our society.
May these festivals promote love and goodwill in everyone's life, and together we all contribute to nation-building with new zeal in this new year”.
Please click here to see the President's message

রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
চাইত্রা সুকলাদি, উগাদি, গুদি পর্ব, ছেতি চান্দ, নবরেহ অমসুং সজিবু চৈরাওবগী নোংমা মাংওইননা রাস্ত্রপতিগী য়াইফ পাউজেল
01 APR 2022 5:37PM by PIB Imphal
ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রী রাম নাথ কোবিন্দনা লৈবাক মীয়ামদা চাইত্রা সুকলাদি, উগাদি, গুদি পর্ব, ছেতি চান্দ, নবরেহ অমসুং সজিবু চৈরাওবগী নোংমা মাংওইননা মহাক্কী ওইবা য়াইফ পাউজেলশিং পীখ্রে।
পাউজেল অমদা রাস্ত্রপতিনা হায়খি, “ঐহাক্না চাইত্রা সুকলাদি, উগাদি, গুদি পর্ব, ছেতি চান্দ, নবরেহ অমসুং সজিবু চৈরাওবা কুমহৈশিংগী য়াইফরবা তাঞ্জা লাকপদা লৈবাক মীয়াম পুম্নমক্তা ঐহাক্কী ওইবা য়াইফ পাউজেলশিং পীজরি।
বসন্তা ঋতুবু তরাম্না ওক্নবা অমদি ভারতকী অনৌবা চহি হৌবগী লৈবাক পুম্বদা তোঙান তোঙানবা মওং অমদা পাংথোক্লিবা কুমহৈশিং অসিনা ঐখোয়গী সংস্কৃতি অমসুং সোসিএল য়ুনিতিগী কিশিবু হেন্না চেৎশিলহল্লি। হরাও তয়াম্লবা কুমহৈশিংনা ঐখোয়গী সমাজদা অমত্তা ওইবা অমসুং মচিল মনাও ওইবগী ইনোত হেন্না চেৎশিলহল্লি।
কুমহৈশিং অসিনা পুম্নমক্কী পুন্সীদা নুংশিবা অমসুং য়াইফবা পুরকপা ওইরসনু, অমদি ঐখোয় পুম্নমক্না অনৌবা চহি অসিদা অনৌবা থৱায় হকচিনবগা লোয়ননা লৈবাক অসিবু শেমগৎ শাগৎপদা থৌদাং য়াবা ওইরসনু।”
রাস্ত্রপতিগী পাউজেল য়েংনবগীদমক মফম অসিদা ক্লিক তৌবীয়ু